Cześć,
zwracam się z pytaniem do osób, które odebrały swoje mieszkania w pierwszym terminie. Czy dostaliście już jakiekolwiek pismo/rachunek od zarządcy? Do tej pory nie dostałem od nich korespondencji, a mieszkanie odebrałem 31 marca.
Na upartego gdyby nie informacja w dokumentach otrzymanych przy odbiorze od Budimexu nie wiedziałbym ktoś zarządza budynkiem.
Pisma od zarządcy po odbiorze mieszkania od dewelopera - Orlińskiego 8
Re: Pisma od zarządcy po odbiorze mieszkania od dewelopera - Orlińskiego 8
Dostałem pisma bardzo późno mieszkanie odebrałem 27 kwietnia dokumenty tydzień temu dopiero mi przesłali pani z firmy zarządzającej mówiła że Budimex późno im dostarcza dokumenty. Dzisiaj już czynsz za maj musiałem zapłacić hehe pozdro
Piepia pisze:Dostałem pisma bardzo późno mieszkanie odebrałem 27 kwietnia dokumenty tydzień temu dopiero mi przesłali pani z firmy zarządzającej mówiła że Budimex późno im dostarcza dokumenty. Dzisiaj już czynsz za maj musiałem zapłacić hehe pozdro
Ale to płaciłes jeszcze Budimexowi jak 27 kwietnia odebrałeś tak?
Za marzec powinna przyjść Ci faktura od budimexu. Kwota niewielka, ale uregulować trzeba.
Za kwiecień i (już maj bo do 10 każdego miesiąca z wyprzedzeniem się płaci) powinna przyjść Ci mailowa informacja z rachunkiem + dane do ekartoteki. Powinni też do Ciebie dzwonić w sprawie potwierdzenia maila. Dla czystego sumienia możesz zadzwonić do nich się dopytać.
Czy ktoś dowiadywał się za co, szczegółowo, będziemy płacic? Mam na myśli ochrona, sprzątanie itd Z tego co widziałem na O6 mają 'ogrodników', na co to komu jak ich pewnie nie będzie widać.
Za kwiecień i (już maj bo do 10 każdego miesiąca z wyprzedzeniem się płaci) powinna przyjść Ci mailowa informacja z rachunkiem + dane do ekartoteki. Powinni też do Ciebie dzwonić w sprawie potwierdzenia maila. Dla czystego sumienia możesz zadzwonić do nich się dopytać.

Czy ktoś dowiadywał się za co, szczegółowo, będziemy płacic? Mam na myśli ochrona, sprzątanie itd Z tego co widziałem na O6 mają 'ogrodników', na co to komu jak ich pewnie nie będzie widać.
Zadzwoniłem sobie do nich, okazało się że mieli literówkę zrobioną w moim adresie e-mailowym.
Ja dostałam mailem rozliczenie od zarządcy za kwiecień i maj. Od budimexu za te kilka dni ( mała suma) przyszło pocztą do szkrzynki, tak samo jak rachunek za prąd od TAURON. Otrzymałam wszystko jakoś końcem kwietnia.
A jak to jest bo do widzę na rozliczeniu wywóz odpadów budowalnych, a nie ma wywozu odpadów komunalnych. To rozumiem że ta jedna pozycja zlicza na razie kontener i odpady komunalne? Czy na razie nie ma wliczonych odpadów komunalnych bo uznali że jeszcze się urządzamy?
Idąc tym tokiem rozumowania, nie wiecie czy jak się już wprowadzę czy można "wyłączyć" opłatę za wywóz odpadów budowlanych na rzecz odpadów komunalnych tak jak mieli to w O4 ( w O6 z tego co czytałem to nie mają tej możliwości)?
Idąc tym tokiem rozumowania, nie wiecie czy jak się już wprowadzę czy można "wyłączyć" opłatę za wywóz odpadów budowlanych na rzecz odpadów komunalnych tak jak mieli to w O4 ( w O6 z tego co czytałem to nie mają tej możliwości)?
Ja nic nie dostałam i nikt do mnie nie dzwonił (odbierałam jako jedna z pierwszych), pewnie poza literówką w adresie mailowym mają tez pomylone cyferki w moim numerze telefonu
Właśnie, jest jakiś wykaz tego za co i ile się będzie płaciło? Jestem bardzo ciekawa, może ktoś się może czymś takim podzielić?

Właśnie, jest jakiś wykaz tego za co i ile się będzie płaciło? Jestem bardzo ciekawa, może ktoś się może czymś takim podzielić?
agata_m pisze:Ja nic nie dostałam i nikt do mnie nie dzwonił (odbierałam jako jedna z pierwszych), pewnie poza literówką w adresie mailowym mają tez pomylone cyferki w moim numerze telefonu![]()
Do mnie nikt nie dzwonił, to ja do nich zadzwoniłem

Czym jest też pozycja "opłata stała za c.o i c.w.u.? Skoro wyżej już mam policzone centralne ogrzewanie>? ( nadmienię że zaworówjeszcze nie przykręcałem do kaloryferów i są dalej zaplombowane na poziomie 0 ( a nie na 2 więc ciepło nie miało prawa płynąć w kaloryferze).

-
morth pisze:A jak to jest bo do widzę na rozliczeniu wywóz odpadów budowalnych, a nie ma wywozu odpadów komunalnych. To rozumiem że ta jedna pozycja zlicza na razie kontener i odpady komunalne? Czy na razie nie ma wliczonych odpadów komunalnych bo uznali że jeszcze się urządzamy?
Nie ma komualnych, bo nawet nie ma jeszcze kontenerów w śmietniku (przynajmniej w klatce E).
Można wyłączyć opłatę za odpady budowlane zgłaszając to do zarządcy, w O6 też można.
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”