Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
M&M

Re: Terminy odbiorów mieszkań od dewelopera Budimex - Orlińskiego 8

Postautor: M&M » 27 lut 2017, 10:59

jaro pisze:Dzisiaj byliśmy zobaczyć co dzieje się w naszym bloku. Wygląda to dobrze, chociaż pewnie kilka rzeczy do dokończenia w środku zostało. Jednak na co zwróciliśmy uwagę (i myślę że każdy powinien to zrobić podczas odbioru), to wilgoć (lub coś innego), co pojawiło się pod balkonami i stan szyb w oknach - byliśmy świadkami, jak jeden z panów robotników szlifował/polerował szybę. Przypuszczamy że pewnie była zarysowana, a przed odbiorami trzeba by było jakoś zatrzeć ślady :)

Były na szybach rysy pozaznaczane markerami, żeby mogli je przed odbiorami usunąć. Czyli odbiory wewnętrzne już zaczęli... Chodzi tez o to że pewnie nauczką bloków pozostałych wolą zrobić przed odbiorem, i słusznie ;)

Nic tylko czekac na telefon ;)

wiktor201

Postautor: wiktor201 » 03 mar 2017, 10:43

Czy ktoś ma jakieś wiadomości o odbiorach?? Pisałem wczoraj do budimexu i tam dalej nikt niczego nie wie...

karolina.j

Postautor: karolina.j » 03 mar 2017, 11:05

Właśnie, jeszcze nikt nie pisał, że do niego dzwonili. To by znaczyło, że najszybciej zaczną odbiory 13 marca (!).

usia

Postautor: usia » 03 mar 2017, 12:40

w biurze dostałam info, że odbiory POWINNY się zacząć pomiędzy 10, a 15 marca :?

byłam w tym tygodniu na osiedlu, droga pomiędzy O8 i O10 nadal w rozsypce, w klatce G jeszcze cos tam szlifowali, malowali...ogólnie duzo kurzu :)
w innych klatkach panie myły okna i balkony. Ogólnie na osiedlu syf i brud...wszędzie porozrzucane śmieci, styropian, folie itp itd.... :roll:

karolina.j

Postautor: karolina.j » 03 mar 2017, 12:41

wszystko na ostatnią chwilę. klasyka

jaro

Postautor: jaro » 03 mar 2017, 15:33

Ciekawy jestem jak oni logistycznie chcą to załatwić? 226 mieszkań odebrać w 2-3 tygodnie, trochę brzmi jak mało prawdopodobne. A rozumie, że jeżeli przekroczą termin 31.03.2017 to możemy się ubiegać o kary umowne?!

usia

Postautor: usia » 03 mar 2017, 16:03

jesli zaczną od 13 marca, to maja 15 dni. Wychodzi po jakieś 15 mieszkań dziennie. Podobno, mają być 3 ekipy do odbiorów, więc na jedną wypada 5 mieszkań dziennie. Dadzą radę, ale bedzie sprint :?
jesli przekroczą ten termin, to tak- będą płacić kary. Jestem pewna, że nie przekroczą- nie opłaca się im to poprostu.

M&M

Postautor: M&M » 06 mar 2017, 11:37

Tak z obserwacji to widziałem, że wewnętrzne odbiory robili klatka A, B i C a w sobotę w klatce C wymieniali okna jakieś chyba bo przy wejściu leżały.
Telefon na wyciągnięcie ręki od dziś ;D

morth

Postautor: morth » 06 mar 2017, 12:02

Mam 2 sugestie dla osoób z tego pionu ( interesował mnie najbardziej bo jest tam też moje przyszłe meszkanko). Bardzo dużo na szybach było poznaczonych markerem miejsc, więc prawdopodobnie były przygotowane do szlifowania, sprawdzcie to dokładnie przy odbiorach.

Poza tym co zwróciło moją uwagę, to jakaś dziwnie przedłużona ścianka przy oknie balkonowym. Powinno być tak jak na poglądowym planie nr 1 ( tak samo wygląda na rzutach technicznych, które z biura wziąłem ale nie mam ich skanu), natomiast jak przyglądałem się z dziedzińca to wygląda tak jakby ścianka była wydłużona poza ramę okna. Coś jak w planie nr2 czerwona kreska. Może mi się wydaje, ale sprawdzcie to też dokładnie. Mieszkania, które wspódzielą balkon, już takiej przedłużonej ścianki nie mają.

Obrazek

Obrazek

usia

Postautor: usia » 06 mar 2017, 12:27

morth pisze:Mam 2 sugestie dla osoób z tego pionu ( interesował mnie najbardziej bo jest tam też moje przyszłe meszkanko). Bardzo dużo na szybach było poznaczonych markerem miejsc, więc prawdopodobnie były przygotowane do szlifowania, sprawdzcie to dokładnie przy odbiorach.

Poza tym co zwróciło moją uwagę, to jakaś dziwnie przedłużona ścianka przy oknie balkonowym. Powinno być tak jak na poglądowym planie nr 1 ( tak samo wygląda na rzutach technicznych, które z biura wziąłem ale nie mam ich skanu), natomiast jak przyglądałem się z dziedzińca to wygląda tak jakby ścianka była wydłużona poza ramę okna. Coś jak w planie nr2 czerwona kreska. Może mi się wydaje, ale sprawdzcie to też dokładnie. Mieszkania, które wspódzielą balkon, już takiej przedłużonej ścianki nie mają.

Ja też mam takie mieszkanie ;) U mnie, na pewno takiej ścianki nie ma ( udało mi się kiedyś wbić tam niezauważnoną :D ) Może zależy od pietra... :?

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”