Odbiory mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 8 (usterki odbiorowe)

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
karolina.j

Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 8 (usterki odbiorowe)

Postautor: karolina.j » 22 mar 2017, 20:37

zuzu pisze:Pierwsze piętro. Czyżby klatka G miała szczęście i wykończenie było robione przes dobrego podwykonawcę? ;)

możliwe :) to witam sąsiadkę z dołu i pozdrawiam z 2piętra!

usia

Postautor: usia » 22 mar 2017, 22:46

Oby klatka C była równie dobrze zrobiona ;) z tego co wiem wielu fachowców to byli obywatele Ukrainy....że źródła wiem, że 8na 10 mieszkań jest spierdzielonych :shock: :? :lol: mam nadzieję być w tym zaszczytny gronie tych 2/10 :twisted: :)

karolina.j

Postautor: karolina.j » 22 mar 2017, 22:48

8/10?!?!?!
Wow. Gość z którym odbierałam, mówił, że statystyki dobre i póki co większość osób odbiera. to by znaczyło, że godzą się na odbiór z usterkami...

usia

Postautor: usia » 22 mar 2017, 23:27

karolina.j pisze:8/10?!?!?!
Wow. Gość z którym odbierałam, mówił, że statystyki dobre i póki co większość osób odbiera. to by znaczyło, że godzą się na odbiór z usterkami...

No właśnie....szkopuł tkwi w szczególe :D to co jednemu przeszkadza, innemu zupełnie nie będzie,np wynika to z pomysłu na wykończenie. Wiadomo, że nikt nie sprawdza ściany, która chce i tak wyburzyc itp....czy nie będzie sprawdzał na tej ścianie gniazdka....czy jest czy go nie ma...co klient to inne podejście ;)

majk

Postautor: majk » 22 mar 2017, 23:43

Witam sąsiadów,

Odbiór miałem kilka dni temu, klatka B.,
W sumie to odebrane i zdziwiłem się bo spodziewałem się większych baboli (odbiór z przyszłymi wykończeniowcami).
Nie licząc wspomnianych już przykładów typu domofon na środku przedpokoju, no ale to było w projekcie.
Okna i drzwi ok, elektryka i grzejniki działają, wylewki niezłe, w mieszkaniu nawet posprzątane.
Jedynie małe pęknięcie na wew. aqua panelu balkonowym - (zrobią z BDX do miesiąca), czy tynku w łazience (nieistotne - będą tam płytki).
Jakby zmierzyć w wolnej chwili metr po metrze to może coś by się znalazło z prac tynkarskich ale większych uchybień nie znaleźliśmy.

Pozdrawiam i życzę wszystkim udanych prędzej czy później odbiorów.

Piepia

Postautor: Piepia » 23 mar 2017, 17:34

A co to za różnica czy Ukrainiec czy Polak fachowiec to fachowiec najważniejsze żeby było wszystko wporzadku. Przekonam się w poniedziałek pozdro.

supper

Postautor: supper » 23 mar 2017, 20:46

Generalna zasada jest taka, że pierwsze etapy wypadają najgorzej.
W kolejnych naprawiają błędy z poprzednich bloków.
Ale te skrzynki za drzwiami to jakaś tragedia...

jacek1987

Postautor: jacek1987 » 23 mar 2017, 21:24

Witajcie!

Miałem odbiór parę dni temu w klatce B. Mieszkania niestety nie odebrałem. Powód: zbyt dużo usterek np. porysowane ościeżnice, brak kątów, niechlujne wykończenia wentylacji, krzywa wylewka .A to tylko parę usterek. Polecam Wam wszystkim sprawdzenie wykończenia balkonu lub loggi kto co ma ponieważ sposób w jaki zostały położone płytki daje dużo do życzenia. Trzymam kciuki za Wasze odbiory! Pozdrawiam sąsiad z klatki B. :D ;)

kondor

Postautor: kondor » 24 mar 2017, 17:02

Mam pytanie: czy wy też macie rury w łazience na tynkach?

morth

Postautor: morth » 24 mar 2017, 19:00

kondor pisze:Mam pytanie: czy wy też macie rury w łazience na tynkach?

Masz na myśli że jest puszczone na ścianie? Tak jest wszędzie w blokach budimexu i zgadza się to z prospektem informacyjnym.

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”