Kontener na odpady budowlane i koszty jego utrzymania - Orlińskiego 10
Kontener na odpady budowlane i koszty jego utrzymania - Orlińskiego 10
A płacenie za kontener budowlany , kiedy już mieszkamy to nie jest problem ??? Czemu tego nie głosujemy ?
Re: Kontener na odpady budowlane i koszty jego utrzymania - Orlińskiego 10
srobert1 pisze:A płacenie za kontener budowlany , kiedy już mieszkamy to nie jest problem ??? Czemu tego nie głosujemy ?
Ponieważ sporo mieszkań jest jeszcze w trakcie wykańczania i będzie tak na pewno do końca roku. Ciężko tego zresztą nie usłyszeć.
sand pisze:srobert1 pisze:A płacenie za kontener budowlany , kiedy już mieszkamy to nie jest problem ??? Czemu tego nie głosujemy ?
Ponieważ sporo mieszkań jest jeszcze w trakcie wykańczania i będzie tak na pewno do końca roku. Ciężko tego zresztą nie usłyszeć.
Do wykańczania mieszkania potrzeba tylko rozsądnej segregacji i małych kontenerów. Jezeli ktos wyburza sciany, niech zapłaci za kontener. Po co płacic 49 pln . miesiecznie jak sie wynisi 4 kosze z odpadkami ? i mozna zapłacic 19,50 ?
Do ostatniej wprowadzonej osoby myślę że nie ma sensu nic zmieniac, wszyscy za to płacimy i wszyscy z tego korzystamy tylko w różnych odstępach czasu. Skoro za kontener budowlany płacili wszyscy wlacznie z osobami ktore remont zaczęły dużo wcześniej to i należałoby poczekać aż wszyscy skończą a nie zrzucać tylko na nich płacenie a przecież płacili też jak nie korzystali jeszcze z kontenerów
No to chyba żart ? Jak ktos się wprowadzi za dwa lata to my bedziemy płacic i czekac ? Wyrobilismy sie w miesiąc, nasi wykonawcy zabrali śmieci, gruzu nie było , kartony poszły do recyklingu - za co mamy płacic???Xpe pisze:Do ostatniej wprowadzonej osoby myślę że nie ma sensu nic zmieniac, wszyscy za to płacimy i wszyscy z tego korzystamy tylko w różnych odstępach czasu. Skoro za kontener budowlany płacili wszyscy wlacznie z osobami ktore remont zaczęły dużo wcześniej to i należałoby poczekać aż wszyscy skończą a nie zrzucać tylko na nich płacenie a przecież płacili też jak nie korzystali jeszcze z kontenerów
A do tego przypilnujmy Siebie i wykonawców- tak wyglada w niedzielne popołudnie smietnik pod klatka C/D

Sąsiedzi to sa Wasze smieci!

srobert1 pisze:No to chyba żart ? Jak ktos się wprowadzi za dwa lata to my bedziemy płacic i czekac ? Wyrobilismy sie w miesiąc, nasi wykonawcy zabrali śmieci, gruzu nie było , kartony poszły do recyklingu - za co mamy płacic???Xpe pisze:Do ostatniej wprowadzonej osoby myślę że nie ma sensu nic zmieniac, wszyscy za to płacimy i wszyscy z tego korzystamy tylko w różnych odstępach czasu. Skoro za kontener budowlany płacili wszyscy wlacznie z osobami ktore remont zaczęły dużo wcześniej to i należałoby poczekać aż wszyscy skończą a nie zrzucać tylko na nich płacenie a przecież płacili też jak nie korzystali jeszcze z kontenerów
Lub ewentualnie zrobić jakiś deadline w stylu do końca roku czy cos.
Ja tam ciśnienia nie mam wprowadzam się za 3 tyg ale i tak uważam że wypadaloby poczekać też na innych
srobert1 pisze:No to chyba żart ? Jak ktos się wprowadzi za dwa lata to my bedziemy płacic i czekac ? Wyrobilismy sie w miesiąc, nasi wykonawcy zabrali śmieci, gruzu nie było , kartony poszły do recyklingu - za co mamy płacic???Xpe pisze:Do ostatniej wprowadzonej osoby myślę że nie ma sensu nic zmieniac, wszyscy za to płacimy i wszyscy z tego korzystamy tylko w różnych odstępach czasu. Skoro za kontener budowlany płacili wszyscy wlacznie z osobami ktore remont zaczęły dużo wcześniej to i należałoby poczekać aż wszyscy skończą a nie zrzucać tylko na nich płacenie a przecież płacili też jak nie korzystali jeszcze z kontenerów
Gratuluję, że udało się Państwu tak szybko przeprowadzić. Teraz ma Pan czas, żeby nauczyć się jak wygląda w praktyce bycie członkiem wspólnoty mieszkaniowej. Ja przez usterki w lokalu jeszcze nie zacząłem u siebie remontu a od miesiąca po odebraniu kluczy solidarnie płacę za rzeczy, z których nie korzystam. Zapłacę również za rozbity panel windy w mojej klatce, który zauważyłem jak po raz pierwszy do niej wszedłem.
srobert1 pisze:A do tego przypilnujmy Siebie i wykonawców- tak wyglada w niedzielne popołudnie smietnik pod klatka C/D
Przypilnujmy siebie ... ale śmieci to wasze .Pana chyba też tu leżą więc raczej Nasze. Śmietnik wyglądałby inaczej gdyby był opróżniany regularnie, wtedy sąsiedzi wrzucaliby wszystko do kontenerów.
-
Blok to nie dom, ze wszystkimi swoimi wadami i zaletami. Niektorzy jeszcze nie odebrali kluczy...niestety, troche tu obowiazuje jeden za wszystkich, wszyscy za jednego i trzeba sie do tego przyzwyczaic.
Gratule szybkiego wprowadzenia sie, mysle, ze kazdy z nas chcialby byc w tak komfortowej sytuacji
Gratule szybkiego wprowadzenia sie, mysle, ze kazdy z nas chcialby byc w tak komfortowej sytuacji

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”