Informacja z połowy miesiąca od Budimexu dla osób, które brały MdM w 100% prawdziwa. Miedzy innymi chodzi o to, aby nie zwlekać z wnioskiem do banku o wypłatę kolejnej transzy.
Wzięliśmy kredyt w Pekao SA, placówka na Pijarskiej. Niestety nasza doradczyni (która dostała nas w "spadku") jest niezorganizowana, niekompetentna i przede wszystkim nieżyczliwa. Wysłaliśmy 19. września maila o puszczenie transzy i wykonanie pozostałych formalności z prośbą o informację, gdy to zostanie przekazane dalej. Przez tydzień cisza. Zaczęliśmy się dobijać do nich od poniedziałku. Wczoraj okazało się, że ta informacja nie poszła dalej, brakowało też jednego wniosku z naszej strony i jeśli się pośpieszymy, do końca tygodnia, to zdążą ze wszystkim przed terminem realizacji. Mam nadzieję, że nie macie podobnych "przygód" i jednak lepiej tutaj "dmuchać na zimne".
Wniosek i wypłata transzy MdM z BGK za mieszkanie w Orlińskiego 8
Re: Wniosek i wypłata transzy MdM z BGK za mieszkanie w Orlińskiego 8
Mnie ten mail bardzo zastanowił i od razu zadzwoniłam do banku. Ilość podpisów jaką trzeba było złożyć przy umowie kredytowej była tak ogromna, że kompletnie nie byłam w stanie zorientować się teraz czy z tym MdMem mam wszystko załatwione. Dodzwonienie sie do Pekao na os. Centrum B1 wymaga jakiś 10 prób (pisanie maila nawet mi do głowy nie przyszło - zakładam że wszyscy odpisują na nie tak jak ja: wybiórczo;)) Ale przynajmniej obsługa miła i wiem że mam wszystko załatwione.
Wniosek i wypłata transzy MdM z BGK za mieszkanie w inwestycji Orlińskiego 8
Ja również brałam MdM w PEKAO SA obecnie na Pijarskiej. Na poczatku września wysłam maila do naszej "opiekunki " z zapytaniem jakich formalnośći jeszcze należy dokonać, aby poszła transza z MDM. Wysłała mi na maila wniosek, który wypełniłam i podrzuciłam do banku
Na 10 października kasa ma być w Budimexie....u mnie to bezproblemowo przebiegło....tzn mam nadzieje, że faktycznie pieniądze będą na czas
Taki wniosek należy składać najlepiej ok miesiąca przed terminem wypłaty- niestety BGK się nie śpieszy, a do tego mają mnóstwo wniosków. Stąd te terminy i ponaglający mail od Budimexu

Taki wniosek należy składać najlepiej ok miesiąca przed terminem wypłaty- niestety BGK się nie śpieszy, a do tego mają mnóstwo wniosków. Stąd te terminy i ponaglający mail od Budimexu

-
Mój oddział PEKAO (Rynek Główny - od Szewskiej) - przy wypłacie ostatniej transzy z kredytu również mnie powiadomił, żeby wcześniej przyjść złożyć wniosek o MDM (2-3 tygodnie powinno być ok), który już złożyłam.
Jak u was wyglądał ten wniosek o Mdm? bo mi powiedzieli w banku że wystarczy ze uruchomie transze...
Jakieś wnioski w BGK robiliśmy przy kredycie ale nie wiem czy to te
a z bankiem już "troche " przeszliśmy i wolałbym kolejnych uniknąć 
Jakieś wnioski w BGK robiliśmy przy kredycie ale nie wiem czy to te

-
ja nie wypełniałam wniosków przy podpisywaniu kredytu, tylko za każdą transzą odwiedzałam bank, żeby wypełnić wniosek. Ten wniosek nieco inaczej wyglądał. Kilka stron do podpisu, troszkę dłużej zeszło. Może po prostu zadzwoń do swojego opiekuna i zapytaj?
M&M pisze:Jak u was wyglądał ten wniosek o Mdm? bo mi powiedzieli w banku że wystarczy ze uruchomie transze...
Jakieś wnioski w BGK robiliśmy przy kredycie ale nie wiem czy to tea z bankiem już "troche " przeszliśmy i wolałbym kolejnych uniknąć
To był wniosek nabywcy o wypłatę dofinansowania wkładu własnego z programu MdM oraz dyspozycja wypłaty dofinansowania wkładu własnego przyznanego ze środków funduszu dopłat.
Witam sąsiadów! Powiedzcie mi proszę czy wasze dofinansowanie z MDM zostało już przelane do Budimexu? Pytam po opiekunka w banku zapewniała, że dopłata zostanie przelana 10.10, a ja w rozliczeniu klienta nadal nie mam zaksięgowanej wpłaty..
U mnie ta sama sytuacja ale wydaje mi się że Budimex ma opóźnienia na portalu klienta bo 100 % ukończenia budowy też nie widać.
Spokojnie... Oni nie księgują tylko naszego bloku tylko całą Polskę ;D
Wróć do „Orlińskiego 8 (etap IV) – forum mieszkańców budynku”