Szanowni Państwo,
z przyjemnością informujemy, iż realizacja budynku przy ul. Orlińskiego 8 (enklawa 6 projektu Nowe Czyżyny) wkrótce dobiegnie końca. Zakończenie prac budowlanych potwierdzonych wpisem inspektora nadzoru do dziennika budowy planowane jest na 8 października 2016r.
Tym z Państwa, którzy posiadają kredyt mieszkaniowy, pragniemy przypomnieć o złożeniu w banku odpowiednio wcześniej, dyspozycji uruchomienia transzy kredytu. Z naszego doświadczenia wynika, iż niektóre banki potrzebują nawet do 14 dni na uruchomienie transzy.
Jednocześnie chcielibyśmy poinformować, iż trwają powykonawcze obmiary geodezyjne powierzchni mieszkań oraz schowków i części nieruchomości wspólnej oddanych do wyłącznego korzystania (ogródków). Końcowe rozliczenie - będące wynikiem tych obmiarów oraz wynikających z tego uprawnieniach i obowiązkach stron Umowy - zostanie wysłane Państwu oddzielnym pismem.
Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8
-
Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8
Chyba każdy z nas otrzymał następującego maila:
Re: Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8
,,z przyjemnością informujemy, iż realizacja budynku przy ul. Orlińskiego 8 (enklawa 6 projektu Nowe Czyżyny) wkrótce dobiegnie końca. Zakończenie prac budowlanych potwierdzonych wpisem inspektora nadzoru do dziennika budowy planowane jest na 8 października 2016r.'' Jakże miło mi to słyszeć

Re: Zakończenie prac budowlanych i powykonawcze obmiary mieszkań w inwestycji Orlińskiego 8
No to mamy 20 dni opóźnienia wczoraj pokazała się informacja na portalu 28.10 zakończyła się budowa z wpisem inspektora
-
Cześć,
ja dostałam skan z dziennika budowy jakiś czas temu i wpis kierownika budowy był 8.10 natomiast był jeszcze wpis 21.10 od inspektora nadzoru, który potwierdził zakończenie budowy. Żeby mieć pewność to zapytałam BDMX o tą sprawę i odpisali mi w mailu:
więc wpis 28.10 to był taki zwykły co miesięczny wpis w portalu. Czill
Jeżeli ktoś chce skan - zapraszam na priv, prześlę mailem.
pozdro!
ja dostałam skan z dziennika budowy jakiś czas temu i wpis kierownika budowy był 8.10 natomiast był jeszcze wpis 21.10 od inspektora nadzoru, który potwierdził zakończenie budowy. Żeby mieć pewność to zapytałam BDMX o tą sprawę i odpisali mi w mailu:
Uprzejmie wyjaśniam, iż według wpisów w dzienniku budowy, zakończenie robót budowlanych nastąpiło zgodnie z wpisem kierownika budowy dnia 8.10.2016r.
więc wpis 28.10 to był taki zwykły co miesięczny wpis w portalu. Czill

Jeżeli ktoś chce skan - zapraszam na priv, prześlę mailem.
pozdro!
Wpis na Portalu ukazal się 04.11 że 28.10 zostało osiągnięte 100 % budowy
wyraźnie jest napisane. Ale najważniejsze Że skończyli pozdrawiam

