Witajcie,
Dajcie znać czy udało Wam się odebrać mieszkanie, ewentualnie jakie mieliście usterki, albo z jakimi usterkami pozwolono Wam na odbiór.
Pozdrawiam
Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10
Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10
Też chętnie zobaczę jakieś relacje z odbiorów nowych mieszkań od dewelopera, ciekawe czy Budimex się poprawił względem poprzednich etapów, bo z tego, co zauważyłem, że usterki w nowych mieszkaniach raczej się powtarzały. Czyli wiadomo było, co należy sprawdzać, więc mogliby na te rzeczy zwracać uwagę na wewnętrznych odbiorach 

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10
podbijam temat odbiorów - podzielcie się z oczekującymi swoimi wrażeniami 

Odbiór był dzisiaj z firmą i na protokole mam ponad 30 punktów z usterkami . Odrazu dodam ze bardzo chcieliśmy odebrać mieszkanie i nie zwracać uwagi na usterkowe pierdoły.
Usterki miedzy innymi
- 75 % dużego okna balkonowego miało wżery czyli cale do wymiany na dzień dobry już odstawały plastiki od pcv
-rysy na szybach w każdym pomieszczeniu
- braķ kąta na ścianie w łazience na wysokosci wanny
- wylewka w każdym pomieszczeniu nie równa zwłaszcza tam gdzie idą rury od kaloryferów
-brak pradu w jednym z kontaktów
-pęknieta wylewka przy rurach od pralki
- jedna ściana piasek plus tynk
-brak kątów przy oknach to w każdym możliwym pomieszczeniu plus gdzie niegdzie można palec w ściane wsadzic bo nie ma wypełnień i pekniecia tez sie pojawialy
-krzywizna sufitu wzdłuż aneksu kuchennego
-brak płaszczyzny wylewki wzdłuż podłecznia do umywalki i pralki
Ogólnie w protokole mam 35 pozycji wiekszosc dotyczy porysowanych szyb wylewki albo krzywych kątów najlepiej wypadł balkon ☺
Pozostaje czekać kolejny miesiąc
Usterki miedzy innymi
- 75 % dużego okna balkonowego miało wżery czyli cale do wymiany na dzień dobry już odstawały plastiki od pcv
-rysy na szybach w każdym pomieszczeniu
- braķ kąta na ścianie w łazience na wysokosci wanny
- wylewka w każdym pomieszczeniu nie równa zwłaszcza tam gdzie idą rury od kaloryferów
-brak pradu w jednym z kontaktów
-pęknieta wylewka przy rurach od pralki
- jedna ściana piasek plus tynk
-brak kątów przy oknach to w każdym możliwym pomieszczeniu plus gdzie niegdzie można palec w ściane wsadzic bo nie ma wypełnień i pekniecia tez sie pojawialy
-krzywizna sufitu wzdłuż aneksu kuchennego
-brak płaszczyzny wylewki wzdłuż podłecznia do umywalki i pralki
Ogólnie w protokole mam 35 pozycji wiekszosc dotyczy porysowanych szyb wylewki albo krzywych kątów najlepiej wypadł balkon ☺
Pozostaje czekać kolejny miesiąc
Dzęki za informację, choć raczej to złe wieści. U mnie odbiór jutro i też zależy mi na czasie i nie mam zamiaru czepiać się drobiazgów, ale bubla też nie odbiorę.
Wiem źe dwa mieszkania oddali ale nie byly to poważne usterki i bylo ich kilka i wtedy umawiają sie na dzień w którym wszystko naprawiają. Powodzenia
Jeśli rzeczywiście tylko 2 mieszkania z całej klatki nadawały się do odebrania,to słabo. I to bardzo 

-
Do osob odbierajacych z firma, jesli nie udalo sie wam odebrac w pierwszym terminie to bierzecie firme znowu na drugi odbior?
Witam,
Ja jestem po odbiorze mieszkania nr 11 w bloku. Mieszkanie odebrałem bez żadnych zastrzeżeń, poziomy sie zgadzały, kąty też, żadnych uszkodzeń mechanicznych. Byłem juz w zyciu na innych 2 osbiorach mieszkań i musze przyznać że takich ładnych ścian nigdzie nie widzialem jak tutaj, nie ma potzreby żadnej głądzi, wyglada jak pomalowaniu, mysle ze jedna warstwa farby straczy;) mile zaskoczony jestem odbirem
Pozdrawiam
Ja jestem po odbiorze mieszkania nr 11 w bloku. Mieszkanie odebrałem bez żadnych zastrzeżeń, poziomy sie zgadzały, kąty też, żadnych uszkodzeń mechanicznych. Byłem juz w zyciu na innych 2 osbiorach mieszkań i musze przyznać że takich ładnych ścian nigdzie nie widzialem jak tutaj, nie ma potzreby żadnej głądzi, wyglada jak pomalowaniu, mysle ze jedna warstwa farby straczy;) mile zaskoczony jestem odbirem
Pozdrawiam
Witam wszystkich jak już ktoś odbierze meldujcie, żebym wiedział gdzie patrzeć. my odbieramy jutro o 15:00
Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”