Parkowanie i oznakowanie dróg wokół nowej inwestycji Orlińskiego 6
Parkowanie i oznakowanie dróg wokół nowej inwestycji Orlińskiego 6
Nowe oznakowanie wprowadzone, aby nie było wątpliwości jaki status ma droga wokół budynku

Re: Parkowanie i oznakowanie dróg wokół nowej inwestycji Orlińskiego 6
I bardzo miło się oglada taki znak, ale i tak bez słupków na chodniku się nie obędzie niestety.
Zabronmy parkowania na chodniku bo to utrudnia wlascicelom miejsc platnych wjazd. Ale w zamian mozna wymoc od zarzadcy identyfikatory i oznakowanie miejsc ogolnodostepnych jako dla mieszkancow O6. Rola ochroniarza by bylo przejsc co 2h i wzywac SM jesli stoja auta bez ID. Miejsc ogolnych jest sporo wszyscy sie pomiescimy jesli budimex nie bedzie ich blokowal swoimi autami. Bedzie wilk syty i owca cala.
Miejsca ogólnodostępne są tylko na ulicy Orlińskiego należącej do miasta i jak sama nazwa wskazuje mają być ogólnodostępne - chcesz wyłączności -kup miejsce, nie mam innej możliwości. Co do pracowników budimexu i podwykonawców to niestety dopóki trwa budowa, będą parkować bo mają do tego takie samo prawa jak wszyscy, za ok 2 lata ich już nie będzie, za to będzie ok. 9 tysięcy nowych mieszkańców - nie wiem która opcja lepsza 

duda88 pisze:Miejsca ogólnodostępne są tylko na ulicy Orlińskiego należącej do miasta i jak sama nazwa wskazuje mają być ogólnodostępne - chcesz wyłączności -kup miejsce, nie mam innej możliwości. Co do pracowników budimexu i podwykonawców to niestety dopóki trwa budowa, będą parkować bo mają do tego takie samo prawa jak wszyscy, za ok 2 lata ich już nie będzie, za to będzie ok. 9 tysięcy nowych mieszkańców - nie wiem która opcja lepsza
Jest 10-12 miejsc wolnych pomiedzy 6 a 8, chyba ze one tez maja byc docelowo platne? Pozatym robotnicy sie rozpanoszyli i od mojego tescia chcieli flaszki za wypuszczenie go z parkingu. Rece opadaja
-
Słupki albo szlaban - wg mnie nie ma innej drogi na uporządkowanie parkowania przed O6. Straż miejska już nie reaguje na telefony administratora - przynajmniej on tak twierdzi. Tydzień temu nie wjechałem na swoje miejsce, bo się nie dało...a jak oba miejsca obok mojego będą zajęte przez inne samochody to będzie jeszcze gorzej.
sam.slater pisze:Słupki albo szlaban - wg mnie nie ma innej drogi na uporządkowanie parkowania przed O6. Straż miejska już nie reaguje na telefony administratora - przynajmniej on tak twierdzi. Tydzień temu nie wjechałem na swoje miejsce, bo się nie dało...a jak oba miejsca obok mojego będą zajęte przez inne samochody to będzie jeszcze gorzej.
Osobiście uważam, że tylko słupki ponieważ ta droga też służy do dojazdu do parkingu wewnętrznego oraz jest połączona z drogą znajdującą się przed Orlińskiego 4.
Zauważyłem, że przed O6 parkują samochody, które wcześniej parkowały pod O4 (szczególnie charakterystyczny Mercedes W124 Coupe). Parę razy musiałem mocno uważać, żeby któregoś nie zarysować jak wynosiłem gruz do kontenerów...
sytuacja z dzisiejszego wieczora... mam tylko nadzieję, że to właściciel tych trzech miejsc parkingowych. A nie kolejna osoba ze wsi, która niemoże odnaleźć się w mieście.

studencik ze... ?:P stawiam na 1 rok 

Do czego to doszło...
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”