W klatce D w jednym z pionów ciepła woda od dwóch dni zaczęła się pojawiać się po 5 minutach od odkręcenia kranu. Czy w innych klatkach też tak macie?
Promos naprawia, ale nie działa.
Budimex milczy.
Ciekawe czy gwarant, czyli Budimex pokryje zwiększone zużycie wody.
Awaria ciepłej wody w nowym bloku - Orlińskiego 6
Re: Awaria ciepłej wody w nowym bloku - Orlińskiego 6
Klatka A, mam tak samo :/
w klatce C jest ten sam problem
Zgłosiłem do MPEC, przyjechali po 20 min. Oczyścili filtry, które były totalnie zapchane, odpowietrzyli i uruchomili pompę, która miała wybity bezpiecznik.
Poprawiło się w niektórych klatkach. Nadal jednak nie we wszystkich. Promos zapewnia, że w poniedziałek awaria będzie usunięta całkowicie.
Poprawiło się w niektórych klatkach. Nadal jednak nie we wszystkich. Promos zapewnia, że w poniedziałek awaria będzie usunięta całkowicie.
6 dzień i usterka nie została usunięta. Najlepszy tekst, to "tak musi być bo mało mieszkańców", jakby nie wiedzieli po co montowali pompy cyrkulacyjne 

Dzień 7, bez zmian, woda leci po kilku minutach. Budimex wysyła instalatora, który twierdzi, że to wina, że blok nie jest zamieszkany. Na pytanie, a jak to w takim razie działało tydzień i dwa tygodnie temu chyba nie wiedzą sami.
O 19.00 kolejna awaria, w ogóle nie działa ogrzewanie. Grzejniki zimne, odpowietrzyć się nie da, bo nie ma ciśnienia.
O 19.00 kolejna awaria, w ogóle nie działa ogrzewanie. Grzejniki zimne, odpowietrzyć się nie da, bo nie ma ciśnienia.
Witam,
U mnie wczoraj był Pan z Promosu do sprawdzenia temperatury grzejników. Od trzech dni grzejniki były uruchomione na maxa natomiast ciepła praktycznie w ogóle nie oddawały. Pan stwierdził ze sa zapowietrzone po czym nie
Następnie ze jest teraz najgorszy okres ze względu na małe zamiesZkanie w bloku i nie wszyscy mieszkańcy włączyli ogrzewanie
A trzeci argument był iż mieszkańcy demontują grzejniki do remontu i przez to zmienia sie cieśninie tym samym słabiej grzeja
A przepraszam jeszcze była wymówiła iż "projektanci którzy projektowali blok zadbali o kieszenie mieszkańców i sa zamontowane specjalne czujniki aby nie grzać za bardzo jak jest temperatura na plusie "
po czym powiedział zeby zadzwonić do Budimexu i im to zgłosić ... Żal... Czy u was tez jest ten sam problem? Jak go rozwiazac? Szczere już mnie to zaczyna irytować bo jedni zwalają na drugich a rozwiązania dalej nie widać ! Pan Filip Downar z Budimexu stwierdził iż nie jestem jedyna osoba z tym problemem trzeba do nich @ napisać a oni postarają sie to rozwiazac Tylko czy zdążą do lata
? Bo tempo usuwania usterek z ich strony jest zawrotne 
U mnie wczoraj był Pan z Promosu do sprawdzenia temperatury grzejników. Od trzech dni grzejniki były uruchomione na maxa natomiast ciepła praktycznie w ogóle nie oddawały. Pan stwierdził ze sa zapowietrzone po czym nie

To się robi poważna sprawa przecież dzisiaj rano było -8 stopni na zewnątrz
W zeszłym tygodniu miałam telefon od kogoś kto zajmuje się CO, że ponoć u mnie nie działają kaloryfery (ostatnie piętro, klatka H). Tyle tylko, że ja nie odebrałam kluczy...
Dzień 8, awaria nadal nie usunięta. Wody ciepłej brak, pojawia się po kilku minutach od odkręcenia kurka w kranie, a kaloryfery ledwo grzeją.
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”