Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 8
Re: Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 8
Liczy się to co jest na umowie i na tablicy informacyjnej a tam masz październik. A na stronie pewnie błąd ( też go widziałem).
-
ooo dzieki! nie wiedzialam 

morth pisze:Tyle że teoretycznie już kończą to co mieli zrobić do 18 września więc zakładam że mniejszy nakład finansowy na razie włożyli niż mieli w planie stąd aż taka różnica % ( na chłopski rozum) chyba że coś mieli zrobić w środku czego nie zrobili jeszcze a nie ma jak tego sprawdzić.
Powiem tak na razie nie panikuję, jeśli z Orlińskiego 4 wyrobią się w terminie to mogę założyć że mają wszystko pod kontrolą i tylko lepiej dla mnie bo mniej odsetek na razie płacę:P Zacznę panikować jeśli nie wyrobią się z O4, który będzie dla mnie wyznacznikiem.
Dokładnie tak.
Z dzisiaj.

na drugim zdjęciu starałem się wyłapać poukładane kanały wentylacyjne, ale słabo je widać

na drugim zdjęciu starałem się wyłapać poukładane kanały wentylacyjne, ale słabo je widać

-
Hej,
napisalam maila z zapytaniem kiedy planuja miec 59%:
napisalam maila z zapytaniem kiedy planuja miec 59%:
Stopień realizacji inwestycji na poziomie 59% planujemy osiągnąć na przełomie listopad/grudzień - o osiągnięciu danego stanu zostanie Pani powiadomiona przeze mnie drogą mailową.
Chwili obecnej trudno jest nam określić konkretne daty, niemniej jednak staramy się przyśpieszyć prace budowlane tak aby ostateczne terminy umowy zostały dotrzymane (zgodnie z umową: termin zakończenia budowy to 8.10.2016r., odbiory lokali do 31.03.2017r. następnie przekazanie kluczy do 28.04.2017r. oraz przeniesienie własności do 31.05.2017r.).
Trochę to wszystko jeszcze potrwa. Inna sprawa, że tyle czasu, że pewnie jeszcze będą w stanie nadgonić to i owo
Chyba, że wessali już tylu fachowców z okolicy, że nie ma komu robić na prowadzonych przez Budimex budowach 

Patrząc na stopień zaawansowania prac na Orlińskiego 4, to chyba jednak nie ma komu robić
Swoją drogą mam wrażenie, że na zdjęciach prawie nie widać postępów. Chyba trzeba jednak uzbroić się w niesamowitą cierpliwość.

Swoją drogą mam wrażenie, że na zdjęciach prawie nie widać postępów. Chyba trzeba jednak uzbroić się w niesamowitą cierpliwość.

Pytanko do znawców tematu, z tego co widzę to praktycznie całe to piętro wykładają w jakiś "pustakach", to dobrze czy źlę?:P Patrząc na podobną O6 ona w tej części jest dalej z bloków betonowych a tutaj od tego piętra inną technologię stosują. Jest to dla mnie też o tyle istotne że jest to "moje" piętro

oo ciekawe te pustaki - czekam na Znawcę i jego opinię
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”