Sąsiedzi,
Wczoraj otrzymałem potwierdzenie wpisu mieszkania do KW. Więc jak ktoś nie otrzymał jeszcze to powinno przyjść na dniach.
Pamiętajcie, żeby dostarczyć to pismo do banku jeśli braliście kredyt. Sąd przesyła info do banku, że wpis jest ale i tak trzeba się z papierkiem osobiście pofatygować.
PZDR:)
Wpisy do księgi wieczystej / potwierdzenia wpisu do kw - Orlińskiego 10
Re: Wpisy do księgi wieczystej / potwierdzenia wpisu do kw - Orlińskiego 10
A kiedy miałeś przepisanie aktu własności? My czekamy od września i wciąż nic, wczoraj sprawdzałam na stronie i ok. 150 mieszkań ma już wpis do KW.
Przeniesienie własności miałem 15/09
-
Ja dostalem papiery z sadu jakos miesiac temu. Mieszkanie odebralem z koncem lipca.
Drodzy Sąsiedzi, czy ktoś życzliwy napisałby z jakiego urzędu pocztowego nadawane są dokumenty z ksiąg? Nie zdążyłem odebrać jednego z awiz w terminie i to pomogłoby mi ustalić, czy mogły być to papiery z sądu.
bedkowsk pisze:Drodzy Sąsiedzi, czy ktoś życzliwy napisałby z jakiego urzędu pocztowego nadawane są dokumenty z ksiąg? Nie zdążyłem odebrać jednego z awiz w terminie i to pomogłoby mi ustalić, czy mogły być to papiery z sądu.
sad rejonowy dla Krakowa Podgorza
IV wydział ksiąg wieczystych w Krakowie
ul. przy rondzie 7
31-547 Kraków
bedkowsk pisze:Drodzy Sąsiedzi, czy ktoś życzliwy napisałby z jakiego urzędu pocztowego nadawane są dokumenty z ksiąg? Nie zdążyłem odebrać jednego z awiz w terminie i to pomogłoby mi ustalić, czy mogły być to papiery z sądu.
To jest Urząd Pocztowy na Cystersów. Wszystkie pisma z krakowskich sądów stamtąd wychodzą.
Wielkie dzięki, czyli czekam spokojnie dalej 

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”