Pomiary geodezyjne nowych mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Wiewiór

Re: Pomiary geodezyjne nowych mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 10

Postautor: Wiewiór » 26 lip 2017, 12:56

Hej właśnie prosimy się o te dokumenty od 2 miesięcy. Oczywiscie pracownica ciagle nas zbywa. Wczoraj dostalismy jakiś skrawek skanu który jest kompletnie nie czytelny z racji swoich mini wymiarów. Nie posiada żadnych pieczątek ani podpisów. Więc wedlug mnie nie jest dokumentem. Od nas wymaga sie podpisu na kazdej kartce! Oczywiscie pracownica nie wyda nam poprawnych dokumentów bo my już w prawdzie po odbiorze i uważa ze wystarczy nam dokumentacja powykonawcza a wykonawcza jest w archiwum. W tej oczywiście nie ma wymiarów pomieszczeń ani grubości ścian, ustawienia grzejnikow, nie ma tego z czym zweryfikować. Pani ładnie przedłużyła cała sprawę chyba właśnie w tym celu.

Malla

Re: Pomiary geodezyjne nowych mieszkań od dewelopera - Orlińskiego 10

Postautor: Malla » 26 lip 2017, 17:19

Mam niewielką nadpłatę. Od Deutsche Banku błyskawicznie otrzymałam dokument ze zgodą na przekazanie jej na mój rachunek. Aneksowanie kredytu i wcześniejsza spłata są odpłatne, więc nie miało sensu przekazanie tak drobnej nadpłaty na kredyt. Nie dostałam jeszcze wpłaty od Bdx.

MAT. - w trakcie odbioru dokonałam pomiarów dalmierzem, ale tylko niektórych wymiarów, bo czasu było mało. Pani przedstawicielka miała ze sobą uaktualniony plan i sprawdzone losowo wymiary się zgadzały, ale do rąk dostaniemy go dopiero z kluczami. Można potem oczywiście dokonać dokładnych pomiarów i zgłosić niezgodności. Dodam jeszcze, że u moich znajomych z innych mieszkań na osiedlu wszystko się zgadzało, więc jestem dobrej myśli.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”