morth pisze:Dostałem info od administracji że do końca tygodnia mają usunąć usterkę, którą były podobno nieszczelne przyłącza do budynku.
Edit: I jeszcze doprecyzowana wersja od Budimexu
"Szanowny Panie,
zgodnie z przekazaną przez Generalnego Wykonawcę w dniu wczorajszym informacją zalewanie poziomu – 1 budynku Orlińskiego 8 jest spowodowane nieszczelnymi przejściami instalacyjnymi w pomieszczeniu teletechnicznym. Nieszczelność miała miejsce na trzech przejściach. Część prac doszczelniających została już wykonana, pozostałe naprawy będą przeprowadzane do końca tego tygodnia.
Po otrzymaniu informacji od wykonawcy o zakończeniu prac związanych z pozostałymi przejściami instalacyjnymi przekażemy dalsze informacje."
Coś mi się nie chce wierzyć w takie tłumaczenia... za wodę w piwnicy, zapewne odpowiadać może częściowo nieszczelność tzw. przejścia instalacyjnego. Jednak są miejsca np. poziom -1 klatki "c" gdzie skutki wilgoci widać już na ścianach, gdzie raczej takowego przejścia nie ma. Co do "zalewania" to nie dość, że z dołu nasz blok przeciek, to i jeszcze z góry - sufit obok wejścia na dach - klatka "c". Podobno było naprawiane, jednak wykwit i odpadnięcie tynku pozostało.
Co do szybkości i dokładności usuwania usterek przez Generalnego Wykonawcę i jego podwykonawców, to można mieć pewne zastrzeżenia ( większość z nas wie jak to w naszych mieszkaniach wyglądało). Deweloper jakoś również nie za bardzo przykłada wagę do poprawek wykonywanych przez Generalnego Wykonawcę. A administrator coś mi się zdaje też nie za bardzo naciska naciska na dewelopera.
Jako przekład mogę dać sprawę nieszczęsnych pomarańczowych kapturków na zaworze centralnego ogrzewania (częściowo wadliwe,wadliwie zamontowane, nie zamykająca zaworu i tym samym dopływu wody - co w przypadku awarii może spowodować zalewanie mieszkania i mieszkań sąsiadów)- sprawa podobno jest znana administratorowi od pół roku ( od kwietnia) i do tej pory nie jest w stanie wymóc od BDX ich wymiany. Szukają winnego?