Dzikie parkowanie w garażu podziemnym - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
twardowsky

Re: Dzikie parkowanie w garażu podziemnym - Orlińskiego 10

Postautor: twardowsky » 20 sty 2019, 0:14

Nie, nie jest. Bo to, że jest Budimexu, to nie znaczy, że niczyje ;) a już na pewno nie Twoje ;) i jak już mówiłem - okradasz nie tylko Bdx, ale wiele, wiele więcej osób (innych współwłaścicieli hali również). Ale widzę, że dalej to do Ciebie nie dociera...
A ja po prostu nazywam rzeczy po imieniu. I jak już mówiłem - złodziejstwa nie znoszę, więc licz się, że od tego momentu Twoja i innych bezkarność w tej kwestii się właśnie kończy.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2019, 0:17 przez twardowsky, łącznie zmieniany 1 raz.

Luki

Postautor: Luki » 20 sty 2019, 0:16

Okradac to cie dopiero moge parkujac na twoim miejscu. Lawety nie wezwiesz bo sie nie zmiesci zadna do garazu, a jak ruszysz auto to masz za to paragraf;)

Luki

Postautor: Luki » 20 sty 2019, 0:19

Jak sie ta beskarnosc konczy haha. Mozesz mi naskoczyc conajwyzej i idz lepiej koniowi zagladnij bo cie woła, tylko umyj zęby zebys mu zadka nie pobrudzil.

twardowsky

Postautor: twardowsky » 20 sty 2019, 0:19

Luki pisze:Okradac to cie dopiero moge parkujac na twoim miejscu. Lawety nie wezwiesz bo sie nie zmiesci zadna do garazu, a jak ruszysz auto to masz za to paragraf;)

Nieuprawnione parkowanie na moim miejscu kosztuje 500 zł /1h. Jestem jego właścicielem, wiec tak to sobie wymyśliłem. Jeśli Cię stać na taka przyjemność i bardzo chcesz, to zapraszam

twardowsky

Postautor: twardowsky » 20 sty 2019, 0:21

Luki pisze:Jak sie ta beskarnosc konczy haha. Mozesz mi naskoczyc conajwyzej i idz lepiej koniowi zagladnij bo cie woła, tylko umyj zęby zebys mu zadka nie pobrudzil.

Noo i to jest właśnie merytoryczny poziom dyskusji z Tobą ;) gratuluję po raz kolejny

Luki

Postautor: Luki » 20 sty 2019, 0:38

Napisz to na umowie albo wywiez cennik zeby bylo czarno na bialym bo inaczej jest to bezprawne. Dla takiej przyjemnosci to mysle ze nawet by to 500 przeszlo.

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 20 sty 2019, 9:17

Właśnie poznajemy przez tę dyskusję jakich mamy sąsiadów.

Temat został założony po to żeby znaleźć sposób aby wyeliminować tę patologię która zaistniała w naszej hali garażowej.

Obrażanie w sieci jest tylko potwierdzeniem waszej odwagi...co to nie potraficie.

Luki uwierz mi że twoje parkowanie też się skończy, jak tylko wspólnota dojdzie do jakiegoś sensownego rozwiązania z budimexem. Pani Paulina została poinformowana o problemie, a kilka pomysłów już jest więc myślę że za niedługo zapanuje Ład i problem się skończy.

EdBalan

Postautor: EdBalan » 20 sty 2019, 12:17

Nie ma co się emocjonować, ani próbować krucjat. O sprawie został powiadomiony BDX, oraz zarządca. Uważam, że użytkownicy wykupionych miejsc powinni odmówić płatności za ich użytkowanie do momentu załatwienia sprawy dzikiego parkowania.
Jeśli faktycznie piloty (urządzenie służące dostępowi do przedmiotu cudzej własności) udostępniono osobom spoza grupy wykupujących miejsca to sprawa jest bardzo poważna, i być może wymaga nagłośnienia w mediach.

mmm123

Postautor: mmm123 » 20 sty 2019, 13:35

Luki pisze: Uzywam miejsca budimexu za ktore placi budimex i moge sobie tam parkowac.

A w jaki sposób wjeżdżasz do hali garażowej?

Luki

Postautor: Luki » 20 sty 2019, 13:36

Podobno jutro ma byc telewizja Polsat z Mateuszem Borkiem i dostep do hali garazowej ma byc tylko za okazaniem ważnego paszportu polsatu.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”