Garaż podziemny, miejsce postojowe pod blokiem Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
michalxg

Re: Garaż podziemny, miejsce postojowe pod blokiem Orlińskiego 8

Postautor: michalxg » 25 mar 2017, 22:28

karolina.j pisze:Drodzy Sąsiedzi,

byliśmy dziś w mieszkaniu i zaparkowaliśmy na swoim miejscu postojowym. Jednym słowem tragedia. Jeszcze nikt nie mieszka (nie sądzę żeby już się udało zamieszkać :lol: ), kilka osób zaczęło remonty, można na palcach u jednej ręki policzyć. CHODNIK JUŻ JEST OKUPOWANY. Na wykupionych miejscach 2 może 3 samochody a na chodniku sznurek. Przy tym wszystkim było na prawdę sporo miejsc postojowych ogólnodostępnych - od północnej oraz wschodniej strony bloku, ale nie. Każdy musi pod samym oknem zaparkować i utrudniać zaparkowanie osobom, które wykupiły miejsca. Jeszcze do jakiegoś stopnia mogłabym to zrozumieć, gdyby wszędzie na ogólnodostępne były zajęte, ale nie. Funkcjonuje to dokładnie tak samo jak na poprzednich inwestycjach, czyli po prostu nie funkcjonuje.

A to niespodzianka ;) A tak poważnie - to już od dłuższego czasu to tak wygląda i raczej ma niewiele wspólnego z mieszkańcami naszego bloku, bo jak sama zauważyłaś - obecnie takich nie ma ;)

TomeG

Postautor: TomeG » 26 mar 2017, 23:43

Każdy ma swoją własną granicę przymykania oka i jestem w stanie zdzierżyć parkowanie na chodnikach wzdłuż elewacji (w końcu mnie też kiedyś ktoś odwiedzi przyjeżdżając samochodem). Natomiast, tragiczna jest ta sytuacja zaparkowanego odcinka Orlińskiego w kierunku wyjazdu na Stella. Nie dość, że mistrzowie stoją na wysepkach przy wyjeździe z prywatnych miejsc parkingowych (całkowite ograniczenie widoczności bez wystawienia nosa na środek jezdni) to jeszcze potem przepuszczanie na zbiorczej drodze. 1-kierunkowa powstała.

M&M

Postautor: M&M » 27 mar 2017, 7:22

Wzdłuż bloku to sobie mieszkańcy O6 stają ;)
Ostatnio zmieniony 27 mar 2017, 15:33 przez M&M, łącznie zmieniany 1 raz.

karolina.j

Postautor: karolina.j » 27 mar 2017, 12:02

Macie rację, ale to jest na prawdę trudne. Mamy samochód kombi, mój chłopak na prawdę bardzo dobrze parkuje tyłem prostopadle a jest mega ciężko. Ja raczej bym nie zaparkowała. Ciekawe co nam przyszłość przyniesie, jak już zamieszkamy, ale nie wróżę nic dobrego.

S&A

Postautor: S&A » 27 mar 2017, 12:12

No i temat odgrzewany na nowo. Mam propozycje co by z tym zrobić.
1. Miejsca "wolne" były już zajęte przez inne bloki (jeszcze przed odbiorem pierwszego mieszkania)
2. Zaczyna się "sezon" remontów, a co za tym idzie fachowcy, brygady remontowe itp.
3. Wyjechać z osiedla będzie coraz trudniej bo i więcej mieszkań jest oddawanych, tego nie zmienimy.

Moja propozycja do punktu 1 i 2.
- na każde mieszkanie 1 identyfikator do postoju samochodu na terenie naszego bloku.
Dla miejsc wykupionych nie obowiązuje bo to i tak czyjaś własność już jest.
Identyfikator na pewno nie rozwiąże problemu postoju ale trochę ograniczy tą "wojną amerykankę" pod blokiem.

morth

Postautor: morth » 27 mar 2017, 12:29

Przydzielenie identyfikatorów nic nie da w temacie wolnej amerykanki, a wręcz sprawę pogorszy, bo w pewien sposób da się "przyzwolenie" na parkowanie w miejscach do tego nie przeznaczonych.

Zawsze jak ktoś zagrodzi wyjazd z miejsca parkingowego będzie mógł użyć argumentu " no przecież mam identyfikator o co CI człowieku chodzi".

michalxg

Postautor: michalxg » 27 mar 2017, 22:35

TomeG pisze: tragiczna jest ta sytuacja zaparkowanego odcinka Orlińskiego w kierunku wyjazdu na Stella. Nie dość, że mistrzowie stoją na wysepkach przy wyjeździe z prywatnych miejsc parkingowych (całkowite ograniczenie widoczności bez wystawienia nosa na środek jezdni) to jeszcze potem przepuszczanie na zbiorczej drodze. 1-kierunkowa powstała.

To jest chyba najgorsze z tego wszystkiego. Nie wyobrażam sobie ile będzie zajmował wyjazd z osiedla jak się oddadzą kolejne dwa bloki, a co dopiero kolejne. O ile nie znajdzie się jakiś sposób na tych idiotów to będziemy wiecznie stać w korkach na wjeździe i wyjeździe z osiedla, bo niektórym ciężko zaparkować 150metrów dalej...

heheszek

Postautor: heheszek » 05 kwie 2017, 7:23

Taka mała uwaga/prośba do osób parkujących wzdłuż bloku, nie wiem czy mieszkańcy czy robotnicy tak stają (jeżeli robotnicy to proszę o przekazanie im informacji..). Bo parkowanie całości na ulicy to trochę przesada... :shock:

morth

Postautor: morth » 05 kwie 2017, 8:15

heheszek pisze:Taka mała uwaga/prośba do osób parkujących wzdłuż bloku, nie wiem czy mieszkańcy czy robotnicy tak stają (jeżeli robotnicy to proszę o przekazanie im informacji..). Bo parkowanie całości na ulicy to trochę przesada... :shock:

Dokładnie nie ma szans zaparkowania już wtedy kompletnie na miejscu parkignowym ( jeśli będą stały wszystkie samochody obok siebie)

heheszek

Postautor: heheszek » 12 kwie 2017, 7:23

Tak się parkuje... :shock:

Jak stanie się ledwo kołem na chodniku to lepiej ale i tak nie daje luksusów chyba :D ciężko będzie wam wyjeżdżać z miejsc :D

Obrazek

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”