Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 8
Re: Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 8
Te meleksy to chyba woziły ludzi między biurem Budimexu a Avią 4 w czasie dni otwartych
Aż z Kaziemierza je ściągneli:D

Hehe racja, a już myślałem że turyści nawiedzili budowę 

Stan na 14/11/2015.

21.11.2015

Na parterze widać chyba wełnę przygotowaną.Tylko nie wiem po co już by wełna tam stała?

Na parterze widać chyba wełnę przygotowaną.Tylko nie wiem po co już by wełna tam stała?

Ciekawe czy zdążą do końca grudnia postawić całość ?? szkoda, że nikt nie robi zdjęć strony południowo zachodniej budynku. Tam zawsze jest "poślizg" większy niż od strony Orlińskiego ?? 

Na 1 zdjęciu widać że polowa tej strony jest zrobiona. Wiec z automatu południowo zachodnia na tym poziomie nie jest ruszona to po co ?:P
Jeśli chodzi o wełnę, to nie wiem czy nie będzie ona służyła do izolowania czegoś w pionach (rury z ciepłą wodą?), ewentualnie coś z izolowaniem szybu windy.
Stan na 29/11/2015

-
Dzień dobry Sąsiedzi,
FYI
mój bank (Pekao SA) zmusił Bdmx do wyznaczenia nowych terminów do wpłacenia transz i co za tym idzie wprowadzeniu aneksu do aktu notarialnego, i tak:
Spółka informuje, iż w związku z przesunięciem terminów wykonania prac budowlanych, nowy planowany harmonogram przedsięwzięcia deweloperskiego wygląda następująco:
1) zaawansowanie inwestycji na poziomie 59% zostanie osiągnięte do dnia 30 listopada 2015r.
2) 70% do 31 marca 2016r.
3) 80% do 15 czerwca 2016r
4) 90% do 15 sierpnia 2016r.
5) zakończenie realizacji robót potwierdzone wpisem inspektora nadzoru do dziennika budowy, nastąpi do dnia 8 października 2016r., w terminie zgodnym z podpisaną umową deweloperską.
W związku z powyższym nowy harmonogram wpłat określony w par. 7 pkt 3 umowy deweloperskiegj będzie zawierał zapisy:
1) do dnia 7 grudnia 2015r. nabywca wpłaci kwotę ..... co odpowiadać będzie 59% stanu zaawansowania inwestycji;
2) do 7 kwietnia 2016r. ....... 70%
3) do 22 czerwca 2016r. ....... 80%
4) do 22 sierpnia 2016r. ....... 90%
5) do dnia 15 listopada 2016r. tj. po zakończeniu realizacji robót potwierdzonego wpisem inspektora nadzoru do dziennika budowy, nabywca wpłaci kwotę do 100% tytułem Ceny.
w sytuacji, gdy realizacja określonego stanu zaawansowania inwestycji nastąpi wcześniej niż daty wskazane w harmonogramie przedsięwzięcia deweloperskiego, wpłata środków naspai w terminie do 7 dni od daty potwierdzenia wykonania zaawansowania stosownym oświadczeniem Spółki.
stan na dzień 30 listopada 2015r. wyniósł 59%.
pozdrawiam,
FYI
mój bank (Pekao SA) zmusił Bdmx do wyznaczenia nowych terminów do wpłacenia transz i co za tym idzie wprowadzeniu aneksu do aktu notarialnego, i tak:
Spółka informuje, iż w związku z przesunięciem terminów wykonania prac budowlanych, nowy planowany harmonogram przedsięwzięcia deweloperskiego wygląda następująco:
1) zaawansowanie inwestycji na poziomie 59% zostanie osiągnięte do dnia 30 listopada 2015r.
2) 70% do 31 marca 2016r.
3) 80% do 15 czerwca 2016r
4) 90% do 15 sierpnia 2016r.
5) zakończenie realizacji robót potwierdzone wpisem inspektora nadzoru do dziennika budowy, nastąpi do dnia 8 października 2016r., w terminie zgodnym z podpisaną umową deweloperską.
W związku z powyższym nowy harmonogram wpłat określony w par. 7 pkt 3 umowy deweloperskiegj będzie zawierał zapisy:
1) do dnia 7 grudnia 2015r. nabywca wpłaci kwotę ..... co odpowiadać będzie 59% stanu zaawansowania inwestycji;
2) do 7 kwietnia 2016r. ....... 70%
3) do 22 czerwca 2016r. ....... 80%
4) do 22 sierpnia 2016r. ....... 90%
5) do dnia 15 listopada 2016r. tj. po zakończeniu realizacji robót potwierdzonego wpisem inspektora nadzoru do dziennika budowy, nabywca wpłaci kwotę do 100% tytułem Ceny.
w sytuacji, gdy realizacja określonego stanu zaawansowania inwestycji nastąpi wcześniej niż daty wskazane w harmonogramie przedsięwzięcia deweloperskiego, wpłata środków naspai w terminie do 7 dni od daty potwierdzenia wykonania zaawansowania stosownym oświadczeniem Spółki.
stan na dzień 30 listopada 2015r. wyniósł 59%.
pozdrawiam,
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”