Również odnoszę wrażenie, że idzie szybciej. Po ewidentnym falstarcie znacznie przyspieszyli, oby tylko utrzymali tempo i nie spowolnili prac pozdrowienia z przyszłego parteru!
drodzy sąsiedzi, a możecie porównać stan zaawansowania inwestycji na portalu klienta z tym co macie w aktach notarialnych? praktycznie na każdej inwestycji jest opóżnienie (moja-08 około 2.5 mca), ciekawa jestem czy chociaż na jednej dotrzymują terminów
Czytalem ostatnio prospekt z aktu notarialnego...jest opisane co powinno byc zrobione w jakim terminie i jezeli dobrze rozumiem to ida zgodnie z planem a nawet szybciej,. Te procentowe stany prac na portalu klienta chyba nie sa zbyt miarodajne.
Na Orlińskiego 6 jest opóźnienie ok 3 miesiące, na Orlińskiego 8 wg opinii powyżej opóźnienie wynosi ok 2,5 miesiąca. Te procentowe stany na portalu są jak najbardziej miarodajne i to wg nich można rozliczać bdx, czyli jeżeli procenty nie idą zgodnie z umową, to można nie wpłacać kolejnej transzy, tylko przelać kasę na lokatę lub wstrzymać wypłatę transzy w przypadku kredytu. Zalecam sprawdzenie "procentów" z portalu i porównanie z umową deweloperską, dajcie znać jak to u Was wygląda.
Owszem moze i dla oficjalnego rozliczenia mozna opierac sie procentami ale czytajac prospekt co mieli zrobic do danej daty to wg mojej oceny na chwile obecna idzie niezle. Zobaczymy co bedzie dalej.