Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
karolina.j

Re: Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Postautor: karolina.j » 13 mar 2017, 14:08

nika pisze:
Piepia pisze:Klatki F nie ma narazie w żadnym planie dlatego pani mi powiedziała że sam koniec miesiąca jest najprawdopodobniejszy raczej pewny i jak tu się nie wkur.... Żenada!!!

Mój poziom wkurzenia właśnie osiągnął poziom maksymalny. Ja próbowałam się z nimi skontaktować ale oczywiście nikt nic nie wie i nikt nie jest w stanie udzielić mi informacji. Pomijam fakt, że kiedy kupowałam mieszkanie to otrzymywałam zapewnienia, że mieszkania będą oddawane od połowy stycznia, ale widać taka jest polityka firmy że okłamuje się klienta od samego początku.

@Nika, to prawda, wszystkim nam to mowili, ze po swietach zaczna w styczniu. Ale koniec koncow - podpisalismy akty w ktorych jest napisane do 31.03.2017, wiec teoretycznie wywiazuja sie z umowy. Niesmak pozostaje

Piepia

Postautor: Piepia » 13 mar 2017, 14:17

27.03 klatka F właśnie dostałem telefon.

fikumiku

Postautor: fikumiku » 13 mar 2017, 14:25

Odbiór 27/03/2017 - klatka F.

Dziś otrzymałem telefon.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2017, 19:57 przez fikumiku, łącznie zmieniany 1 raz.

usia

Postautor: usia » 13 mar 2017, 14:31

Ekstra ! klatka C pewnie 30-31 marzec będzie :? jestem wkurzona na Budimex.... :evil: jak zwykle na ostatnią chwilę ! Jeszcze zakładając, że będą jakies niedoróbki, to może w maju uda się odebrać mieszkanie !! :cry: :evil: :x

jaro

Postautor: jaro » 13 mar 2017, 16:49

Hej. Jeśli do czwartkowego popołudnia nie dostanę telefonu od Budimexu (mieszkanie w klatce C) to w piątek jadę do ich biura. Ktoś się przyłącza? Moim zdaniem im nas więcej tym lepiej. I mam nadzieje ze w biurze będą jacyś potencjalni klienci, którzy dowiedzą się jak współpraca klient-budimex wyglada do momentu kupna mieszkania, a jak później.

michalxg

Postautor: michalxg » 13 mar 2017, 16:51

U mnie klatka F tez 27.03

Seireitei

Postautor: Seireitei » 13 mar 2017, 18:05

Klatka E, 28.03

usia

Postautor: usia » 13 mar 2017, 18:44

jaro pisze:Hej. Jeśli do czwartkowego popołudnia nie dostanę telefonu od Budimexu (mieszkanie w klatce C) to w piątek jadę do ich biura. Ktoś się przyłącza? Moim zdaniem im nas więcej tym lepiej. I mam nadzieje ze w biurze będą jacyś potencjalni klienci, którzy dowiedzą się jak współpraca klient-budimex wyglada do momentu kupna mieszkania, a jak później.

Z całym szacunkiem, ale moim zdaniem to nic nie da. Powiedzą Ci starą spiewke taka jak wszystkim, że będzie gotowe to będzie odbiór. Termin jest do 31 marca zgodnie z umową i niestety, ale działają zgodnie z nią. Jeśli przekroczyliby ten termin wtedy powinni płacić kary. Moim zdaniem nie pozostaje nic innego niż czekać. Jestem wściekła na maksa i zastanawiam się czy na odbiór nie przyjść od razu z fachowcem od wykończenia ( to na pewno ) , ale rozniez z Panem od zabudowy meblowej oraz z ludźmi z firmy gdzie będę zamawiala podłogi i drzwi, jak i klimatyzację. A niech sobie już mierzą...skoro BDX leci w kulki to ja przylrowadze od razu wszystkich na pomiary na tą samą godzinę oczywiście. Nawet jak nie odbiore to przynajmniej pomierzone bedzie. Sorki ale nie mam już czasu...Ale by się wkurzyli pewnie z budimexu hahah

nohevia

Postautor: nohevia » 13 mar 2017, 22:14

Witam Wszystkich Orlow ;)
Jestem z klatki C. Niestety terminu odbioru jeszcze nie mam i po tym co tu piszecie raczej nie spodziewam sie telefonu w najblizszych dniach. Natomiast chcialam sie podzielic z wami tym, co dzis zobaczylam. Otoz, moje mieszkanie usytuowane jest na parterze, co pozwolilo mi dostrzec, ze mam zamontowany grzejnik na jednym ze skrzydel tarasowych, widac go z zewnatrz wiec nie ma mowy o pomylce, natomiast taras przedluzyli mi tak ze schody koncza mi sie prawie z koncem dzialki wiec przejscie na ogrodek jest raczej niemozliwe (jest 25cm a powinno byc ok 2,5m). Zastanawiam sie kim sa ludzie, ktorzy to budowali. I prosba, jesli ktos wie cos o montowaniu "standardowych" grzejników (a nie kanalowych)w oknach skrzydel tarasowych, to bardzo prosze o informacje. Jutro bede dzwonic do Pani zajmujacej sie ponoc tym budynkiem, czy tez klatka i chce ją poinformowac, ze niech mi odbioru nie wyznaczaja poki tak to wyglada. A druga rzecz, to zastanawiam się co moge spotkac w srodku skoro na zewnatrz widac takie klocki :D

Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za wasze odbiory!

S&A

Postautor: S&A » 14 mar 2017, 8:09

Z całym szacunkiem, ale moim zdaniem to nic nie da. Powiedzą Ci starą spiewke taka jak wszystkim, że będzie gotowe to będzie odbiór. Termin jest do 31 marca zgodnie z umową i niestety, ale działają zgodnie z nią. Jeśli przekroczyliby ten termin wtedy powinni płacić kary. Moim zdaniem nie pozostaje nic innego niż czekać. Jestem wściekła na maksa i zastanawiam się czy na odbiór nie przyjść od razu z fachowcem od wykończenia ( to na pewno ) , ale rozniez z Panem od zabudowy meblowej oraz z ludźmi z firmy gdzie będę zamawiala podłogi i drzwi, jak i klimatyzację. A niech sobie już mierzą...skoro BDX leci w kulki to ja przylrowadze od razu wszystkich na pomiary na tą samą godzinę oczywiście. Nawet jak nie odbiore to przynajmniej pomierzone bedzie. Sorki ale nie mam już czasu...Ale by się wkurzyli pewnie z budimexu hahah

Witam,
Usia nie ma sensu jest wszystko zgodnie z umową. Słowa to słowa a jak nie ma na papierze to się nie liczy - takie czasy. Duży inwestor miał opóźnienia gdzie indziej to nic dziwnego, że u nas roboty utknęły na kilka miesięcy. Twoja propozycja "ślamazarnego" odbioru uderzy tylko w Naszych sąsiadów, gdyż mogą nie zdążyć z odbiorem mieszkań (budimex na pewno nie będzie gotowy na taką sytuacje, która i tak już napięta).
Pozdrawiam

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”