Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
ngy16687

Re: Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8

Postautor: ngy16687 » 01 sty 2017, 17:50

Budimex mógłby się wykazać inwencją, ale jeśli zabraknie wyobraźni pomogę. Konkurencja w przypadku nawet mikroskopijnych potknięć robi wiele aby Klient pozostał zadowolony z zakupu. Na forum jest kilka osób, które wiedzą o czym piszę, bo już mieli okazję korzystać z oferty innych deweloperów.

karolina.j

Re: Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8

Postautor: karolina.j » 01 sty 2017, 18:54

Zgadzam się. Dzieki @ngy! Choć mam nadzieję, że nasze mieszkania będą w dobrym stanie przy odbiorze :)

morth

Postautor: morth » 08 sty 2017, 14:32

Dzisiaj byłem na spacerze oglądnąć blok. Czy te oszronienia powinny nas w jakikolwiek sposób martwić? (ostatnie balkony) jak i niektóre okna ( w miejscu gdie znajdują się odpowietrzniki) to chyba nie jest normalne tak jakby zawilgocone miejsca były widoczne przy niskiej temperaturze ??

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Paleus

Postautor: Paleus » 08 sty 2017, 20:15

Tym bym sie nie martwil. W mieszkaniach jest duza wilgoc, wiec ulatuje wentylacja okien.
Miejmy nadzieje ze mieszkania w ktorych widac okna otwarte, maja nie zalane grzejniki na tych mrozach...

Arav

Postautor: Arav » 08 sty 2017, 21:54

Z tego co wiem to wywietrzniki nad oknami mają regulowaną szparę... więc możliwe że po prostu tam gdzie widać te"oblodzenia" to po prostu były bardziej rozszczelnione wywietrzniki zostawione

jasiek

Postautor: jasiek » 08 sty 2017, 22:23

Te nawiewniki okienne to porażka!

Arav

Postautor: Arav » 08 sty 2017, 22:55

da się tego jakoś pozbyć czy trzeba się na siłę cieszyć z tych udogodnień?

karolina.j

Postautor: karolina.j » 09 sty 2017, 10:31

Czy ktoś coś wie na temat pomarów mieszkań? na Avia5 mieli dostępne wymiary jakoś w listopadzie (a koniec budowy miał miejsce początkiem października).

Piepia

Postautor: Piepia » 09 sty 2017, 11:23

W listopadzie rozmawiałem z Panem który zajmuje się naszym blokiem i mówił mi się że pomiary się robią :D w to co oni nam mówią przestałem już wierzyć bo minęły 3 miesiące od rzekomego zakończenia budowy i dalej cisza . Zakończenie budowy to zakończenie budowy inspektor podpisał że blok jest skończony to na co oni czekają się pytam ❓ ciągle pewnie trwają tam poprawki itp. Miejmy nadzieję że nasze mieszkania będą porządnie zrobione nie to co u sąsiadów pozdrawiam

karolina.j

Postautor: karolina.j » 09 sty 2017, 11:30

Hah @Piepia, masz racje nie ma co im wierzyć, w międzyczasie dostałam maila od BDMX:

Szanowna Pani,
Odnośnie informacji o zamieszczeniu obmiarów geodezyjnych proszę o kontakt z działem księgowym - 512 391 685
Harmonogram odbiorów dla Orlińskiego 8 zostanie ustalony niezwłocznie po odbiorze budynku oraz części wspólnych od Generalnego Wykonawcy. Obecnie oczekujemy na pozwolenie na użytkowanie, w budynku trwają końcowe przeglądy inspektorskie.
Zgodnie z umową terminy spotkań odbiorowych z klientami zostaną wyznaczone w datach przewidzianych umową deweloperską.
O terminie spotkania odbiorowego zostanie Pani poinformowana telefonicznie, mailowo oraz listownie.

W przypadku pytań pozostaję do dyspozycji.

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”