Parkowanie i oznakowanie dróg wokół nowej inwestycji Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
ngy16687

Parkowanie i oznakowanie dróg wokół nowej inwestycji Orlińskiego 6

Postautor: ngy16687 » 21 paź 2016, 0:00

Nowe oznakowanie wprowadzone, aby nie było wątpliwości jaki status ma droga wokół budynku

Obrazek

Luker10

Re: Parkowanie i oznakowanie dróg wokół nowej inwestycji Orlińskiego 6

Postautor: Luker10 » 21 paź 2016, 14:58

I bardzo miło się oglada taki znak, ale i tak bez słupków na chodniku się nie obędzie niestety.

Rysiul4

Postautor: Rysiul4 » 22 paź 2016, 7:53

Zabronmy parkowania na chodniku bo to utrudnia wlascicelom miejsc platnych wjazd. Ale w zamian mozna wymoc od zarzadcy identyfikatory i oznakowanie miejsc ogolnodostepnych jako dla mieszkancow O6. Rola ochroniarza by bylo przejsc co 2h i wzywac SM jesli stoja auta bez ID. Miejsc ogolnych jest sporo wszyscy sie pomiescimy jesli budimex nie bedzie ich blokowal swoimi autami. Bedzie wilk syty i owca cala.

duda88

Postautor: duda88 » 22 paź 2016, 9:33

Miejsca ogólnodostępne są tylko na ulicy Orlińskiego należącej do miasta i jak sama nazwa wskazuje mają być ogólnodostępne - chcesz wyłączności -kup miejsce, nie mam innej możliwości. Co do pracowników budimexu i podwykonawców to niestety dopóki trwa budowa, będą parkować bo mają do tego takie samo prawa jak wszyscy, za ok 2 lata ich już nie będzie, za to będzie ok. 9 tysięcy nowych mieszkańców - nie wiem która opcja lepsza ;)

Rysiul4

Postautor: Rysiul4 » 22 paź 2016, 10:20

duda88 pisze:Miejsca ogólnodostępne są tylko na ulicy Orlińskiego należącej do miasta i jak sama nazwa wskazuje mają być ogólnodostępne - chcesz wyłączności -kup miejsce, nie mam innej możliwości. Co do pracowników budimexu i podwykonawców to niestety dopóki trwa budowa, będą parkować bo mają do tego takie samo prawa jak wszyscy, za ok 2 lata ich już nie będzie, za to będzie ok. 9 tysięcy nowych mieszkańców - nie wiem która opcja lepsza ;)

Jest 10-12 miejsc wolnych pomiedzy 6 a 8, chyba ze one tez maja byc docelowo platne? Pozatym robotnicy sie rozpanoszyli i od mojego tescia chcieli flaszki za wypuszczenie go z parkingu. Rece opadaja

sam.slater

Postautor: sam.slater » 22 paź 2016, 19:12

Słupki albo szlaban - wg mnie nie ma innej drogi na uporządkowanie parkowania przed O6. Straż miejska już nie reaguje na telefony administratora - przynajmniej on tak twierdzi. Tydzień temu nie wjechałem na swoje miejsce, bo się nie dało...a jak oba miejsca obok mojego będą zajęte przez inne samochody to będzie jeszcze gorzej.

Luker10

Postautor: Luker10 » 23 paź 2016, 12:53

sam.slater pisze:Słupki albo szlaban - wg mnie nie ma innej drogi na uporządkowanie parkowania przed O6. Straż miejska już nie reaguje na telefony administratora - przynajmniej on tak twierdzi. Tydzień temu nie wjechałem na swoje miejsce, bo się nie dało...a jak oba miejsca obok mojego będą zajęte przez inne samochody to będzie jeszcze gorzej.

Osobiście uważam, że tylko słupki ponieważ ta droga też służy do dojazdu do parkingu wewnętrznego oraz jest połączona z drogą znajdującą się przed Orlińskiego 4.

Zauważyłem, że przed O6 parkują samochody, które wcześniej parkowały pod O4 (szczególnie charakterystyczny Mercedes W124 Coupe). Parę razy musiałem mocno uważać, żeby któregoś nie zarysować jak wynosiłem gruz do kontenerów...

Awatar użytkownika
zwirooo

Postautor: zwirooo » 25 paź 2016, 21:26

sytuacja z dzisiejszego wieczora... mam tylko nadzieję, że to właściciel tych trzech miejsc parkingowych. A nie kolejna osoba ze wsi, która niemoże odnaleźć się w mieście.

Obrazek

morth

Postautor: morth » 25 paź 2016, 22:00

studencik ze... ?:P stawiam na 1 rok :P

Lucek

Postautor: Lucek » 27 paź 2016, 10:22

Do czego to doszło...

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”