Imprezy, hałas i głośne zachowanie w bloku podczas ciszy nocnej - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
M&M

Re: Imprezy, hałas i głośne zachowanie w bloku podczas ciszy nocnej - Orlińskiego 8

Postautor: M&M » 25 lip 2017, 7:34

nika pisze:W sobotnie południe (ok 12-13) przez nasze podwórko przechodziło 2 kolesi - obaj pijani, jeden z nich był tak pijany że zataczając się mało nie wpadł do jednego z ogródków. Oczywiście wydzierali się na całe gardło i popijali piwko. W tym czasie na placu bawiło się kilkoro dzieci i spacerował ochroniarz (będący pewnie na obchodzie). I w momencie kiedy pojawiło się tych dwóch ochroniarz przyspieszył kroku i zszedł schodami prowadzącymi pod blok numer 10. I taki jest sens ochrony - ochroniarz ucieka pierwszy.

Nie wiem czy to ta sama sytuacja, ale widziałem 3 gości (może jeden doszedł), ale jeden to tak nie kontaktował, że raczej jakieś używki ostrzejsze... A ochroniarz szedł od 10 do siebie (nie przez podwórko) i stanął przy klatce A,B coś tam powiedział i poszedł dalej...

Jasina

Re: Imprezy, hałas i głośne zachowanie w bloku podczas ciszy nocnej - Orlińskiego 8

Postautor: Jasina » 15 paź 2017, 20:08

Halo Sąsiedzi. Czy ktoś poza mną interweniował wczoraj tj.w sobote w klatce C u młodzieży spod nr 70? Po kolejnym tygodniu"dziczy" i śpiewach rodem ze stadionu postanowiłam zwrócić dzieciakom uwagę. Spodziewałam się choć minimum skruchy, a napotkałam chamstwo młodej dziewczyny i trzaśnięcie mi drzwiami przed nosem. Przez chwilę był spokój i poszłam spać, a rano dowiaduje się od mojego dziecka którego pokój sąsiaduje z ich mieszkaniem,że nie spał do 03:00 nad ranem przez towarzystwo. Ja rozumiem spotkania w gronie znajomych, głośne rozmowy i śmiechy, ale ryki jak kibole na stadionie to już lekka przesada. Moje dziecko twierdzi, ze ktoś jeszcze poza mną dzwonił do drzwi, ale szanowni w odpowiedzi chóralnie przez drzwi informowali go żeby " hmmm...sobie poszedł". Sąsiedzi z klatki C i B 2,3 i 4 piętro ? Zapewne wy musieliście słyszeć.

morth

Postautor: morth » 15 paź 2017, 22:41

Klatka C nic nie słyszałem, nie wiem czy mam tak mocny sen czy jednak nie było aż tak głośno ?:P

M&M

Postautor: M&M » 16 paź 2017, 7:57

Klatka C, ja również nie słyszałem nic ;o

@Jasina brawo za reakcję, myślę, że tak się to powinno załatwiać... Szkoda że towarzystwo się nie popisało takim samym zachowaniem. W takim wypadku pozostaje ochrona (chyba, że się bała ochrona).

PS. a to wynajmujący czy właściciele ?

AnaOKR

Postautor: AnaOKR » 16 paź 2017, 10:34

No i właśnie po co nam ta ochrona? Ciekawe czy Pan robił wtedy obchód? Czy komuś z nas chciałoby się do niego w tej kwestii zadzwonić? Czy by się w ogóle pofatygował? Czy kazał dzwonić na policję? A może lepiej Panu nie przeszkadzać? Po co ma się za marne grosze narażać...

Selassie

Postautor: Selassie » 16 paź 2017, 10:55

Agniesza pisze:witam w sobotnie południe
Gruzin pisze:Oj, biedaczki. Człowiek sobie robi elegancką imprezkę o 1 w nocy, a tu mu jakiś niegodziwiec wzywa policję...
Tak mi przykro... :o
:x

Gdyby policja była u mnie o 1 w nocy.. ale była o 22:30. Ktoś musiał ich zawiadomić chwilę po 22 (tak, wiem już była cisza nocna). 0 22:15 Wyszli prawie wszyscy goście, w mieszkaniu, nie na balkonie, były 4 osoby (2 gości)
zastanawiam się po co nam ochrona skoro nie chce nam się/boimy się do niej podejść?. po to żeby dwa razy dziennie przeszła się po obiekcie??
Wydaje mi się, że potrzeba wszystkim trochę wyrozumiałości. Podejrzewam, żę większość z moich sąsiadów będzie miało przynajmniej raz w roku powód aby zaprosić znajomych do mieszkania i pewnie będą troszkę głośniej rozmawiać. Obiecuje nie podsłuchiwać ;)

Mam jeszcze nadzieję, że moi nowi sąsiedzi nie będą głusi i ślepi gdy któryś z sąsiadów nie będzie sobie radzić z emocjami i będzie stosował przemoc wobec najbliższych ((czego nikomu nie życze)

Jeszcze raz przepraszam za hałas.

