Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10
Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10
Witam Wszystkich udało mi się wczoraj odebrać mieszkanie w klatce E na IV piętrze nie było większych zastrzeżeń mała rysa na parapecie i drzwi wejściowe do regulacji.
Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10
Mozecie podac namiary na firmy z ktorymi odbieraliscie mieszkania
misiek1 pisze:Mozecie podac namiary na firmy z ktorymi odbieraliscie mieszkania
Odbiory mieszkań od dewelopera
-
UDUŚ pisze:Witam Wszystkich udało mi się wczoraj odebrać mieszkanie w klatce E na IV piętrze nie było większych zastrzeżeń mała rysa na parapecie i drzwi wejściowe do regulacji.
Odbieraliście sami czy z fachowcem?
-
Klatka D 7p odebrane w piątek. Zgłoszona szyba do wymiany i poprawa instalacji elektrycznej. Duże skoki napięcia, brak uziemienia i pozamieniane przyłącza.
Ściany generalnie ok, wymagają poprawek ale to tylko dla pedantów. Ja sobie sam poprawiam, nie zgłaszałem tego bo żeby mi się podobało to i tak muszę sam dokładnie zrobić
Odbiór z ekipą "profesjonalne odbiory techniczne mieszkań i domów od dewelopera Kraków". Drogo, ale profesjonalnie.
Panowie byli już kojarzeni przez inspektora i pracowników administracji BX.
Ściany generalnie ok, wymagają poprawek ale to tylko dla pedantów. Ja sobie sam poprawiam, nie zgłaszałem tego bo żeby mi się podobało to i tak muszę sam dokładnie zrobić

Odbiór z ekipą "profesjonalne odbiory techniczne mieszkań i domów od dewelopera Kraków". Drogo, ale profesjonalnie.
Panowie byli już kojarzeni przez inspektora i pracowników administracji BX.
Klatka E mieszkanie dzisiaj nie odebrane, 25 punktów na liście...Jak im nie wstyd umawiać się na odbiory kiedy mieszkanie jest w takim stanie. Każde okno jest porysowane, drzwi wejściowe do mieszkania, kaloryfer z wadą fabryczna i mnóstwo innych...Oczywiście kaloryfery w innym miejscu aniżeli na projekcie i przyłącza do toalety także, co sprawia że łazienka jest kompletnie nie ustawna. Skrzynki z bezpiecznikami są tak zamontowane że za każdym razem kiedy otwiera się szerzej drzwi wejściowe to się o nie obijają- brawo dla projektanta!
-
Karo88 pisze:Klatka E mieszkanie dzisiaj nie odebrane, 25 punktów na liście...Jak im nie wstyd umawiać się na odbiory kiedy mieszkanie jest w takim stanie. Każde okno jest porysowane, drzwi wejściowe do mieszkania, kaloryfer z wadą fabryczna i mnóstwo innych...Oczywiście kaloryfery w innym miejscu aniżeli na projekcie i przyłącza do toalety także, co sprawia że łazienka jest kompletnie nie ustawna. Skrzynki z bezpiecznikami są tak zamontowane że za każdym razem kiedy otwiera się szerzej drzwi wejściowe to się o nie obijają- brawo dla projektanta!
W innym miejscu niz na projekcie powykonawczym? Bo chyba nie mowisz o prospekcie informacyjnym, ktory dostalismy przy zakupie - to byla tylko przykladowa aranzacja.
Widzę że odbiory trwają . Klatka ostatnia mieszkania narożne są właśnie odbierane. Widzę napewno 2 ekipy a może nawet 3 także idzie mam nadzieje szybko i sprawnie i z odbiorem kluczy 
Czy są mieszkania które miały mieć miejsca postojowe dla inwalidow które odebrano czy zostawili je na koniec i czekają ?

Czy są mieszkania które miały mieć miejsca postojowe dla inwalidow które odebrano czy zostawili je na koniec i czekają ?
Co sie stało z linkami do ekip odbiorowych???
Ostatnio zmieniony 26 lip 2017, 11:10 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Są powyżej, tylko linkują do prezentacji firm na forum (bo coraz więcej spamu się tu pojawia i czasem ciężko to okiełznać)
Powód: Są powyżej, tylko linkują do prezentacji firm na forum (bo coraz więcej spamu się tu pojawia i czasem ciężko to okiełznać)
Czy osoby ktore mają miejsce postojowe "przystosowane" dla osób niepełnosprawnych mogą podzielić się wyznaczonym terminem odbioru mieszkania? ja mam 31.07 i jest to chyba najpóźniejsza data jaka przewinęła sie przez wątki odbiorowe na O10. Ciekawi mnie czy jest to przypadek czy celowe zagranie ze stony BX.
Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”