Ogrzewanie mieszkania - jak je włączyć w mieszkaniu - Orlińskiego 8
Re: Ogrzewanie mieszkania - jak je włączyć w mieszkaniu - Orlińskiego 8
To chyba jakaś awaria. Ochroniarz będzie chodził po mieszkaniach i pytał. U niego też zimne. Podobno w nastawni nie świecą się wszystkie kontrolki, które powinny. Przejdzie po cześći mieszkań popytać jak sytuacja i jeśli okaże się że dużo osób nie ma, a nie jest to kwestia pozakrecanych zaworów to będzie dzwonił o interwencję i naprawienie usterki zaraz. Dodam, że to Pana ochroniarza samodzielna inicjatywa 

Czy u Was znów grzejniki zimne?
U nas i naszych sąsiadów grzejniki lodowate. Dzwoniliśmy do zarządcy ale Pani nie widzi problemu. Twierdzi, że wszystko jest ok bo na polu jest ciepło wiec czujka nie włącza grzania budynku.
Ta pani w niczym nie widzi problemu... To ile musi być stopni żeby zaczęło grzać, poniżej 10? Pytam, bo może komuś udzieliła odpowiedzi na to pytanie, jeśli nie to sama chętnie jutro ją zapytam.
agata_m pisze:Ta pani w niczym nie widzi problemu... To ile musi być stopni żeby zaczęło grzać, poniżej 10? Pytam, bo może komuś udzieliła odpowiedzi na to pytanie, jeśli nie to sama chętnie jutro ją zapytam.
Powiedziała nam, że poniżej 14. U nas termometr pokazuje 12, kaloryfery nadal zimne... Jeśli kaloryfery w nocy się nie włączą to mamy rano zadzwonić. Myślę, że jeśli więcej osób zadzwoni w tej sprawie to może wreszcie coś zrobią.
Spokojnie, dziś chyba po prostu nie będą grzać bo jest ciepło. U mnie kilka dni temu grzejniki mocno grzały bo było zimno, teraz się ociepliło więc nie grzeją (specjalnie odkręciłam żeby sprawdzić). U nas w mieszkaniu jest ciepło, nie ma potrzeby grzania.. Czy Wy marzniecie skoro taki problem Wam to sprawia?
A&A pisze:Spokojnie, dziś chyba po prostu nie będą grzać bo jest ciepło. U mnie kilka dni temu grzejniki mocno grzały bo było zimno, teraz się ociepliło więc nie grzeją (specjalnie odkręciłam żeby sprawdzić). U nas w mieszkaniu jest ciepło, nie ma potrzeby grzania.. Czy Wy marzniecie skoro taki problem Wam to sprawia?
Tak, u mnie jest 18 stopni w mieszkaniu. A grzejniki nigdy u mnie mocno nie grzały - zawsze na 5 są lekko ciepłe. Uprzedzając pytania wszystkie zawory są odkręcone, kaloryfery są odpowietrzone.
Jak sprawdzałem parę dni temu to wszystko było ok. Teraz faktycznie po waszych psotach włączyłem wczoraj na 5 i kaloryfer był zimny. Nie wiem czy to do końca powinno tak działać że trochę cieplej przez dzień się zrobi i nie ma możliwości podgrzania mieszkania ( jestem ze starego budownictwa gdzie jak MPEC włączył ogrzewanie na osiedlu to ono ciągle było do końca sezonu, tyle że można je było po prostu regulować termostatem od poziomu 0 do 5).
Zarządca twierdzi, że to czujka zainstalowana na bloku (niestety Pani nie potrafiła powiedzieć w którym miejscu) uruchamia dopływ ciepła do bloku kiedy temperatura spadnie poniżej 14 stopni. Chyba nie jest to prawdą bo nie wierzę, że o 23 na zewnątrz było 14 stopni. Niestety Pani nie potrafi zrozumieć, że każde mieszkanie jest inne i w mieszkaniach położonych wysoko wieczorem najzwyczajniej robi się zimno. Dodatkowo usłyszeliśmy, że "sami sobie jesteśmy winni" (cytat dosłowny) bo sąsiedzi z niższych pięter nie poodkręcali kaloryferów w terminie, więc kiedy zrobią to teraz u nas spada ciśnienie i grzejniki tracą ciepło.
nika pisze:Zarządca twierdzi, że to czujka zainstalowana na bloku (niestety Pani nie potrafiła powiedzieć w którym miejscu) uruchamia dopływ ciepła do bloku kiedy temperatura spadnie poniżej 14 stopni. Chyba nie jest to prawdą bo nie wierzę, że o 23 na zewnątrz było 14 stopni. Niestety Pani nie potrafi zrozumieć, że każde mieszkanie jest inne i w mieszkaniach położonych wysoko wieczorem najzwyczajniej robi się zimno. Dodatkowo usłyszeliśmy, że "sami sobie jesteśmy winni" (cytat dosłowny) bo sąsiedzi z niższych pięter nie poodkręcali kaloryferów w terminie, więc kiedy zrobią to teraz u nas spada ciśnienie i grzejniki tracą ciepło.
Masakra - przeciez ludzie jeszcze remontuja niektorzy nie wszystkie mieszkania zamieszkane takie argumenty to oni chyba biora z sufitu
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”