Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8
Re: Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8
Budimex mógłby się wykazać inwencją, ale jeśli zabraknie wyobraźni pomogę. Konkurencja w przypadku nawet mikroskopijnych potknięć robi wiele aby Klient pozostał zadowolony z zakupu. Na forum jest kilka osób, które wiedzą o czym piszę, bo już mieli okazję korzystać z oferty innych deweloperów.
-
Re: Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8
Zgadzam się. Dzieki @ngy! Choć mam nadzieję, że nasze mieszkania będą w dobrym stanie przy odbiorze 

Dzisiaj byłem na spacerze oglądnąć blok. Czy te oszronienia powinny nas w jakikolwiek sposób martwić? (ostatnie balkony) jak i niektóre okna ( w miejscu gdie znajdują się odpowietrzniki) to chyba nie jest normalne tak jakby zawilgocone miejsca były widoczne przy niskiej temperaturze ??

Tym bym sie nie martwil. W mieszkaniach jest duza wilgoc, wiec ulatuje wentylacja okien.
Miejmy nadzieje ze mieszkania w ktorych widac okna otwarte, maja nie zalane grzejniki na tych mrozach...
Miejmy nadzieje ze mieszkania w ktorych widac okna otwarte, maja nie zalane grzejniki na tych mrozach...
Z tego co wiem to wywietrzniki nad oknami mają regulowaną szparę... więc możliwe że po prostu tam gdzie widać te"oblodzenia" to po prostu były bardziej rozszczelnione wywietrzniki zostawione
Te nawiewniki okienne to porażka!
da się tego jakoś pozbyć czy trzeba się na siłę cieszyć z tych udogodnień?
-
Czy ktoś coś wie na temat pomarów mieszkań? na Avia5 mieli dostępne wymiary jakoś w listopadzie (a koniec budowy miał miejsce początkiem października).
W listopadzie rozmawiałem z Panem który zajmuje się naszym blokiem i mówił mi się że pomiary się robią
w to co oni nam mówią przestałem już wierzyć bo minęły 3 miesiące od rzekomego zakończenia budowy i dalej cisza . Zakończenie budowy to zakończenie budowy inspektor podpisał że blok jest skończony to na co oni czekają się pytam ❓ ciągle pewnie trwają tam poprawki itp. Miejmy nadzieję że nasze mieszkania będą porządnie zrobione nie to co u sąsiadów pozdrawiam

-
Hah @Piepia, masz racje nie ma co im wierzyć, w międzyczasie dostałam maila od BDMX:
Szanowna Pani,
Odnośnie informacji o zamieszczeniu obmiarów geodezyjnych proszę o kontakt z działem księgowym - 512 391 685
Harmonogram odbiorów dla Orlińskiego 8 zostanie ustalony niezwłocznie po odbiorze budynku oraz części wspólnych od Generalnego Wykonawcy. Obecnie oczekujemy na pozwolenie na użytkowanie, w budynku trwają końcowe przeglądy inspektorskie.
Zgodnie z umową terminy spotkań odbiorowych z klientami zostaną wyznaczone w datach przewidzianych umową deweloperską.
O terminie spotkania odbiorowego zostanie Pani poinformowana telefonicznie, mailowo oraz listownie.
W przypadku pytań pozostaję do dyspozycji.
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”