Pierwsze zebranie wspólnoty mieszkaniowej i tematy na nie - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
tashya

Re: Pierwsze zebranie wspólnoty mieszkaniowej i tematy na nie - Orlińskiego 10

Postautor: tashya » 08 lis 2017, 18:20

Nie ważne czy mieszkam czy jeszcze nie ale myślę, że tak czy inaczej wysokość czynszu jest spora a że przekonałam się dopiero teraz to zabrałam głos w dyskusji. Ponadto dopiero teraz oddane są chyba już wszystkie mieszkania więc można coś z tym zrobić. Myślałam, że forum ma służyć wymianie myśli i doświadczeń a nie pokpiwaniu z wpisów.

srobert1

Postautor: srobert1 » 11 lis 2017, 20:34

ragandbones pisze:A sa jakies zastrzezenia do pracy obecnego zarzadcy, ze trzeba go zmieniac? Szczerze mowiac dotychczas nie zauwazylem a kilka razy mieli juz okazje sie wykazac i wszystko bylo ok.

Wydaje sie ze Administratorzy są OK- Trzeba wplynac tylko na mieszkanców aby pogłosowali bo mamy za mało głosów- moze zaplanujemy jakis format ogłoszenia/ lub ulotki i w klatkach umiescimy na tablicy lub w skrzynkach ? Moze mieszkancy nie wchodza na forum i nie wiedza o głosowaniu ?

Malla

Postautor: Malla » 16 lis 2017, 13:38

Zarządca wysyła przypominajki mailowe w sprawie głosowania z wyczerpującymi informacji, w jaki sposób można zagłosować, więc to chyba tylko lenistwo mieszkańców...

Xpe

Postautor: Xpe » 23 lis 2017, 13:17

srobert1 pisze:
ragandbones pisze:A sa jakies zastrzezenia do pracy obecnego zarzadcy, ze trzeba go zmieniac? Szczerze mowiac dotychczas nie zauwazylem a kilka razy mieli juz okazje sie wykazac i wszystko bylo ok.

Wydaje sie ze Administratorzy są OK- Trzeba wplynac tylko na mieszkanców aby pogłosowali bo mamy za mało głosów- moze zaplanujemy jakis format ogłoszenia/ lub ulotki i w klatkach umiescimy na tablicy lub w skrzynkach ? Moze mieszkancy nie wchodza na forum i nie wiedza o głosowaniu ?

Może ludzie są też w podobnej sytuacji jak ja, czyli dopiero teraz dostali pierwszy rachunek na którym żadnego loginu do ekartoreki nie ma, więc dalej nie mogę tam wejść... A co do maili to też od zarządcy nie dostałam instrukcji jak tam wejść nigdzie nie ma loginu.
A tak wgl to rachunek jest bardzo podejrzany nie ma tam wzmianki za jaki okres jest to rozliczenie oraz ile wody się zużyło.
Jak u was to wyglądało?

srobert1

Postautor: srobert1 » 26 lis 2017, 14:19

Xpe pisze:
srobert1 pisze:

Może ludzie są też w podobnej sytuacji jak ja, czyli dopiero teraz dostali pierwszy rachunek na którym żadnego loginu do ekartoreki nie ma, więc dalej nie mogę tam wejść... A co do maili to też od zarządcy nie dostałam instrukcji jak tam wejść nigdzie nie ma loginu.
A tak wgl to rachunek jest bardzo podejrzany nie ma tam wzmianki za jaki okres jest to rozliczenie oraz ile wody się zużyło.
Jak u was to wyglądało?

loginy są na rachunku czyli dokumencie z naliczeniami, a po meilu do nich Pani Paulina podsle- naprawde działaja sprawnie i ok

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”