Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
ula&seba

Re: Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Postautor: ula&seba » 15 mar 2017, 18:06

Ja niestety też nie odebrałam:-( instalacje niezgodne z projektem, pęknięcia na parapetach, zacieki na ścianach. Polecam zabrać ze sobą fachowców. Ja miałam panów, którzy będą robić remont. Gdyby nie oni to wszystko by mi wcisneli. Ich kierownik budowy i inspektor nadzoru budowlanego o co by się człowiek nie zapytał to każdy mówi co innego. Pozostaje mi czekać 30 dni niestety:-(

nohevia

Postautor: nohevia » 15 mar 2017, 19:23

Klatka C, parter, odbior 30.03.

Piepia

Postautor: Piepia » 15 mar 2017, 21:19

ula&seba pisze:Ja niestety też nie odebrałam:-( instalacje niezgodne z projektem, pęknięcia na parapetach, zacieki na ścianach. Polecam zabrać ze sobą fachowców. Ja miałam panów, którzy będą robić remont. Gdyby nie oni to wszystko by mi wcisneli. Ich kierownik budowy i inspektor nadzoru budowlanego o co by się człowiek nie zapytał to każdy mówi co innego. Pozostaje mi czekać 30 dni niestety:-(
instalacje nie zgodne z projektem i zacieki na ścianach możecie napisać coś więcej?

ula&seba

Postautor: ula&seba » 16 mar 2017, 12:42

Piepia pisze:
ula&seba pisze:Ja niestety też nie odebrałam:-( instalacje niezgodne z projektem, pęknięcia na parapetach, zacieki na ścianach. Polecam zabrać ze sobą fachowców. Ja miałam panów, którzy będą robić remont. Gdyby nie oni to wszystko by mi wcisneli. Ich kierownik budowy i inspektor nadzoru budowlanego o co by się człowiek nie zapytał to każdy mówi co innego. Pozostaje mi czekać 30 dni niestety:-(
instalacje nie zgodne z projektem i zacieki na ścianach możecie napisać coś więcej?

Okazało się, że budowlańcy robili kuchnię z nowym projektem, którego ja nie dostałam i nie aneksowali zemną umowy. Jest niezgodność ich projektu z moim będącym w akcie notarialnym. Zrobili mi elektrykę i "trójfazówkę" tam gdzie ma być kuchenka koło grzejnika co jest nie zgodne z przepisami. To samo dotyczy gniazdka które znajduje się za blisko miejsca gdzie ma być zlew. Także polecam każdemu kto będzie odbierać mieszkanie o zabranie ze sobą wszelkiej dokumentacji, w tym szczególnie dotyczącej instalacji co by nie było problemów jak u mnie (Każdy z nas może taką dokumentacje otrzymać w biurze Bdx). Teraz czekam na odpowiedź Bdx czy uwzględnia moje uwagi. Co do zacieków w rogu koło balkonu jest mokre miejsce i nie wiadomo czy od malowania czy zaciek od dachu. Powodzenia i pilnujcie ich bardzo, bo można się naciąć.

Piepia

Postautor: Piepia » 16 mar 2017, 13:13

Gniazdka można przenieść gorzej z tą plama jak to jest wilgoć kurde myslałem że już na nasz blok wyciagna jakieś wnioski ale ciągle to samo może tego nie zauważa albo i tak wezmą skoro tyle czekali Żenada!! Noi te okna ciągle to samo wszędzie rysy :evil:.Wchodzisz do salonu kupujesz nowe auto w porysowanymi szybami no nie :D

michalxg

Postautor: michalxg » 16 mar 2017, 14:28

Mógłbym oddać swój termin 27.03 13:30 ale potrzebuje termin na 30.03 na rano...

usia

Postautor: usia » 16 mar 2017, 16:06

michalxg pisze:Mógłbym oddać swój termin 27.03 13:30 ale potrzebuje termin na 30.03 na rano...

chętnie bym wzieła, ale ja jestem klatka C....i mam na 30.03 Nie wiem czy między klatkami można się wymieniać?

Danielcyfra

Postautor: Danielcyfra » 16 mar 2017, 18:01

michalxg pisze:Mógłbym oddać swój termin 27.03 13:30 ale potrzebuje termin na 30.03 na rano...

Ok, spróbuje jutro rano zmienić mój termin 29.03 na 30.03, a później się wymienimy.
Rozumiem, że 29.03 Ci nie pasuje?
Możesz podać nr mieszkania tutaj lub mailem?

michalxg

Postautor: michalxg » 16 mar 2017, 22:02

ula&seba pisze: Pozostaje mi czekać 30 dni niestety:-(

A wiesz może skąd taki chory termin?

karolina.j

Postautor: karolina.j » 16 mar 2017, 22:03

michalxg pisze:
ula&seba pisze: Pozostaje mi czekać 30 dni niestety:-(

A wiesz może skąd taki chory termin?

z umowy przedsprzedażowej podpisywanej u notariusza.

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”