Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
michalxg

Re: Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Postautor: michalxg » 16 mar 2017, 22:25

usia pisze:
michalxg pisze:Mógłbym oddać swój termin 27.03 13:30 ale potrzebuje termin na 30.03 na rano...

chętnie bym wzieła, ale ja jestem klatka C....i mam na 30.03 Nie wiem czy między klatkami można się wymieniać?

Nie wiem dlaczego, ale nie mam możliwości napisnia do nikogo PW, w skrzynce odbiorczej również nie mam nigdzie opcji "odpowiedz". udostępniłem swój termin już innej osobie.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2017, 22:42 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Już masz taką możliwość, odblokowuje się zwykle automatycznie - to standardowe zabezpieczneie przed spamem

ula&seba

Postautor: ula&seba » 17 mar 2017, 10:03

michalxg pisze:
ula&seba pisze: Pozostaje mi czekać 30 dni niestety:-(

A wiesz może skąd taki chory termin?

W akcie notarialnym są podane terminy :D do 14 dni maja czas na rozpatrzenie moich uwag czyli od 15 marca, bo wtedy miałam odbiór i jak pozytywnie rozpatrzą to od 15 marca licząc mają 30 dni na usunięcie nieprawidłowości.

dexter

Postautor: dexter » 17 mar 2017, 10:58

Niestety to tylko teoria, w praktyce po 14 dniach możesz otrzymać odpowiedź, że usterka wymaga dłuższego czasu naprawy. Z tego co pamiętam z krzywymi sufitami na O4 ludzie czekali po 90 dni a i tak nic z tym nie zrobili tylko dopłacali odbierającym, żeby sobie sami to zrobili. Oby u Ciebie tak nie było, ale zmiana instalacji wiąże się z kuciem ścian, tynkami, malowaniem itp a to dużo roboty, a jak wiemy poprawki nie są ich mocną stroną...

ula&seba

Postautor: ula&seba » 17 mar 2017, 11:31

dexter pisze:Niestety to tylko teoria, w praktyce po 14 dniach możesz otrzymać odpowiedź, że usterka wymaga dłuższego czasu naprawy. Z tego co pamiętam z krzywymi sufitami na O4 ludzie czekali po 90 dni a i tak nic z tym nie zrobili tylko dopłacali odbierającym, żeby sobie sami to zrobili. Oby u Ciebie tak nie było, ale zmiana instalacji wiąże się z kuciem ścian, tynkami, malowaniem itp a to dużo roboty, a jak wiemy poprawki nie są ich mocną stroną...

Jak dla mnie mogą mi dopłacić, ale to jest w ich interesie. Tym bardziej, że zgodnie z aktem notarialnym w takim przypadku mogę odstąpić od umowy. Ale wolałabym nie. Oni zawalili, że zmienili projekt w trakcie budowy nie informując mnie o tym.

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”