Zimne kaloryfery pomimo rozpoczęcia sezonu grzewczego - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
masterkrk

Re: Zimne kaloryfery pomimo rozpoczęcia sezonu grzewczego - Orlińskiego 10

Postautor: masterkrk » 14 lis 2017, 17:42

mnie ten zawór ustawili i grzejniki zaczęły grzać. W zależności od temp za zew raz są letnie a raz grzeją ok.

amber

Postautor: amber » 15 lis 2017, 11:14

Kto Ci ustawił zawór? I na jaką wartość - tak,jak było wspomniane na forum,zgodnie z zawieszoną na nim karteczka czy inaczej? I tak w ogóle, do kogo zgłaszacie problemy z ogrzewaniem? Próbowałam do zarządcy i konserwatora ale niestety bez skutku.

amber

Postautor: amber » 15 lis 2017, 11:16

mike67 pisze:Witajcie,
Przy temperaturze 0st na zewnątrz w klatce A jest temperatura 39st na zasilaniu. Jest to zbyt mało, jeżeli chodzi o zasilanie grzejników. Konserwator przyznał, że rzeczywiście jest to zbyt mało - taka temperatura powinna być przy stosowaniu ogrzewania podłogowego, a nie grzejników.
Mogło to być spowodowane ustaleniem złej krzywej grzewczej na automatyce węzła cieplnego.

Problem jest jednak w tym, iż w klatce E na zasilaniu przy tej samej temperaturze na zewnątrz, temperatura na zasilaniu wynosi 48 st i jest to już dużo lepsza temperatura dla grzejników, więc problem po stronie krzywej grzewczej raczej to nie jest.

Jutro zgłaszam problem do Budimexu, mam nadzieję, że uda im się wyregulować przepływy w całym bloku.

Gdzie widoczna jest temperatura na zasilaniu? Może w mojej klatce też nie jest tak, jak powinno.

masterkrk

Postautor: masterkrk » 15 lis 2017, 18:11

Ustawiono mniej więcej tka jak na tej karteczce było napisane :mrgreen: Napisałem na maila ogólnego do zarządcy ;)

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”