Imprezy, hałas i głośne zachowanie w bloku podczas ciszy nocnej - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
AnaOKR

Re: Imprezy, hałas i głośne zachowanie w bloku podczas ciszy nocnej - Orlińskiego 8

Postautor: AnaOKR » 17 paź 2017, 15:34

Gruzin pisze:
AnaOKR pisze:No i właśnie po co nam ta ochrona? Ciekawe czy Pan robił wtedy obchód? Czy komuś z nas chciałoby się do niego w tej kwestii zadzwonić? Czy by się w ogóle pofatygował? Czy kazał dzwonić na policję? A może lepiej Panu nie przeszkadzać? Po co ma się za marne grosze narażać...

Nie masz zielonego pojęcia w temacie to nie siej fermentu i wypisuj bzdur! :o
Odpowiem na Twoje pytania, bo znam sytuacje z autopsji.
Jeśli komuś nie chce się poinformować o problemie ochronę, to niech nie śpi i słucha ryków jakiejś hołoty.
Tak, wystarczy poinformować ochroniarza o zakłócaniu ciszy nocnej, ten zawsze udaje się do mieszkania delikwentów i próbuje ich uciszyć.
Widzę, że jesteś kolejną przedstawicielką forumowo-antyochroniarskiej hucpy. Jeśli masz zastrzeżenia do pracy ochroniarzy, to po prostu wykaż się odrobiną aktywności i napisz chociaż jakiegoś maila do zarządcy z uwagami. Wypowiedziami typu "po co nam ochrona", nic nie wnosisz do tematu.

A skąd takie przypuszczenie, że nie mam pojęcia? :lol:
Rzeczywiście nie miałam okazji dzwoniąc do ochrony i prosić o interwencję, może trafiłam na normalnych sąsiadów. Niestety część z mieszkańców nie robi sobie nic z ogólnie przyjętych norm, poszanowania dla sąsiadów i mieszkania w zgodzie z innymi.
Wyraziłam swoje poglądy i jak najbardziej mam do tego prawo. I nie mam zamiaru wdawać się w jakiekolwiek polemiki na ten temat.

usia

Re: Imprezy, hałas i głośne zachowanie w bloku podczas ciszy nocnej - Orlińskiego 8

Postautor: usia » 17 paź 2017, 16:38

Uważam jak @Gruzin.

Wystarczy zadzwonić do ochrony, która zajmuje się wtedy problemem ;) nie ma sensu wylewać żali na forum, tylko mozna załatwić tą sprawę od ręki.
Sama też nie miałam na szczęście powodu by Panów uruchamiać, ale wiem, że taka opcja jest najlepsza.

Gruzin

Postautor: Gruzin » 17 paź 2017, 23:02

AnaOKR pisze:
Gruzin pisze:
AnaOKR pisze:No i właśnie po co nam ta ochrona? Ciekawe czy Pan robił wtedy obchód? Czy komuś z nas chciałoby się do niego w tej kwestii zadzwonić? Czy by się w ogóle pofatygował? Czy kazał dzwonić na policję? A może lepiej Panu nie przeszkadzać? Po co ma się za marne grosze narażać...

Nie masz zielonego pojęcia w temacie to nie siej fermentu i wypisuj bzdur! :o
Odpowiem na Twoje pytania, bo znam sytuacje z autopsji.
Jeśli komuś nie chce się poinformować o problemie ochronę, to niech nie śpi i słucha ryków jakiejś hołoty.
Tak, wystarczy poinformować ochroniarza o zakłócaniu ciszy nocnej, ten zawsze udaje się do mieszkania delikwentów i próbuje ich uciszyć.
Widzę, że jesteś kolejną przedstawicielką forumowo-antyochroniarskiej hucpy. Jeśli masz zastrzeżenia do pracy ochroniarzy, to po prostu wykaż się odrobiną aktywności i napisz chociaż jakiegoś maila do zarządcy z uwagami. Wypowiedziami typu "po co nam ochrona", nic nie wnosisz do tematu.

A skąd takie przypuszczenie, że nie mam pojęcia? :lol:
Rzeczywiście nie miałam okazji dzwoniąc do ochrony i prosić o interwencję, może trafiłam na normalnych sąsiadów. Niestety część z mieszkańców nie robi sobie nic z ogólnie przyjętych norm, poszanowania dla sąsiadów i mieszkania w zgodzie z innymi.
Wyraziłam swoje poglądy i jak najbardziej mam do tego prawo. I nie mam zamiaru wdawać się w jakiekolwiek polemiki na ten temat.

No sorki, chodziło mi po prostu o to, że wiele osób wypisuje tu jakieś opinie negatywne o ochronie, a w rzeczywistości nawet nie mieli z nią do czynienia ani tym bardziej z jakimiś nieprzyjemnymi sytuacjami. Późnej buduje się niepotrzebna niechęć do panów z ochrony, a oni naprawdę są chętni do pomocy w takich sprawach.
Każdy może mieć swoje zdanie, ale budujmy je na konkretnych argumentach.

michalxg

Postautor: michalxg » 18 paź 2017, 10:34

W takich sytuacjach można samemu udać się do mieszkania w którym znajduje się źródło uciążliwego hałasu, albo wezwać odpowiednie służby. Serio - płacenie kilkudziesięciu tysięcy złotych rocznie żeby ktoś nas w tym wyręczał to lekka przesada. Naprawdę te pieniądze można by było przeznaczyć na bardziej potrzebne cele niż pseudoochrona

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”