Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
morth

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Postautor: morth » 27 lip 2017, 13:45

Xpe pisze:
misiek1 pisze:Nikomu nie zaproponowano zamiany tego miejsca??? Tak sprawa jest przegrana inspektorat nie popusci a kary beda nakladane na wspolnote amtu zaczna sie kłotnie ze osoby ktore nie maja tych miejsc nie beda placic za innych!! I konflikt mamy na dzien dobry

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym konfliktem z miejscami? I czemu miałyby byc kary nakładane na wspólnotę?

Przeczytaj sobie ten wątek Sprzedane miejsca postojowe dla niepełnosprawnych

misiek1

Re: Odbiory mieszkań, usterki w mieszkaniach i sprawy organizacyjne - Orlińskiego 10

Postautor: misiek1 » 27 lip 2017, 19:27

Budimex przeniesie wlasnosc na nas (zawiaze sie wspoolnota) a tym samym wszystkie kary usterki ipt. bedziemy placic ze wspolnej kasy!! zadzwonice do inspektoriatu popytajcie sie budimex niestety chce umyc rece jak najszybciej!! nie dobierze sie miejsca za 3razem oddadza kase i po miejscu!!tak w umowie!
Dlatego pisza ze beda rozwiazywac problem ktory sie sam roziwaze przez czas... Oni bda miec kase a my miejsce za 25 tys ogolno dostepne paranoja

godoth

Postautor: godoth » 27 lip 2017, 22:46

Mieszkanie odebrane. W protokole 6 usterek a najciekawsza to ukryte pod tynkiem gniazdko w kuchni :) Życzę wszystkim szczęśliwego w finale zakończenia odbioru.

kuba2

Postautor: kuba2 » 27 lip 2017, 23:26

godoth pisze:Mieszkanie odebrane. W protokole 6 usterek a najciekawsza to ukryte pod tynkiem gniazdko w kuchni :) Życzę wszystkim szczęśliwego w finale zakończenia odbioru.

Które masz mieszkanie? To w klatce F 63m? Pytam, bo też nie miałem gniazdka w kuchni pomimo że było w planie. Ale nawet tego nie zglaszalem bo w sumie to nie potrzebuję tam konraktu.

godoth

Postautor: godoth » 28 lip 2017, 6:24

kuba2 pisze:
godoth pisze:Mieszkanie odebrane. W protokole 6 usterek a najciekawsza to ukryte pod tynkiem gniazdko w kuchni :) Życzę wszystkim szczęśliwego w finale zakończenia odbioru.

Które masz mieszkanie? To w klatce F 63m? Pytam, bo też nie miałem gniazdka w kuchni pomimo że było w planie. Ale nawet tego nie zglaszalem bo w sumie to nie potrzebuję tam konraktu.

Klatka B, 2 piętro.

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 28 lip 2017, 10:41

W klatce F odebrane mieszkanie bez wad i uwag.
Trafiła się ekipa która chyba na zamówienie robiła to mieszkanie.
Wiec w całej klatce F powinno być Ok

Kicek

Postautor: Kicek » 28 lip 2017, 11:25

misiek1 pisze:Budimex przeniesie wlasnosc na nas (zawiaze sie wspoolnota) a tym samym wszystkie kary usterki ipt. bedziemy placic ze wspolnej kasy!! zadzwonice do inspektoriatu popytajcie sie budimex niestety chce umyc rece jak najszybciej!! nie dobierze sie miejsca za 3razem oddadza kase i po miejscu!!tak w umowie!
Dlatego pisza ze beda rozwiazywac problem ktory sie sam roziwaze przez czas... Oni bda miec kase a my miejsce za 25 tys ogolno dostepne paranoja

Proponuję zadzwonić do budimexu i dowiedzieć się szczegółów i ogółów, a nie wypisywać głupoty na forum. U nas sprawa została inaczej załatwiona. Radzę się zainteresować własną sprawą a nie czekać na telefon.
Pozdrawiam

misiek1

Postautor: misiek1 » 28 lip 2017, 11:43

Pewnie zostalo zamienione miejsce to wiem korenspoduje z budimexem i wiem jak jest a jesli Pan chce ponosic koszty za resztento prosze bardzo ja nie do konca...

sand

Postautor: sand » 28 lip 2017, 12:22

Witam,
Lokalu nie odebraliśmy. 20 większych bądź mniejszych usterek w protokole. Atmosfera ok. Jedyny zgrzyt w momencie, gdy chciałem wpisać uszkodzoną część wspólną i przedstawiciel Budimexu powiedział, że należy to zgłaszać do zarządcy. Na moją odpowiedź, że lokal wraz z udziałem w nieruchomości wspólnej kupuje od spółki Budimex Nieruchomości a nie od zarządcy i że bez tego wpisu nie podpiszę protokołu Pan spokorniał i wszystkie uwagi zostały uwzględnione. Życzę powodzenia jeśli ktoś jeszcze nie odbierał.

Malla

Postautor: Malla » 28 lip 2017, 16:13

Czlowiekzlasu pisze:W klatce F odebrane mieszkanie bez wad i uwag.
Trafiła się ekipa która chyba na zamówienie robiła to mieszkanie.
Wiec w całej klatce F powinno być Ok

U mnie w F były wady, z których prócz standardowych rys na szybach ważne było niechlujne uszczelnienie zewnętrznej krawędzi płytek balkonowych - były w nim dziury pod płytkami. Polecam obejrzeć takie miejsca lusterkiem lub telefonem.

Po opukaniu palcem odpadał płatami tynk na łączeniu ściany z sufitem - polecam zabrać drabinę.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”