Garaż podziemny, miejsce postojowe pod blokiem Orlińskiego 8
-
Re: Garaż podziemny, miejsce postojowe pod blokiem Orlińskiego 8
na przeciwko mojego miejsca! Drodzy! ja rozumiem ze zaczeliscie z remontami i ekipa nie ma gdzie stanac a musi duzo rzeczy wniesc! na litosc boska! powiedzcie im zeby stawali polowa samochodu na chodniku skoro juz musza tam stawac! jak stana calym samochodem na drodze to nie ma szans wjechac!
karolina.j pisze:na przeciwko mojego miejsca! Drodzy! ja rozumiem ze zaczeliscie z remontami i ekipa nie ma gdzie stanac a musi duzo rzeczy wniesc! na litosc boska! powiedzcie im zeby stawali polowa samochodu na chodniku skoro juz musza tam stawac! jak stana calym samochodem na drodze to nie ma szans wjechac!
Połową auta trzeba wjechać inaczej będzie cięzko wyjechać jak się ma sąsiada obok

Moi drodzy, kierowca stanął tak gdyż b. prawdopodobnie Pan ochroniarz zalecił mu tak stanąć (a jeśli nie to pewnie ze wzgl. na ładunek). Kiedyś pytałem czy w przyszłości można tam wjechać (wjazd zasłonięty barierką był) wyładować materiały (gdzieś w końcu trzeba, z jednej albo z drugiej strony budynku, z pasa startowego raczej nikt lodówki nie będzie nosił). Poinformowano mnie że jak na rozładunek to na chwile można, ale tak żeby nie wjeżdżać na chodnik. W sumie się zdziwiłem, zakładam jednak że chodzi o to żeby go nie dewastować cięższymi pojazdami etc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
majk pisze:Moi drodzy, kierowca stanął tak gdyż b. prawdopodobnie Pan ochroniarz zalecił mu tak stanąć (a jeśli nie to pewnie ze wzgl. na ładunek). Kiedyś pytałem czy w przyszłości można tam wjechać (wjazd zasłonięty barierką był) wyładować materiały (gdzieś w końcu trzeba, z jednej albo z drugiej strony budynku, z pasa startowego raczej nikt lodówki nie będzie nosił). Poinformowano mnie że jak na rozładunek to na chwile można, ale tak żeby nie wjeżdżać na chodnik. W sumie się zdziwiłem, zakładam jednak że chodzi o to żeby go nie dewastować cięższymi pojazdami etc.
Pozdrawiam
@Majk, wszyscy widzę na rozładunek. Zwłaszcza te małe samochodziki w środku i tylko "na chwilę", na taką chwilę jak z tej piosenki T.Love "niech ta chwila trwa, niech ona dzieje, dzieje się"
Drodzy Sąsiedzi, póki co to Zarządca nie wykonuje swojego obowiązku oznakowania drogi pożarowej, więc droga jest wewnętrzna i wolna amerykanka. Ale prędzej czy później musi się wywiązać, ze swoich powinności.

Karolina, nie popieram uniemożliwiania wyjazdu któregokolwiek z sąsiadów. Odniosłem się jedynie do zdjęcia samochodu z przyczepką (byłem świadkiem jak np. kazano jednemu kierowcy zjechać z chodnika i zaparkować na ulicy).
To co mi powiedział pracownik ochrony, jest przestrzegane, ale tylko w połowie, a skutek jest taki że ludzie zgodnie z zaleceniem zatrzymują pojazd wzdłuż ulicy, tylko że na dłużej niż krócej.
Sporo też jak widać zmieniło się w krótkim okresie, od odbioru (ok miesiąca) bywałem tam sporadycznie, i generalnie było prawie pusto (parking czy ulica). Więc nie ukrywam, załączony obrazek jest dla mnie zaskoczeniem.
Więc tak, wyładunek sprzętu rzecz normalna - każdy ma prawo go nabyć i zapłacić firmie XYZ żeby dostarczyła do mieszkania. A jeśli parkować, to tak żeby nie blokować innych.
Pozdrawiam serdecznie
To co mi powiedział pracownik ochrony, jest przestrzegane, ale tylko w połowie, a skutek jest taki że ludzie zgodnie z zaleceniem zatrzymują pojazd wzdłuż ulicy, tylko że na dłużej niż krócej.
Sporo też jak widać zmieniło się w krótkim okresie, od odbioru (ok miesiąca) bywałem tam sporadycznie, i generalnie było prawie pusto (parking czy ulica). Więc nie ukrywam, załączony obrazek jest dla mnie zaskoczeniem.
Więc tak, wyładunek sprzętu rzecz normalna - każdy ma prawo go nabyć i zapłacić firmie XYZ żeby dostarczyła do mieszkania. A jeśli parkować, to tak żeby nie blokować innych.
Pozdrawiam serdecznie
-
-
Szanowni Państwo wszystko będzie do czasu, wkoncu wjedzie jakieś auto na balkanskich rejestracjach i zrobi porządek z tymi wszystkimi blokującymi autami.
Może wtedy ludzie zaczną myśleć bo narazie prawo buszu, dzicz bo wprowadzili się do m. Krakowa.
Może wtedy ludzie zaczną myśleć bo narazie prawo buszu, dzicz bo wprowadzili się do m. Krakowa.
Witam, mam pytanie, czemu nie wolno parkować połową auta na chodniku??
majk pisze:(byłem świadkiem jak np. kazano jednemu kierowcy zjechać z chodnika i zaparkować na ulicy)
Krzysiek pisze:Witam, mam pytanie, czemu nie wolno parkować połową auta na chodniku??majk pisze:(byłem świadkiem jak np. kazano jednemu kierowcy zjechać z chodnika i zaparkować na ulicy)
Ogólnie jest to droga przeciwpożarowa. W przepisach jest określona minimalna szerokość drogi i chodnika.. Jak nie trudno się domyśleć BDX wykonał minimum

majk pisze:(byłem świadkiem jak np. kazano jednemu kierowcy zjechać z chodnika i zaparkować na ulicy)
Kto? Ochroniarz?

-
Droga pożarowa to to jest, ale nie jest oznaczona. Znak, który widnieje mówi o "drodze wewnętrznej", co znaczy, że możesz sobie postawić auto gdziekolwiek. Nie wiem czemu ani deweloper ani zarządca nie wykonują swojego zobowiązania prawnego do oznaczenia drogi przeciwpożarowej jak należy.
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”