Internet / telewizja w bloku Orlińskiego 8 - co wybrać Netia czy UPC czy inne
Internet / telewizja w bloku Orlińskiego 8 - co wybrać Netia czy UPC czy inne
Czy dobrze widzę, ze jako firmy do wyboru mamy Netię i UPC(Orange też mi się gdzieś przewinął w ich akcie notarialnym)? Jakie macie opinie o Netii? Wydaje mi się, że mają chyba najlepszą ofertę 

Re: Internet / telewizja w bloku Orlińskiego 8 - co wybrać Netia czy UPC czy inne
Czy wie ktoś jaka jest najtańsza oferta Netii? Na ich stronie to 10 mb/s, za jakieś 35 zł. Z kolei jeden kolo sprzedający ich usługi wmawiał nam, że w naszym bloku jest światłowód i najtańsza oferta to 100 mb/s za 49 zł.
Re: Internet / telewizja w bloku Orlińskiego 8 - co wybrać Netia czy UPC czy inne
Gruzin pisze:Czy wie ktoś jaka jest najtańsza oferta Netii? Na ich stronie to 10 mb/s, za jakieś 35 zł. Z kolei jeden kolo sprzedający ich usługi wmawiał nam, że w naszym bloku jest światłowód i najtańsza oferta to 100 mb/s za 49 zł.
Instalacja światłowodowa jest, ale z tego co mówił mi inspektor podczas odbioru to jedynie w blokach - żaden z operatorów nie ma pociągniętego światłowodu do naszego osiedla. Obecnie dostępne usługi Netii i UPC nie obejmują światłowodu.
-
Zarówno UPC jak i Netia świadczą usługi w technologii światłowodowej w bloku obok, tj. O6, więc na 99% tak samo będzie w O8 (zdaje się, że wiszą ich reklamy w windzie lub na tablicy ogłoszeniowej). Netia max 100Mbs, UPC 250Mbs.
Ja mam w O6 Netię i jestem bardzo zadowolony - zarówno z internetu jak telewizji.
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”