jasiek pisze:Widziałam na stronie budimexu, że ruszyła sprzedaż O8. A najlepsze jest to, że cena jest niższa niż pozostałych bloków Orlińskiego (widziałam mieszkania za 4300 zł/metr i 4500 zł/metr) i ukończenie budowy jest planowane wcześniej niż O1. Zastanawia mnie czy niższa cena za metr jest spowodowana tym, że zainteresowanie lekko spadło mieszkaniami czy lokalizacja tego bloku jest gorsza bo w głębi osiedla i otoczony z każdej strony blokami... Ale mieszkanka ładne. Dużo jest takich z osobną kuchnią i 4 pokoje na 60 metrach. Zarąbiste jest to największe mieszkanie ponad 80 metrów kw i taras 50 metrów![]()
![]()
Orlińskiego 8 - ruszyła sprzedaż nowych mieszkań
Orlińskiego 8 - ruszyła sprzedaż nowych mieszkań
W innym wątku pojawiła się informacja o tym, że ruszyła sprzedaż nowych mieszkań przy Orlińskiego 8, poniżej więcej szczegółów. Na stronie dewelopera można wybierać już mieszkania w tej inwestycji.
Re: Orlińskiego 8 - ruszyła sprzedaż nowych mieszkań
Świetne jest też mieszkanie na parterze 60m2 i ogródek 65m2.
@jasiek No chyba jednak ceny nie są niższe:
Orlińskiego 4 - 4000 - 4400
Orlińskiego 6 - 4000 - 4500
Orlińskiego 1 - 4300 - 4600
Orlińskiego 8 - 4300 - 4700, z czego najwięcej jest tych za 4700
Orlińskiego 4 - 4000 - 4400
Orlińskiego 6 - 4000 - 4500
Orlińskiego 1 - 4300 - 4600
Orlińskiego 8 - 4300 - 4700, z czego najwięcej jest tych za 4700
No faktycznie jest trochę drożej w kolejnych etapach, tym bardziej, że tych mieszkań najtańszych, to zwykle jest niewiele. Na Orlińskiego 4 chyba tylko parter był po 4 000 zł/m2, a reszta to już po 4 400 zł/m2. Swoją drogą to ciągle nie są wygórowane ceny, choć zwłaszcza jeśli ktoś kupuje go niewielkiego mieszkania (np. 40 m2 za 4 700 zł/m2) garaż podziemny (50 000 zł), to ceny zaczynają być już coraz bardziej krakowskie, bo wtedy wychodzi w sumie za metr kwadratowy 5 950 zł.
I faktycznie jest tam trochę ciekawych mieszkań, np. niewielkie dwupokojowe, ale dwustronne. Albo największe na liście - prawie 90 m2 i do tego ponad 50 m2 tarasu - jest trochę przestrzeni do życia, tylko że 403 200 zł sobie za nie krzyczą
Choć to i tak 4 500 zł/m2.
I faktycznie jest tam trochę ciekawych mieszkań, np. niewielkie dwupokojowe, ale dwustronne. Albo największe na liście - prawie 90 m2 i do tego ponad 50 m2 tarasu - jest trochę przestrzeni do życia, tylko że 403 200 zł sobie za nie krzyczą

iti pisze: Na Orlińskiego 4 chyba tylko parter był po 4 000 zł/m2, a reszta to już po 4 400 zł/m2.
Ja mam parter i płaciłem 4200m2

Faktycznie na O8 mieszkania bardzo ładne, ciekawe jak następne bloki będą im schodzić...
Raz na jakiś czas gdy jestem w biurze, za każdym razem jest "ruch w interesie".
@kuba wybacz w takim razie pomyłkę, czyli jednak mieszkań za 4 000 zł/m2 było jeszcze mniej niż myślałem 
I można pozaglądać do ksiąg wieczystych i zobaczyć, jak schodzą mieszkania w poszczególnych inwestycjach (ile jest wpisów). Jeśli chodzi o Orlińskiego 4, to brakuje jeszcze kilkunastu, a na stronie Budimexu zostały w ofercie dla tej inwestycji jeszcze tylko dwa mieszkania, czyli można wnioskować, że tam wszystko sprzedane. Pewnie w przypadku kolejnych bloków również idzie nieźle, skoro uruchamiane są następne budowy

I można pozaglądać do ksiąg wieczystych i zobaczyć, jak schodzą mieszkania w poszczególnych inwestycjach (ile jest wpisów). Jeśli chodzi o Orlińskiego 4, to brakuje jeszcze kilkunastu, a na stronie Budimexu zostały w ofercie dla tej inwestycji jeszcze tylko dwa mieszkania, czyli można wnioskować, że tam wszystko sprzedane. Pewnie w przypadku kolejnych bloków również idzie nieźle, skoro uruchamiane są następne budowy

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”