Wykończenia mieszkań - czy kłaść gładzie na ścianach - Orlińskiego 8
Re: Wykończenia mieszkań - czy kłaść gładzie na ścianach - Orlińskiego 8
Faktycznie ten sufit nie wygląda najlepiej, u mnie też doskonały nie były, ale i tak było lepiej... Inna sprawa, że blok jeszcze pracuje, ostatnio pojawiło mi się na ścianie spore pęknięcie, jakoś mniej mnie ono boli w sytuacji, w której nie robiłem gładzi na ścianach 

a orientuje się ktoś jaki jest koszt położenia gładzi w mieszkaniu ok 50 m? Tak +/- orientacyjnie. Oczywiście rękami fachowca
Totalnie nie mam pojęcia jakiego rzedu może być to kwota...2 tysiące czy 5 tysięcy? Jestem zielona w temacie

Na tym zdjęciu i tak wygląda spoko. Zdjęcie nie oddaje nigdy stanu faktycznego. Mam jeszcze inne zdjęcia ścian. Moje działówki wszystkie są pęknięte przy suficie i może to rzeczywiście cieszy że nie na gładzi bo i tak trzeba będzie to kiedys zrobić. Ale tynki są zrobione ciulowo i to fakt. Może nikogo nie spotka coś takiego.
A czy to nie jest tak, że mamy roczną lub dwuroczną gwarancje na sciany? Z tego co wiem, to w nowych budynkach jest taka gwaancja i deweloper powinine zwrocic pieniadze badz wymalowac. Jest to zwiazane z osiadaniem budynku. Wiec moze warto przeczekac i poźniej się pod to podpiąć
usia pisze:a orientuje się ktoś jaki jest koszt położenia gładzi w mieszkaniu ok 50 m? Tak +/- orientacyjnie. Oczywiście rękami fachowcaTotalnie nie mam pojęcia jakiego rzedu może być to kwota...2 tysiące czy 5 tysięcy? Jestem zielona w temacie
![]()
Bez materiału pewnie około 20zł/m2. Polecam zrobienie samemu - każdy to potrafi z gotową gładzią tylko potrzeba trochę czasu
my za mieszkanie 60m2 zapłaciliśmy 3 tys zł.usia pisze:a orientuje się ktoś jaki jest koszt położenia gładzi w mieszkaniu ok 50 m? Tak +/- orientacyjnie. Oczywiście rękami fachowcaTotalnie nie mam pojęcia jakiego rzedu może być to kwota...2 tysiące czy 5 tysięcy? Jestem zielona w temacie
![]()
-
Niech was nie zwiedzie piękna, równa i biała powierzchnia ścian. Z doświadczenia z remontu swojego mieszkania (O6) radzę zedrzeć ze ścian wszystko do pustaka, zagruntować i położyć gładź. Tynki wykonane prze Bx po 2-3 miesiącach od odbioru zaczęły na większą skalę puchnąć i odpadać co pięknie widać np. na klatce G w O6 - na ścianie przy schodach mnóstwo bąbli. Mając dobrze położoną gładź ewentualne pęknięcia będzie można łatwo załatać po 2-3 latach i przynajmniej sufit nie spadnie na głowę
Rękojmia? Nie pozwoliłbym sobie drugi raz aby Bx robił mi coś ze ścianami bo szkoda nerwów i pieniędzy.

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”