Ochrona w naszym bloku Orlińskiego 10 - czy warto ją utrzymać?

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
zagi

Re: Ochrona w naszym bloku Orlińskiego 10 - czy warto ją utrzymać?

Postautor: zagi » 16 lis 2016, 18:44

Przy 266 mieszkaniach w O6 jakby tak miał kazdego spamiętać i dopytywac dlaczego tak spaceruje "od 7 piętra aż po garaż",
przy załozeniu, ze teraz przy przeprowadzkach jest największy młyn i mnóstwo ludzi się przez ten blok przewija;
mieszkańcy, ich goście, ciekawscy przyszli sąsiedzi, którzy będą mieszkać w sąsiednich budynkach ,
ekipy remontowe itd, to by to była syzyfowa praca.
Przynajmniej ja tego od niego oczekuje, raczej juz interwencji w przypadku burd pijackich przed blokiem, rzucanie butelek z balkonów, dewastowanie elewacji itp. Paczkę też mógłby mi odebrac , czemu nie :)
Uwazam, że Twój argument o likwidacji ochrony bo nie zatrzymał Cię kiedy spacerowałas z męzem (nawet po garażu!)jest mocno naciągany.
Już lepiej napisac jak jest; nie pasuje mi ochrona bo kosztuje mnie to np. 100 więcej do czynszu a wole wydac to na cos innego i tyle. to też ma sens :).
Faktycznie pewnie lepiej byloby wyposazyc cale to osiedle w monitoring i zapewnic kilku ochroniarzy na całe osiedle bo wyszłoby taniej i skuteczniej,
ale to pewnie nie jest temat do uzgadaniania na forum

pozdrawiam

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 16 lis 2016, 19:01

Odnośnie paczek, lepiej postarać się o paczkomat. Na ochronę normalnie szkoda pieniędzy i też zagłosuję za szybką rezygnacją. Chciałbym tylko, żeby Promos nie przeciagał tego pierwszego spotkania w nieskończoność i umożliwił nam szybkie wycofanie z tego chybionego i bardzo drogiego pomysłu.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2016, 22:29 przez ngy16687, łącznie zmieniany 1 raz.

masterkrk

Postautor: masterkrk » 16 lis 2016, 20:22

Też jestem za rezygnacją. Z doświadczenia wiem, że taka ochrona to głównie emeryci albo renciści co na samym wstępie powinno ich dyskwalifikować. Znam takie przypadki jak na pewnym zamkniętym osiedlu nie jeden sobie zasnął i nie było komu szlabanu otworzyć :mrgreen:

Karo88

Postautor: Karo88 » 17 lis 2016, 0:19

zagi pisze:Przy 266 mieszkaniach w O6 jakby tak miał kazdego spamiętać i dopytywac dlaczego tak spaceruje "od 7 piętra aż po garaż",
przy załozeniu, ze teraz przy przeprowadzkach jest największy młyn i mnóstwo ludzi się przez ten blok przewija;
mieszkańcy, ich goście, ciekawscy przyszli sąsiedzi, którzy będą mieszkać w sąsiednich budynkach ,
ekipy remontowe itd, to by to była syzyfowa praca.
Przynajmniej ja tego od niego oczekuje, raczej juz interwencji w przypadku burd pijackich przed blokiem, rzucanie butelek z balkonów, dewastowanie elewacji itp. Paczkę też mógłby mi odebrac , czemu nie :)
Uwazam, że Twój argument o likwidacji ochrony bo nie zatrzymał Cię kiedy spacerowałas z męzem (nawet po garażu!)jest mocno naciągany.
Już lepiej napisac jak jest; nie pasuje mi ochrona bo kosztuje mnie to np. 100 więcej do czynszu a wole wydac to na cos innego i tyle. to też ma sens :).
Faktycznie pewnie lepiej byloby wyposazyc cale to osiedle w monitoring i zapewnic kilku ochroniarzy na całe osiedle bo wyszłoby taniej i skuteczniej,
ale to pewnie nie jest temat do uzgadaniania na forum

pozdrawiam

W którym miejscu przeczytałeś że jest to mój argument który skłania mnie do chęci rezygnacji z ochrony? Nigdzie czegoś takiego nie mogę znaleźć w swojej wypowiedzi, przytoczyłam jedynie przykład który miał miejsce. Argument jak najbardziej występuje w moim pierwszym poście, mianowicie- koszt utrzymania ochrony. Być może trzeba zacząć czytać ze zrozumieniem. Dla mnie konwersacja która do niczego nie prowadzi właśnie się zakończyła. Założyłam ten wątek bo byłam ciekawa opinii innych lokatorów, a Twoje dygresje nic nie wnoszą.

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 19 lis 2016, 23:11

Nie tylko powinniśmy zrezygnować z ochrony ale również z wszelakich usług firmy budimex która narzuca wysokie ceny

D89

Postautor: D89 » 20 lis 2016, 19:55

Czyli z mieszkania też rezygnujesz?

aiclO

Postautor: aiclO » 21 lis 2016, 14:42

Też jestem za rezygnacją z ochrony w tej postaci, a zrobieniem monitoringu. Bardziej efektywne rozwiązanie.

MAT.

Postautor: MAT. » 25 lip 2017, 23:13

Witam
w pierwszych miesiącach warto jednak zastanowić się nad ochroną (o ile jest sprawna) - nowo instalowane rzeczy bez lokatorów są niestety zbyt szybko zbywalne....

Po kilku miesiącach też chciałbym pozbyć się ochrony o którą nie prosiłem w umowie.

UDUŚ

Postautor: UDUŚ » 26 lip 2017, 6:54

Witam ja podpisuje się pod większością też jestem za zlikwidowaniem ochrony i założeniem monitoringu.

ragandbones

Postautor: ragandbones » 26 lip 2017, 7:45

Jestem za zlikwidowaniem i kupnem monitoringu.

Ochrona jest a juz pierwszej nocy po odbiorze wandale zniszczyli skrzynki pradowe przy jednej z klatek schodowych. Oczywiscie ochrona nic nie widziala.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”