usia pisze:MaRiO pisze:Mam podobnie jak @jaro
Mieszkanie jak i loggia mniejsze (-0,02 i -0,19). Komórka lokatorska większa o 0,04.
Więc trzeba dopłacić bo przecież komórki prawie w cenie mieszkań

Z tą dopłatą, to chyba nie musisz....poczytaj w umowie i na forum Avia. Inni mieszkańcy pisali, że można złożyć wniosek o anulowanie dopłaty, ponieważ BDX nie wywiązał się z umowy. Miały być podane przed wypłatą ostatniej transzy, tak , aby ja pomniejszyć lub zwiększyć odpowiednio. Nie wiem czy w przypadku naszego bloku też tak jest, bo nie sprawdzałam jeszcze, a już nie pamiętam. Warto jednak się dowiedzieć, bo skoro to przez BDX jest opóźnienie to po co płacić. Niech też się trzymają warunków

Niestety ale Budimex wiedział że da ciała co też zmienił się zapis w umowie
o ile na Avii 5
"3. Deweloper zawiadomi Nabywcę w formie pisemnej na 7 (siedem) dni przed upływem terminu do zapłaty ostatniej części Ceny zgodnie z Harmonogramem wpłat, o ewentualnych różnicach w powierzchni Lokalu mieszkalnego lub powierzchni Części Nieruchomości wspólnej oddanych do wyłącznego korzystania wraz z informacją, czy i w jakim zakresie Deweloper korzysta z uprawnienia do podwyższenia Ceny."
to u mnie w umowie ten sam punkt wygląda tak:
"3. Deweloper zawiadomi Nabywcę w formie pisemnej w terminie
do dnia dokonania odbioru Lokalu mieszkalnego o o ewentualnych różnicach w powierzchni Lokalu mieszkalnego lub powierzchni Części Nieruchomości wspólnej oddanych do wyłącznego korzystania wraz z informacją, czy i w jakim zakresie Deweloper korzysta z uprawnienia do podwyższenia Ceny."