Wstępnie malowane na biało ściany w mieszkaniach od dewelopera - Orlińskiego 8

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 8 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
antek

Wstępnie malowane na biało ściany w mieszkaniach od dewelopera - Orlińskiego 8

Postautor: antek » 20 lip 2017, 0:45

b4k pisze:2. Biała farba na ścianach wygląda na jakąś tandetę, lekko pomoczyłem ścianę i farba łatwo odchodzi, boję się, że podczas malowania zacznie to schodzić płatami... widziałem, że niektórzy sąsiedzi mieli problem ze ścianami. Już chyba lepiej by było jakby tego badziewia nie położyli na ściany. Zastanawiam się, czy malować i ryzykować, że wszystko będzie OK, czy jednak inwestować w zdrapanie tego i położenie gładzi. Jak Wy sobie z tym poradziliście.

Jeśli ktoś ma zamiar kłaść gładzie, to chyba to malowanie raczej przeszkadza, niż pomaga. Jednak gładzi nie kładłem i z tego malowania jestem umiarkowanie zadowolony. Raczej nie widzę, żeby coś gdziekolwiek odchodziło ze ściany, choć po remontach i wykończeniach mieszkania, to jednak warto to wymalować porządnie na końcu :)

karolina.j

Re: Wstępnie malowane na biało ściany w mieszkaniach od dewelopera - Orlińskiego 8

Postautor: karolina.j » 20 lip 2017, 7:46

u mnie gładzie zdecydowanie "must have", bo na ścianach były "pory". po prostu ubytki i jak położyli ten biały tynk to jakaś masakra. polecam położyć gładzie

morth

Re: Wstępnie malowane na biało ściany w mieszkaniach od dewelopera - Orlińskiego 8

Postautor: morth » 20 lip 2017, 8:18

Ja gładzi nie robiłem, najpierw poprawiłem ubytki, przeszlifowałem je a potem pomalowałem farbą gruntującą, i potem już właściwą. Odpukać od marca nic nie odchodzi/nie łuszczy się.

Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”