Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Ogrodniczka

Re: Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8

Postautor: Ogrodniczka » 13 sty 2017, 8:38

Przedwczoraj rano widziałam ekipę pań z firmy sprzatającej udającą się do Waszego bloku. Z kolei z naszych okien z O6 nie widać już jakiś zaaawansowanych prac , chociaż z pewnością będą pracować do ostatnej chwili. U nas w mieszkaniu montowali klamki do okien kilka minut przed odbiorem....

wiktor201

Re: Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8

Postautor: wiktor201 » 13 sty 2017, 10:54

Obstawiam marzec, maja jeszcze sporo czasu na "dopieszczenie" mieszkań :) Na początku tygodnia dostaliśmy wiadomość :

Szanowny Panie
Informacje dotyczące obmiarów wykonawczych a w wyniku tego rozliczenia będą wysyłane przez dział księgowy, w przypadku pytań proszę o kontakt pod nr 022 62 36 547.
Harmonogram odbiorów dla Orlińskiego 8 zostanie ustalony niezwłocznie po odbiorze budynku oraz części wspólnych od Generalnego Wykonawcy. Obecnie w budynku trwają końcowe przeglądy inspektorskie.
Zgodnie z umową terminy spotkań odbiorowych z klientami zostaną wyznaczone w datach przewidzianych umową deweloperską.
O terminie spotkania odbiorowego zostanie Pan poinformowany telefonicznie, mailowo oraz listownie.
Stała śpiewka...

karolina.j

Postautor: karolina.j » 13 sty 2017, 14:03

Oni mają szablony pewnie w outlooku porobione:
1. odpowiedź na opóżnienie,
2. odpowiedź na pytanie o odbiór,
itd. itd. itd :lol:

karolina.j

Postautor: karolina.j » 30 sty 2017, 13:21

Czy ktoś coś wie na temat obmiarów? Jest prawie 4 miesiące po "zakończeniu" budowy i ani widu ani słychu.....

M&M

Postautor: M&M » 30 sty 2017, 15:24

Obmiary będą jakoś miesiąc przed odbiorem (tak robili do tej pory) więc liczę że pierwszy drugi tydzień lutego będą.

Co do umowy a obiarów to teoretycznie nie powinniśmy zapłacić albo obiary powinny być już w październiku zgodnie z umową. Nie wiem czy można się wykłócać czy nie ale gdzies na forum był poruszany taki temat już.

A co do zakonczenia budowy to przejeżdzałem dziś i dykty z korytarzy zniknęły więc jakis postep jest

Piepia

Postautor: Piepia » 30 sty 2017, 15:52

Czyli odmiary powinny być obrazu po wpisie inspektora budowlanego czyli w październiku :D

karolina.j

Postautor: karolina.j » 31 sty 2017, 11:44

tak. również widziałam ten temat na forum i widziałam że faktycznie sąsiadom uwzględnili wniosek o niedopłacanie, jeżeli mieszkanie było większe.

M&M

Postautor: M&M » 31 sty 2017, 12:33

karolina.j pisze:tak. również widziałam ten temat na forum i widziałam że faktycznie sąsiadom uwzględnili wniosek o niedopłacanie, jeżeli mieszkanie było większe.

Uwzględnili? Przyznam szczerze, że nie śledziłem go do końca a nie pamiętam gdzie to jest teraz :P :D Może warto by było grupowe podanie złożyć po obmiarach ;)

morth

Postautor: morth » 31 sty 2017, 13:36

Podeślecie namiary na wątek, nie mogę tego znaleźć za dużo już postów na forum :)

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 31 sty 2017, 14:52

Sprawa była omawiana w temacie o obmiarach powykonawczych mieszkań w Avii 5, zakładam, że o to chodzi. Ale sami widzicie, że ważne jest zakładanie osobnych tematów dla omawiania różnych spraw - to wprowadza porządek i umożliwia szybkie znalezienie potrzebnych informacji :idea:

Dla poruszonej tu kwestii także proponuję założyć nowy temat :)

Ukłony :!:

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”