Odbiory mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 8 (usterki odbiorowe)
Re: Odbiory mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 8 (usterki odbiorowe)
Mieszkanie odebrane z odchylem od pionu na jednej scianie-7 mm. Inne usterki takie jak haczace okna, rysa na oknie -chyba nie do szlifowana
, nieprzykrecony stopień do ogrodu, naderwana listwa przeciwpozarowa mają być usunięte do końca kwietnia. Odbierał pan Smajek którego znają tam już wszyscy 
To nie tak źle
mogę prosić o kontakt do tego pana Smajka jeśli można wiedzieć ile zapłaciłaś za usługę tego pana
-
ragandbones
sasiad pisze:My zamierzamy odbierać mieszkanie z firmą White Inspirations- firma przewijała się już na forach innych budynków:
odbiory-mieszkan-krakow.pl
Mają także swój profil na facebooku. Cena mocno konkurencyjna w stosunku do innych firm, można tez podglądnąć ich zdjęcia z odbiorów innych mieszkań.
Nie polecam. Odbierali drugie moje mieszkanie 2 tygodnie temu u innego Dewelopera. Mieszkanie bylo wykonane ze zmianami lokatorskimi, zapomnialem ich o tym poinformowac. Nie zauwazyli, ze drzwi lazienkowe, grzejnik i sciana dzialowa zostaly przesuniete o kilkadziesat centymetrow wzgledem planu. Nie sprawdzili czesci wspolnych, nie maja miernika do instalacji elektrycznej, nie maja miernika do suchosci tynkow, nie maja pomiaru termicznego.
Też miałem z nimi przejścia i nie polecam.
Piepia pisze:To nie tak źlemogę prosić o kontakt do tego pana Smajka jeśli można wiedzieć ile zapłaciłaś za usługę tego pana
Pana Smajka bardzo łatwo znaleźć w googlach. Wystarczy wpisać kierownik budowy smajek. Podobno odbiory robi ten pan i jego syn. Cena zależy od metrażu mieszkania. Najlepiej zapytać indywidualnie ale z tego co wiem to nie jest najdroższy. Mówił, że dzwoniąc tydzień przed odbiorem spokojnie będzie miał czas. Życzę powodzenia w odbiorze mieszkania. Widziałam, że niektórzy sąsiedzi już zaczynają urządzanie
Spytam może inaczej - czy komuś udało sie odebrać mieszkanie bez żadnych usterek?
michalxg pisze:Spytam może inaczej - czy komuś udało sie odebrać mieszkanie bez żadnych usterek?
hahaha chyba tak dobrze to NIGDY nie będzie i BUDIMEX nie wybuduje NIGDY takiego mieszkania
usia pisze:michalxg pisze:Spytam może inaczej - czy komuś udało sie odebrać mieszkanie bez żadnych usterek?
hahaha chyba tak dobrze to NIGDY nie będzie i BUDIMEX nie wybuduje NIGDY takiego mieszkania![]()
![]()
Nie pocieszyłaś mnie
michalxg pisze:usia pisze:michalxg pisze:Spytam może inaczej - czy komuś udało sie odebrać mieszkanie bez żadnych usterek?
hahaha chyba tak dobrze to NIGDY nie będzie i BUDIMEX nie wybuduje NIGDY takiego mieszkania![]()
![]()
Nie pocieszyłaś mnieczyli są dwa wyjścia - odebrać pomimo usterek, lub zgłosić zastrzeżenia i czekać kolejny miesiąc...
Czasem są usterki ktore poprawiają w czasie kiedy Ty sobie remontujesz mieszkanie - np regulacja okien
michalxg pisze:usia pisze:michalxg pisze:Spytam może inaczej - czy komuś udało sie odebrać mieszkanie bez żadnych usterek?
![]()
Nie pocieszyłaś mnieczyli są dwa wyjścia - odebrać pomimo usterek, lub zgłosić zastrzeżenia i czekać kolejny miesiąc...
To zależy w jakiej aktualnie sytuacji mieszkaniowej się znajdujesz ( czy np. wynajmujesz mieszkanie teraz). Osobiscie uważam, że jeśli bedą to usterki nie wpływające na mój komfort życia w mieszkaniu i da się je zlikwidować samemu na etapie remontu to nie ma sensu czekać min. 1,5 miesiąca ( pamietaj, że Bdx ma 14 dni od zgłoszonych nieprawidłowości na ustosunkowanie się do nich, nastepne 30 dni na naprawę. W przypadku poważniejszych nawet 90 dni ). Oczywiście, jeśli będą to poważne sprawy, jakieś buble, które będą istotna przeszkodą- nie ma rady- trzeba czekać.
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”