To jest jakas masakra. Mam nadzieje, ze nie bede mial takich sasiadow i nikomu takich nie życzę. Ktoś kto dzowni po policje o 22 i skarży na sąsiada dla mnie jest zwykla kanalia :(. Okropnie sie czyta takie rzeczy - wszedzie nawet na nowym osiedlu znajda sie nieprzystosowani do zycia we wspolnoscie ludzie.

usia

Postautor: usia » 16 paź 2017, 14:35

M&M pisze:Klatka C, ja również nie słyszałem nic ;o

@Jasina brawo za reakcję, myślę, że tak się to powinno załatwiać... Szkoda że towarzystwo się nie popisało takim samym zachowaniem. W takim wypadku pozostaje ochrona (chyba, że się bała ochrona).

Z tego co wiem, to wystarczy zadzwonić do ochrony i powiedzieć o sytuacji. Wtedy Ochroniarz udaje się do takiego mieszkania celem upomnienia lub wzywa policję. Pozostaje tylko pytanie czy taki imprezowicz otworzy drzwi. Bo nie ma takiego obowiązku...
Generalnie to już kilka razy ktoś się skarżył o imprezy w bloku, ale ja nigdy nic nie słyszałam...a sen mam lekki. Wiercenie w ścianach stawia mnie na równe nogi :shock: :lol:

Agniesza

Postautor: Agniesza » 16 paź 2017, 14:51

Mam pytanie czysto teoretyczne. Jakie znaczenie ma kto imprezuje? Przeciez wlasciciele i wynajmujacy maja obowiazek przestrzegania ciszy. Nocnej

M&M

Postautor: M&M » 16 paź 2017, 17:42

Agniesza pisze:

Mam pytanie czysto teoretyczne. Jakie znaczenie ma kto imprezuje? Przeciez wlasciciele i wynajmujacy maja obowiazek przestrzegania ciszy. Nocnej

Chodzi tu o to że można poinformować właściciela mieszkania poprzez zarządce, żeby zwrócił uwagę swoim lokatorom.

Gruzin

Postautor: Gruzin » 17 paź 2017, 14:57

AnaOKR pisze:No i właśnie po co nam ta ochrona? Ciekawe czy Pan robił wtedy obchód? Czy komuś z nas chciałoby się do niego w tej kwestii zadzwonić? Czy by się w ogóle pofatygował? Czy kazał dzwonić na policję? A może lepiej Panu nie przeszkadzać? Po co ma się za marne grosze narażać...

Nie masz zielonego pojęcia w temacie to nie siej fermentu i wypisuj bzdur! :o
Odpowiem na Twoje pytania, bo znam sytuacje z autopsji.
Jeśli komuś nie chce się poinformować o problemie ochronę, to niech nie śpi i słucha ryków jakiejś hołoty.
Tak, wystarczy poinformować ochroniarza o zakłócaniu ciszy nocnej, ten zawsze udaje się do mieszkania delikwentów i próbuje ich uciszyć.
Widzę, że jesteś kolejną przedstawicielką forumowo-antyochroniarskiej hucpy. Jeśli masz zastrzeżenia do pracy ochroniarzy, to po prostu wykaż się odrobiną aktywności i napisz chociaż jakiegoś maila do zarządcy z uwagami. Wypowiedziami typu "po co nam ochrona", nic nie wnosisz do tematu.

Koleżanka Jasina, moim zdaniem wybrałaś złą taktykę. W takich sytuacjach nie pokazuje się twarzy delikwentom. Oni na pewno nie poczują respektu przed jakąś sąsiadką. Poproś o interwencję ochron. Jeśli ona nie przyniesie skutku, dzwoń po policję. Oni po to są. Możesz zgłosić sprawę anonimowo. I nie przyzwalaj na takie łamania ciszy nocnej. Cisza nocna to cisza nocna. Od 22 ma być cicho i tyle. Nie ma uprzejmości i tolerowania łamania prawa. Ja raz na to pozwolisz to będzie się to powtarzało. :x

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”