-
przecież nie widziałam zafałszowanego wpisu kierownika budowy. Co miesiąc była aktualizacja stanu zaawansowania inwestycji, tak samo było pod koniec października (zazwyczaj wpis już był kolejnego miesiąca). @Piepia jeżeli chcesz się upierać, że było opóźnienie to się upieraj albo po prostu zadzwoń do dewelopera i zasięgnij informacji a nie siej fermentu.
pozdrawiam
pozdrawiam
Nie dajcie się zrobić. Wbili pieczątkę jak w O6, a teraz będą 2 miesiące kończyć to co nie dokończyli. Fotografujcie zagospodarowanie wokół budynku, którego jeszcze nie ma, a które jest przecież warunkiem odebrania i wypełnienia umowy deweloperskiej. Dokumentujcie na fotach każdy nieskończony element i zasypujcie mailami Budimex, że wciąż nie gotowe i proście o odroczenie płatności.
Jak wczytacie się w umowę deweloperską, jest tam jasno ustalona kolejność. Np. dopóki nie wykonają obmiarów powykonawczych nie mają prawa żądać ostatniej transzy. W umowie deweloperskiej jest: najpierw obmiary, później rozliczenie, później ostatnia transza. W O6 zmienili sobie kolejność realizacji zapisów, najpierw poszły wpłaty, a później pojawiły się obmiary. Jeśli komuś już tak zrobili piszcie o naliczenie i zwrot odsetek.
A kiedy przyjdzie czas na odbiory i przenoszenie własności aktem notarialnym, sprawdźcie ceny notariuszy na mieście.
PS. Patrzcie też na części wspólne, na O6 mieszkają już ludzie, a pomieszczenia śmietnikowe wciaż nie odebrane http://noweczyzyny.com/forum/viewtopic.php?f=57&t=952
Jak wczytacie się w umowę deweloperską, jest tam jasno ustalona kolejność. Np. dopóki nie wykonają obmiarów powykonawczych nie mają prawa żądać ostatniej transzy. W umowie deweloperskiej jest: najpierw obmiary, później rozliczenie, później ostatnia transza. W O6 zmienili sobie kolejność realizacji zapisów, najpierw poszły wpłaty, a później pojawiły się obmiary. Jeśli komuś już tak zrobili piszcie o naliczenie i zwrot odsetek.
A kiedy przyjdzie czas na odbiory i przenoszenie własności aktem notarialnym, sprawdźcie ceny notariuszy na mieście.
PS. Patrzcie też na części wspólne, na O6 mieszkają już ludzie, a pomieszczenia śmietnikowe wciaż nie odebrane http://noweczyzyny.com/forum/viewtopic.php?f=57&t=952
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2017, 19:29 przez ngy16687, łącznie zmieniany 3 razy.
ngy16687 pisze:Nie dajcie się zrobić. Wbili pieczątkę jak w O6, a teraz będą 2 miesiące kończyć to co nie dokończyli. Fotografujcie zagospodarowanie wokół budynku, którego jeszcze nie ma, a które jest przecież warunkiem odebrania i wypełnienia umowy deweloperskiej. Dokumentujcie na fotach każdy nieskończony element i zasypujcie mailami Budimex, że wciąż nie gotowe i proście o odroczenie płatności.
A kiedy przyjdzie czas na odbiory i przenoszenie własności aktem notarialnym, sprawdźcie ceny notariuszy na mieście. Przykładowo kancelaria krakowskinotariusz.pl jest kilkaset złotych tańsza niż ta wskazana przez Budimex. Piszecie maila do Budimexu, że prosicie o wysłanie dokumentów do kancelarii XYZ i nie zajmie Wam to ani minuty dłużej, niż w kancelarii wskazywanej przez Budimex, a kila stówek zostaje w kieszeni.
PS. Patrzcie też na części wspólne, na O6 mieszkają już ludzie, a pomieszczenia śmietnikowe wciaż nie odebrane viewtopic.php?f=57&t=952
ngy16687 prowadzisz sobie ładną reklamę

A tak w ogóle to przy odbiorze mieszkań pamiętajmy o odbiorze części wspólnych o wytykaniu im niedoróbek. Nie wiem jak to wpływa na odbiór mieszkania, ale też trzeba zwracać uwagę.
Nie jestem notariuszem i nikt mi za to nie płaci ani grosza, ale reklamuje, aby cena usług przy takim hurcie była analogiczna cenie m2 mieszkania, a nie miejsca parkingowego 
Odnośnie terminów, prac wykończeniowych i jakości dostarczonej przez Budimex obowiązują normy bez względu na cenę. Jeśli nie są zachowane to trzeba skutecznie i szybko korygować błędy, jak np. opisane w poście viewtopic.php?f=57&t=952. Niekiedy wyciąganie pewnych spraw na forum, szybko podnosi priorytet zagadnienia.

Odnośnie terminów, prac wykończeniowych i jakości dostarczonej przez Budimex obowiązują normy bez względu na cenę. Jeśli nie są zachowane to trzeba skutecznie i szybko korygować błędy, jak np. opisane w poście viewtopic.php?f=57&t=952. Niekiedy wyciąganie pewnych spraw na forum, szybko podnosi priorytet zagadnienia.
Właśnie to mnie ruszyło ;d
chodzi mi tylko czy przy odbiorze jeżeli uwzględni się niedoróbki tego typu czy to sie pojawia na protokole mieszkania czy osobny się sporządza. Bo jezeli na mieszkania to moze sie odbiór pracprzedłużyć
chodzi mi tylko czy przy odbiorze jeżeli uwzględni się niedoróbki tego typu czy to sie pojawia na protokole mieszkania czy osobny się sporządza. Bo jezeli na mieszkania to moze sie odbiór pracprzedłużyć
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”