Zwrot pieniędzy od dewelopera za różnicę w wielkości mieszkania - O8
Zwrot pieniędzy od dewelopera za różnicę w wielkości mieszkania - O8
Orientujecie się, czy jeśli wkład własny był w całości wpłącony gotówką to również należy dostarczyć od banku informację kto jest uprawniony do odbioru tej kwoty różnicy pomiędzy planowaną powierzchnią, a tą rzeczywistą?
Re: Zwrot pieniędzy od dewelopera za różnicę w wielkości mieszkania - O8
Ewentualna nadwyżka zawsze idzie w pierwszej kolejności na poczet spłaty kredytu - gotówki do ręki nie dostaniesz 

Witam, a ja dostałem takie pismo, i chyba nie mogę się zgodzić z tobą duda88, ??? a ja mam nadpłaty 688 zł
- Załączniki
-
- 20170222_094528.jpg (158.67 KiB) Przejrzano 6711 razy
No ale z tego pisma wynika to co Duda napisał. Jeśli płaciłeś całość gotówką to ty podajesz rachunek na jaki mają przelać nadpłatę, a jeśli zaciągałeś na jakąś cześć mieszkania kredyt, to bank na podstawie zapisków umowy podejmuje decyzję czy kwota idzie na jego konto czy zezwala na przelew na rachunek swojego klienta.( przeważnie zapiski dotyczą wpłat na poczet wcześniejszej spłaty na konto banku)
Również miałem do zwrotu kwote ok 600 zl - ze wzgledu że była to niewielka kwota bank zapytał mnie czy chce dostać to na swój rachunek czy też chcę na rachunek kredytu (nadpłata). Bank przyogotował mi pismo, że mogą zwrócić mi na mój prywatny rachunek - zawiozłem to pismo oraz własny wniosek o zwrot należności na mój rachubek do biura Budimexu ok 2 tygodnie temu, ale jeszcze nie dostałem zwortu.
Ja mam do zwrotu ponad 1200 zł, bank ma mi wystawić oświadczenie i pieniądzę będą na poczet spłaty kapitału kredytu. Niestety od tygodnia bank jakoś nie ma czasu mi go wystawić
czekam na info z banku i wtedy też trzeba dołączyć swój wniosek....ma ktoś może wzór takiego wniosku do BdX ? 

mam pytanie czy jest ktoś oprócz mnie co ma niedopłate?
Jeśli chodzi o zwrot to nie jest chyba taka pilna sprawa, bo nie mamy terminu podanego w piśmie. Termin jest tylko na dopłatę, więc myślę że dont stres usia- mamy czas na załatwianie z bankiem 

tynka pisze:Jeśli chodzi o zwrot to nie jest chyba taka pilna sprawa, bo nie mamy terminu podanego w piśmie. Termin jest tylko na dopłatę, więc myślę że dont stres usia- mamy czas na załatwianie z bankiem
niby tak

-
@Usia to dowiedz się w swoim banku jak się to rozwiązuje i kiedy i czy nie ma opłat (sic!), bo tu sąsiedzi pisali, że nie mają, natomiast ja jakbym chciała to załatwić od razu to muszę 150 pln zapłacić co jest totalnym bezsensem, więc muszę poczekać i będzie to za darmo.
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”