Ciekawe czy jest jakaś możliwość włączenia wentylacji ?
Temperatura wewnątrz klatki schodowej C i jej wietrzenie - Orlińskiego 8
Temperatura wewnątrz klatki schodowej C i jej wietrzenie - Orlińskiego 8
Tak trochę z innej beczki ... W klatce C, na klatce schodowej panuje temperatura podobna do tej w saunie
. Czy w pozostałych klatkach naszego bloku jest podobnie? W naszej klatce nie ma możliwości przewietrzenia poprzez otworzenie jakiegoś okna - bo ...ich tam nie ma
Re: Temperatura wewnątrz klatki schodowej C i jej wietrzenie - Orlińskiego 8
maciek pisze:Tak trochę z innej beczki ... W klatce C, na klatce schodowej panuje temperatura podobna do tej w saunie. Czy w pozostałych klatkach naszego bloku jest podobnie? W naszej klatce nie ma możliwości przewietrzenia poprzez otworzenie jakiegoś okna - bo ...ich tam nie ma
![]()
To prawda, jest jak w saunie
Teoretycznie na parterze szyby boczne powinny mieć też opcje uchyłu ( jak włączała się opcja oddymiania powinny się uchylić, ale z tego co pamiętam nie do końca to chyba działało)
na 7 pietrze jest przycisk, naciskamy ze strzałką w górę, trzymamy do póki okno sie nie otworzy całe lub tyle ile chcemy, przycisk ze strzałka w dół zamykamy
nie naciskamy przycisku "oddymianie"
tyle całej filozofii
nie naciskamy przycisku "oddymianie"
tyle całej filozofii
Przyznam, że nie zwróciłem na to uwagi, więc aż tak źle chyba nie ma
Być może na wyższych piętrach jest to odczuwalne bardziej.
Co do wietrzenia, to myślę, że ktoś wpadł na pomysł otwierania drzwi... wczoraj cały dzień otwarte (zastawione kostką) nawet o 21-22...
Co do wietrzenia, to myślę, że ktoś wpadł na pomysł otwierania drzwi... wczoraj cały dzień otwarte (zastawione kostką) nawet o 21-22...
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”