Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8
-
Re: Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8
tak, dzwonili przed godzinka. ja mam mieszkanie z 2.. z przodu.
usia pisze:oooooa miało być A, B, C
![]()
Jak widać bdx leci w kulki ze wszystkim... Co chwile inna bajka

Skoro Budimex leci w kulki, proponuję odwiedzić ich na Stella Sawickiego większą ekipą. Niech konkretnie się określą kiedy będą odbiory, skoro ponoć mają gotowy harmonogram.
My mamy odbiór 20 marca (klatka B). Termin oczywiście mi nie pasował bardzo, ale kobieta, która do mnie dzwoniła powiedziała, że nie ma możliwości na przesunięcie terminu w marcu, jeśli chce to mogę dopiero na kwiecień ustalać.. To jakaś kpina.. No niestety w związku z tym, że nie chcę zwlekać i dostać klucze jak najszybciej (a pewnie za pierwszym podejściem się nie uda) to zgodziłam się na ten 20.. szkoda tylko, że musiałam w pracy poprzesuwać spotkania. Na dodatek jeszcze okazało się, że nie można nawet zrobić zdjęcia dokumentacji projektowej mieszkania (instalacje), można tylko obejrzeć.. to się w głowie nie mieści
A&A kiedy nie można zrobić zdjęć instalacji? Po odbiorze??? Mam nadzieję, że mówisz o opcji zdjęć przed odbiorem? 

Jasina pisze:A&A kiedy nie można zrobić zdjęć instalacji? Po odbiorze??? Mam nadzieję, że mówisz o opcji zdjęć przed odbiorem?
Tak, mówię o zrobieniu zdjęcia przed odbiorem. Chciałam mieć rysunki z rozmieszczeniem instalacji aby wysłać firmie, która będzie mi robić odbiór (żeby się z nimi zapoznali wcześniej) ale niestety nie udało się. Na szczęście będą w dokumentacji powykonawczej przy odbiorze.
A&A pisze:firmie, która będzie mi robić odbiór
A&A a możesz powiedzieć ile firma bierze za taką usługę i podesłać do nich kontakt na priv?
Projekty wszystkich instalacji można pobrać w biurze po ich wcześniejszym zamówieniu, ja posiadam takowe od jakiegoś roku a odbiór za parę miesięcy.
Nie rozumiem o czy piszecie?
Nie rozumiem o czy piszecie?

Do mnie dzwonili dziś. Termin na 20 marca, po południu. Klatka G. Też chciałam przenieść na następny tydzień, ale Pani w Budimexie powiedziała, że wszystko zabukowane, ale da znać jak ktoś odwoła.
Jasina pisze:A&A kiedy nie można zrobić zdjęć instalacji? Po odbiorze??? Mam nadzieję, że mówisz o opcji zdjęć przed odbiorem?
Idzesz do nich do biura mają obowiązek zrobić ci druk tych dkumentów. Sam o te dokumenty zadbałem jakieś pół roku temu. Więc niech jakiś niedoinformowany doradca nie wciska Ci kitu. Takie plany mogłeś nawet dostać zaraz po zakupie jakbyś o nie poprosił.
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”