Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Kicek!!!

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Postautor: Kicek!!! » 26 lip 2017, 12:08

saqer pisze:Czy osoby ktore mają miejsce postojowe "przystosowane" dla osób niepełnosprawnych mogą podzielić się wyznaczonym terminem odbioru mieszkania? ja mam 31.07 i jest to chyba najpóźniejsza data jaka przewinęła sie przez wątki odbiorowe na O10. Ciekawi mnie czy jest to przypadek czy celowe zagranie ze stony BX.

My mamy to cudowne miejsce i odbiór dzisiaj. Jestem ciekawa jak nam zaprezentują to miejsce do odbioru, bo Mąż wczoraj przejeżdżał pod O10 i wszystkie miejsca oznaczone znakiem dla niepelnosprawnych były zastawione autami. Może dostaniemy mieszkanie juz z lokatorami?! :D

usia

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Postautor: usia » 26 lip 2017, 12:37

Kicek!!! pisze:
saqer pisze:Czy osoby ktore mają miejsce postojowe "przystosowane" dla osób niepełnosprawnych mogą podzielić się wyznaczonym terminem odbioru mieszkania? ja mam 31.07 i jest to chyba najpóźniejsza data jaka przewinęła sie przez wątki odbiorowe na O10. Ciekawi mnie czy jest to przypadek czy celowe zagranie ze stony BX.

My mamy to cudowne miejsce i odbiór dzisiaj. Jestem ciekawa jak nam zaprezentują to miejsce do odbioru, bo Mąż wczoraj przejeżdżał pod O10 i wszystkie miejsca oznaczone znakiem dla niepelnosprawnych były zastawione autami. Może dostaniemy mieszkanie juz z lokatorami?! :D

To prawda, odkąd ściagnęli Wam te blokady,zauważyłam, że mieszkańcy, budowlańcy, ekipy remontowe traktują to jak normalny parking i z tych miejsc korzystają :? W sumie to nie zazdroszcze sytuacji, przyjeżdzasz na swoje miejsce za ciężkie pieniądze, a tam zonk...i co wtedy? :roll:

GrzesiekZ

Postautor: GrzesiekZ » 26 lip 2017, 13:17

Cześć,
My mamy odbiór 28.07. Też jesteśmy "szczęśliwymi" posiadaczami miejsca dla niepełnosprawnych. Jeśli ktoś kto posiada takie miejsce nie był jeszcze w tej sprawie w biurze Budimexu, proponuję zrobić to jak najszybciej. Jeśli PINB potrzeba swoją decyzję o zdjęciu blokad to wszyscy będą na tych miejscach parkować i zostaniecie bez miejsca. Jeśli założą blokady to, z tego co mi wiadomo, znak inwalidy i tak pozostanie.

Xpe

Postautor: Xpe » 26 lip 2017, 16:35

Niestety nie udało się odebrać, mam ok 13 usterek pocieszające jest to że jest to drobnica zarysowane szyby drzwi nie zamykające się na górny zamek, framuga drzwi obita zarysowania, nie wyregulowane okno balkonowe niechlujstwo przy płytkach fugach i silikonie wszystko myślę że szybko da się poprawic. Ściany wydają się bardzo fajne no i jest równo
No i na prawdę czysto

Malla

Postautor: Malla » 26 lip 2017, 17:08

Odbierałam dziś w klatce F, u mnie też drobnica - niestaranne silikonowanie przy parapetach i balkonie, drobne rysy na szybach i dziury przy suficie. Kąty i poziomy ok. Samo mieszkanie malutkie, ale śliczne i z pięknym widokiem. Poznani sąsiedzi bardzo mili :) Nie mogę się doczekać przekazania kluczy.

saqer

Postautor: saqer » 26 lip 2017, 23:41

Kicek!!! pisze:My mamy to cudowne miejsce i odbiór dzisiaj. Jestem ciekawa jak nam zaprezentują to miejsce do odbioru, bo Mąż wczoraj przejeżdżał pod O10 i wszystkie miejsca oznaczone znakiem dla niepelnosprawnych były zastawione autami. Może dostaniemy mieszkanie juz z lokatorami?! :D

i jak poszło?

Kicek!!!

Postautor: Kicek!!! » 27 lip 2017, 8:13

saqer pisze:i jak poszło?

Mieszkanie odebrane praktycznie bezusterkowo. Byly gdzieniegdzie spuchniete ściany przy łączeniach i uszczelka pod drzwiami do przyklejenia. Sufity delikatnie nierówne, ale nie robilismy z tego problemu ;) romieszczenie wlacznikow światła jest conajmniej ciekawe, tak samo jak domofon :D W kazdym razie klucze w ręku i można ruszać z remontem ;) miejsce postojowe standardowo nie odebrane (ktoś na nim stał :D ) czekamy jak sie rozwiąże spór z PINBem, bo chcemy zatrzymać to miejsce pod blokiem :)
Pozdrawiam i życzę wszystkim bezusterkowego odbioru w miłej atmosferze :)

ragandbones

Postautor: ragandbones » 27 lip 2017, 9:43

Z tego co mowila mi ekipa odbiorowa to odebranie mieszkania i zostawienie miejsca postojowego z wada na kiedys tam to praktycznie przegrana sprawa. Odebraliscie mieszkanie = maja was z glowy...

misiek1

Postautor: misiek1 » 27 lip 2017, 10:27

Nikomu nie zaproponowano zamiany tego miejsca??? Tak sprawa jest przegrana inspektorat nie popusci a kary beda nakladane na wspolnote amtu zaczna sie kłotnie ze osoby ktore nie maja tych miejsc nie beda placic za innych!! I konflikt mamy na dzien dobry

Xpe

Postautor: Xpe » 27 lip 2017, 13:15

misiek1 pisze:Nikomu nie zaproponowano zamiany tego miejsca??? Tak sprawa jest przegrana inspektorat nie popusci a kary beda nakladane na wspolnote amtu zaczna sie kłotnie ze osoby ktore nie maja tych miejsc nie beda placic za innych!! I konflikt mamy na dzien dobry

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym konfliktem z miejscami? I czemu miałyby byc kary nakładane na wspólnotę?

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”