Ogrzewanie mieszkania - jak je włączyć w mieszkaniu - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
nika

Re: Ogrzewanie mieszkania - jak je włączyć w mieszkaniu - Orlińskiego 8

Postautor: nika » 21 wrz 2017, 13:02

Ja zadzwoniłam do zarządcy. Dziś ok. 14 ma podjechać konserwator i sprawdzić bo prawdopodobnie spowodowane jest to spadkiem ciśnienia. Zobaczymy co zdziałają.

morth

Postautor: morth » 21 wrz 2017, 13:05

A w której klatce jest problem ? Rozumiem że to tylko z łazienkowymi ?

nika

Postautor: nika » 21 wrz 2017, 13:07

U mnie w klatce F i problem jest ze wszystkimi kaloryferami - żaden z nich nie grzeje.

Piepia

Postautor: Piepia » 21 wrz 2017, 17:05

U mnie łazienka klatka F wogole nie grzeje, a co do reszty to były odkręcone około 2h i nie były gorące tylko ciepłe bez szału

jasiek

Postautor: jasiek » 21 wrz 2017, 19:13

Nie były gorące bo możliwe, że mpec nie puszcza mocy grzania na full bo nie ma jeszcze takich niskich temperatur na zewnątrz. Kaloryfery grzeją w zależności od czujnika zewnętrznego.

KOSMO

Postautor: KOSMO » 21 wrz 2017, 21:17

jasiek pisze:Nie były gorące bo możliwe, że mpec nie puszcza mocy grzania na full bo nie ma jeszcze takich niskich temperatur na zewnątrz. Kaloryfery grzeją w zależności od czujnika zewnętrznego.

A co ważniejsze czujka zewnętrzna czy może temp. wewnątrz mieszkania, o 16:00 było 19,8'C w mieszkaniu, klatka F, kaloryfery zimne, wszystko odkręcone, odpowietrzone, anemostaty na minimum (jest regulacja siły wyciągu), słoiki lubią ciepło a tu w mieście zimno....

morth

Postautor: morth » 21 wrz 2017, 21:38

Ja powiem tylko ze jest duży problem z zaworami na klatce. Są 2 wajchy i 1 pokrętło ( żółte) plastikowe.Wajchy spoko gorzej z tym żółtym, z racji że plastikowy po 1 odkręceniu wyrabia się gwint i nie da się go już dokręcić, w razie potrzeby jakby lało się z kaloryfera nie da się potem dokręcić. Podobno budimex już rok temu dostał informację że mają je wymienić, ale tego nie zrobił, a administracja nie dopilnowała.

nika

Postautor: nika » 21 wrz 2017, 21:43

Piepia pisze:Wszystko porobione jedyne co mi zostało to zawór wylotowy zobaczyć na ręcznikowcu który jest na imbusa

Czy udało Ci się uruchomić grzejnik w łazience? U nas po wizycie konserwatora kaloryfery ruszyły (co prawda na 5 są lekko ciepłe ale zawsze to coś). Natomiast kaloryfer w łazience nie ruszył a konserwator twierdzi, że jest to już instalacja wewnętrzna za którą zarządca nie odpowiada i że trzeba sprawę zgłosić do Budimexu.

Piepia

Postautor: Piepia » 21 wrz 2017, 22:40

Dzwoniłem dzisiaj około 20 do zarządcy pani mówiła że konserwator coś naprawia bo się zepsuło nawet ciepłej wody nie było po tej wizycie konserwatora u mnie bez zmian w łazience zimnica, a w pokojach grzejniki są lekko ciepłe odkrecilem na noc zobaczymy może się coś ruszy. Jutro sprawdzę jeszcze ten zawór na ręcznikowcu i dam znać jak już to nie zadziała to trzeba będzie się zgłosić do Budimexu ciekawe jak inni sądzie w klatce F.

A&A

Postautor: A&A » 21 wrz 2017, 22:53

Ja po prostu odpowietrzyłam grzejniki i działają. Niestety tylko z grzejnikiem w łazience jest coś nie tak :( bo również go odpowietrzyłam, woda w środku jest, ale nie grzeje..

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”