Umowa przeniesienia własności mieszkania u notariusza - Orlińskiego 8
Umowa przeniesienia własności mieszkania u notariusza - Orlińskiego 8
Witam. Ma ktoś już termin podpisania umowy przeniesienia własności w Kancelarii na Zwierzynieckiej? Ma to jakieś znaczenie, czy zrobić to szybciej, czy się z tym nie śpieszyć? Czy nie ma znaczenia? Jaki jest koszt takiej umowy?
Re: Umowa przeniesienia własności mieszkania u notariusza - Orlińskiego 8
Ja mam termin na czwartek. Co do kosztów to jeszcze nie znam....pewnie nie mało 

Pisaliście jakieś pismo czy sami dzwonili?
Ja na środę. Koszt ok 2000 zł 

Poszukajcie na forum, było już trochę o tym, gdzie tani notariusz w Krakowie, w innych inwestycjach też jest sporo o umowie przeniesienia własności - w każdym razie warto negocjować, bo sporo jest do oszczędzenia
Był też o tym temat na forum osiedla Avia 5.
A jeśli chodzi o to, czy warto się spieszyć z umową przeniesienia własności mieszkania, to myślę, że tak, zwłaszcza jeśli ma się kredyt hipoteczny na lokal, bo zaświadczenie o założeniu księgi wieczystej jest potrzebne do obniżenia raty (oprocentowania) w niektórych bankach

A jeśli chodzi o to, czy warto się spieszyć z umową przeniesienia własności mieszkania, to myślę, że tak, zwłaszcza jeśli ma się kredyt hipoteczny na lokal, bo zaświadczenie o założeniu księgi wieczystej jest potrzebne do obniżenia raty (oprocentowania) w niektórych bankach

Polecam poszukać dobrze i podzownić po różnych kancelariach - na pewno znajdziecie coś taniej a nie chodzić na Zwierzyniecka. Dla wartości mieszkania 300 tys (hipoteka) dostałem oferte ze Zwierzynieckiej za 2400 zł, a podzwoniłem trochę po Krakowie i póki co najtaniej znalazłem za 1750 zł. Są też podobno osoby, które znalazły kancelaria, która za 1200 zł załatwia takie sprawy, ale ja na taką nie trafiłem.
zola pisze:Polecam poszukać dobrze i podzownić po różnych kancelariach - na pewno znajdziecie coś taniej a nie chodzić na Zwierzyniecka. Dla wartości mieszkania 300 tys (hipoteka) dostałem oferte ze Zwierzynieckiej za 2400 zł, a podzwoniłem trochę po Krakowie i póki co najtaniej znalazłem za 1750 zł. Są też podobno osoby, które znalazły kancelaria, która za 1200 zł załatwia takie sprawy, ale ja na taką nie trafiłem.
Poproszę na priv kontakt do tej kancelarii

Ja również jeśli można prosić 

google: "notariusz w Krakowie"
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2017, 16:48 przez ngy16687, łącznie zmieniany 2 razy.
Kris pisze:Ja na środę. Koszt ok 2000 zł
Ja też na środę. Trzeba się targować

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”