Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 8 w Krakowie
Re: Ocieplanie i elewacja inwestycji Orlińskiego 8 w Krakowie
jutro muszą mieć 100 %
Może będzie ktoś na weekendzie na budowie i wrzuci fotki lub informację, czy faktycznie skończli ( przynajmniej "na oko"). Czy są jakieś nasadzenia, drzewka, trawy kwiatki, pościągane ogrodzenia itp ? 
Tak "na oko" to wkoło bloku jeszcze dużo mają do zrobienia - ziemia jeszcze nie jest wyrównana więc o zieleni nie ma co mówić na razie.
Jeśli na jutro będzie 100% to mocno naciągnięte, no chyba że ten wpis z 98% nie pojawił się bez powodu - oby nie
Jeśli na jutro będzie 100% to mocno naciągnięte, no chyba że ten wpis z 98% nie pojawił się bez powodu - oby nie
w takim razie pewnie będzie wpis, ale faktycznie "naciągnięty"....Teraz nie mogą już chyba przesunąć terminu i ogłosić opóźnienia, ponieważ każdy już zapewne złożył dyspozycję wypłaty ostatniej transzy, która ma do nich wpłynąć 10 października
może bedą nocą rozwijać rolki trawy, albo malować ziemię na zielono
może bedą nocą rozwijać rolki trawy, albo malować ziemię na zielono
Chyba aż tak nie muszą się spieszyć - będzie 100 wpisane a potem jeszcze 3 miesiące na wykończenie i akurat zdążą przed przekazaniem kluczy 
duda88 pisze:Chyba aż tak nie muszą się spieszyć - będzie 100 wpisane a potem jeszcze 3 miesiące na wykończenie i akurat zdążą przed przekazaniem kluczy
no tak- tym bardziej, że od ukończenia budowy 100%, czyli juro, założyli sobie prawie 6 msc na ostateczne odbiory. Wg aktu do 31 marca 2017. To najdłuższy termin, patrząc na dotychczasowe bloki już odebrane lub w trakcie. Czasu zatem mają baaaardzo dużo na poprawki
Stan na dzień 08/10/2016 ~14:4o.

-
karolina.j
wygląda słabo. Spodziewałam sie, że jeszcze nie wszystko będzie zrobione, ale brakuje nawet barierek na balkonach w klatce G.
-
aniaimarcin
Czy w takim razie ostatnią ratę należy wpłacić do dzisiaj, czy do połowy listopada? Wg nowego harmonogramu 100% mieli osiągnąć w listopadzie.
-
karolina.j
do dziś.
BDMX rozesłał takie maile kilka tygodni temu:
BDMX rozesłał takie maile kilka tygodni temu:
Szanowni Państwo,
z przyjemnością informujemy, iż realizacja budynku przy ul. Orlińskiego 8 (enklawa 6 projektu Nowe Czyżyny) wkrótce dobiegnie końca. Zakończenie prac budowlanych potwierdzonych wpisem inspektora nadzoru do dziennika budowy planowane jest na 8 października 2016r.
Tym z Państwa, którzy posiadają kredyt mieszkaniowy, pragniemy przypomnieć o złożeniu w banku odpowiednio wcześniej, dyspozycji uruchomienia transzy kredytu. Z naszego doświadczenia wynika, iż niektóre banki potrzebują nawet do 14 dni na uruchomienie transzy.
Jednocześnie chcielibyśmy poinformować, iż trwają powykonawcze obmiary geodezyjne powierzchni mieszkań oraz schowków i części nieruchomości wspólnej oddanych do wyłącznego korzystania (ogródków). Końcowe rozliczenie - będące wynikiem tych obmiarów oraz wynikających z tego uprawnieniach i obowiązkach stron Umowy - zostanie wysłane Państwu oddzielnym pismem.
rzeczywiście słabo to wygląda- na pewno nie na 100%. Kontaktowałam się wczoraj z BDX i zapewniono mnie, że budowa ukończona 100%, czekają tylko na wpis do dziennika budowy, ale na pewno zakończona
na moje pytanie jak to możliwe, skoro wygląda to kiepsko ( brak baierek na balkonach, nie zagospodarowana przestrzeń wokół bloku itp) powiadziano mi, że to być może spowodowane jest usterkami
nie wiem, nie wnikam- 100% to 100%
...odbiory najwczesniej 2 połowa lutego.
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”