Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
M&M

Re: Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Postautor: M&M » 20 gru 2016, 14:00

usia pisze:własnie takie info dostałam....wszytsko zgodnie z umową, dowiem się w stosownym czasie :lol: :roll:

"Wcześniej dostaną Państwo informację z pomiarem mieszkań" blabla

aga

Postautor: aga » 16 sty 2017, 14:55

My z mężem kupilismy mieszkanie na Avia 5, termin odbioru jest na 28.02.2017. Z Bdx otrzymaliśmy info ze od ostatecznego termin odbioru mieszkan (tj.28.02.2017) należy odjac 3 tygodnie i wtedy beda odbiory, a obecnie trwa ustalanie grafiku odbioru mieszkan. Rece opadaja, odciagaja i odciagaja w czasie te odbiory :roll:

Piepia

Postautor: Piepia » 16 sty 2017, 18:19

Co tu ustalać mieszkanie gotowe to trzeba dzwonić do ludzi i ruszyć z tym wszystkim, a nie teraz miesiąc czasu będą robić grafik haha

setnik

Postautor: setnik » 26 sty 2017, 21:38

Dziś postanowiłem zadzwonić do BDX - usłyszałem, że odbiory planowane są na marzec, natomiast harmonogram nie jest znany. Budynek nie jest w całości odebrany, odbiory zaczną się klatkami, które będą mieć pozwolenia na użytkowanie. Tyle na tę chwilę.

Piepia

Postautor: Piepia » 26 sty 2017, 23:36

Dla mnie to jest wszystko dziwne skoro blok został skończony w październiku i zostało to podpisane przez inspektora że nadaje się do uzytku, a tu mówią że nie wszystkie klatki są odebrane nie rozumiem tego może ktoś to wytłumaczyć? minęły 3 miesiące, a tu nie wszystko jest odebrane jeszcze raz się pytam o co tu chodzi.? Inni deweloperzy po skończonej budowie oddają klucze po 2 miesiącach dziwna sytuacja no ale mają czas do końca marca :evil:

jasiek

Postautor: jasiek » 27 sty 2017, 0:03

inspektor jest dogadany z bx i podpisuje żeby papiery się zgadzały bo terminy gonią o tyle. Przecież przy takiej masówce jak tutaj to wiadomo, że 50 ludzi i przerzucanie z jednej budowy na drugą i jak opóźnienie jest to wyśle się maila, zaaneksuje się umowę i tyle ich obchodzi. Skoro potrzebują od wpisu pół roku do odbioru to znaczy, że te 6 miesięcy mają opóźnienia. Jeszcze żeby oddawali te bloki i mieszkania w stanie idealnym i ludzie nie mieli roszczeń i usterek przy odbiorze to moznaby bylo ich pochwalić, że chcą wszystko zrobić na tiptop, a tu nie dosyć że ciągle są w niedoczasie ti jeszcze fuszera przy odbiorach. Mi by było wstyd zapraszać ludzi na odbiór i pokazywać np pęknięte szyby. A na miejscu tych inspektorów to bym się nie podpisała pod takim partactwem bo nie chciałabym żeby moje nazwisko tam widniało. Widzę, że budimexowi juz nawet na opinii na rynku nie zależy bo kasę zarobili z nawiązką to robią co chcą!

Maddi86

Postautor: Maddi86 » 27 sty 2017, 23:33

a jak kupowałam mieszkanie to mi powiedzieli, że w styczniu będą odbiory a w lutym minie 2 lata jak podpisałam umowę :P Ja się dziś nie dodzwoniłam :( 3majmy kciuki, żeby przynajmniej mieszkania nadawały się do odebrania :)

michalxg

Postautor: michalxg » 29 sty 2017, 13:44

Nie rozumiem skąd cała aferta. W umowie każdy z nas ma termin oddania 31.03.2017, nie jest po tym terminie więc nie ma o co mieć pretensji...

nadka

Postautor: nadka » 29 sty 2017, 23:11

Spokojnie, to jest tak, że na odbiór kluczy do nowego mieszkania nie ma co liczyć, że będzie jakoś dużo wcześniej, niż w umowie deweloperskiej, ale jednak do dnia wyznaczonego w niej, wszyscy powinni być przynajmniej po pierwszy odbiorze, i tego, jak na razie chyba Budimex raczej pilnuje ;)

aagnieszqaa

Postautor: aagnieszqaa » 30 sty 2017, 8:44

Avia 5 ma termin do 28 lutego i póki co cisza jeśli chodzi o odbiory więc spodziewajcie się telefonu od Bx najwcześniej w marcu

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”