Byłem dziś na budowie i po raz pierwszy podszedłem bezpośrednio pod nasz blok, wszystko fajnie zaczyna sie prezentować i osiedle i blok.
Zaniepokoiła mnie jednak jedna kwestia, a mianowicie szerokość balkonów od strony O6
Czy mi sie wydaje czy sa one za wąskie? Bedzie sie wychodzić albo na dziure w podłodze albo na barierkę po drugiej stronie balkonu jest identyczna sprawa
Szerokość balkonów w inwestycji Orlińskiego 10 w Krakowie
Re: Szerokość balkonów w inwestycji Orlińskiego 10 w Krakowie
Rzeczywiście dosyć kiepsko to wygląda, bo pewnie choć barierka wyjdzie już za obrysem drzwi, to jednak od strony mieszkania nie będzie to raczej najlepiej wyglądało. No chyba, że to jakieś złudzenie i tylko tak wygląda od tej strony, ale nie wydaje mi się. Ciekawe czy to jakiś błąd czy tak miało być.
Takie kilkunastocentymetrowe przesunięcie to pikuś w porównaniu do tego co jest na Orlińskiego 1. Tam jest przesunięcie o prawie 3 metry i w niektórych klatkach jest tak, że drzwi od danego mieszkania wychodzą na balkon sąsiada!

-
Nowy pisze:Rzeczywiście dosyć kiepsko to wygląda, bo pewnie choć barierka wyjdzie już za obrysem drzwi, to jednak od strony mieszkania nie będzie to raczej najlepiej wyglądało. No chyba, że to jakieś złudzenie i tylko tak wygląda od tej strony, ale nie wydaje mi się. Ciekawe czy to jakiś błąd czy tak miało być.
To nie jest niestety złudzenie. Z tego co popatrzyłem na projekt, to barierka ma być równo ze światłem okna, nie wiem jak to bedzie z posadzką balkonu. Dowiem się za parę miesięcy. Oby nogi tam nie wpadały po przejściu przez okno.
Napiszcie od razu do Bdmx prośbę o wyjaśnienie skoro już to zauwazyliscie 

morth pisze:Napiszcie od razu do Bdmx prośbę o wyjaśnienie skoro już to zauwazyliscie
Pisac ogolnie na BOK czy do osoby ktora mi sprzedawala mieszkanie?
Witam.
Czy tak ciężko zauważyć że na każdej inwestycji balkony są dokładnie w ten sam sposób wykonane?
Wystarczy spojrzeć na orl 6 albo 8 czy też inne a nawet na avia.
Lub jeszcze prościej, każdy kto podpisywał umowę deweloperską ma załączony plan mieszkania na którym czarno na białym widać iż jest szczelina po lewej jak i prawej stronie balkonu.
Z dołu może dziwnie to wygląda ale po założeniu barierek zdecydowanie lepiej
Przykład z orl 8

@Luk10 który to nr mieszkania?
Pozdrawiam
Czy tak ciężko zauważyć że na każdej inwestycji balkony są dokładnie w ten sam sposób wykonane?

Wystarczy spojrzeć na orl 6 albo 8 czy też inne a nawet na avia.
Lub jeszcze prościej, każdy kto podpisywał umowę deweloperską ma załączony plan mieszkania na którym czarno na białym widać iż jest szczelina po lewej jak i prawej stronie balkonu.
Z dołu może dziwnie to wygląda ale po założeniu barierek zdecydowanie lepiej

Przykład z orl 8

@Luk10 który to nr mieszkania?
Pozdrawiam
Luk10 pisze:morth pisze:Napiszcie od razu do Bdmx prośbę o wyjaśnienie skoro już to zauwazyliscie
Pisac ogolnie na BOK czy do osoby ktora mi sprzedawala mieszkanie?
Ja piszę zawsze na Bok
MaRiO nie chodziłem po wszystkich budowanych blokach i nie analizowałem jak były tam rozwiązane logie czy balkony.
Zdjęcie akurat zrobiłem balkonu obok mojego, więc nie znam nr mieszkania ale jest to klatka B.
Moj niestety jest przysłonięty i na zdjęciu tego by nie było widać.
Zdjęcie akurat zrobiłem balkonu obok mojego, więc nie znam nr mieszkania ale jest to klatka B.
Moj niestety jest przysłonięty i na zdjęciu tego by nie było widać.
Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”