Dzikie parkowanie w garażu podziemnym - Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
ragandbones

Re: Dzikie parkowanie w garażu podziemnym - Orlińskiego 10

Postautor: ragandbones » 22 sty 2019, 22:33

gucio pisze:
Kamillo pisze:a czy jak przechodze z klatki do innej klatki podziemią przez parkingi podziemne to też jest to nielegalne i generuje koszta ?:D Zacząłem się nad tym zastanawiać jak ktoś pisał ze podziemia należą tylko do tych co mają tam miejsce :D

Przepraszam bardzo ale po co przechodzisz z klatki do klatki przez parking podziemny? Masz coś nie tak z głową? Czy tylko Ci się pomyliło w pisaniu ? :-)

Nie chce mi sie brac udzialu w tej gownoburzy, ale mozna chocby odwiedzac znajomych w klatce obok bez ubierania sie w zimowe ciuchy i przechodzenia mokrym chodnikiem ;)

JaRoKrk

Postautor: JaRoKrk » 23 sty 2019, 13:01

Jak widac ci co kupili MIEJSCE POSTOJOWE w garazu ( to nie garaz zamkniety przypominam) mysla caly czas ze cala hala garazu nalezy tylko i wylacznie do nich , niestety tak nie jest . Jest to hala pod blokiem, nie jest ona zamknieta na klucz i kazdy tam moze wchodzic i jak chcesz przejsc z klatki do klatki garazem to przechodz bez zastanawiania sie . Ci co maja miejsca w garazu chcieli by pewnie zebys do nich zadzwonil i spytal czy dadza ci zgode na przejscie garazem :) z tych komentarzy wnioskuje ze ludzie w bloku nie chca zyc w zgodzie i szukaja sobie caly czas problemów. Tutaj maja problem ze ktos wjechal nie na ich miejsce do garazu, zaraz znowu problem ze nie mozna nawet z klatki do klatki przejac garazem co to jest smieszne :) potem stwierdzaja ze oni maja miejsca w garazu to trzeba usunac auta wzdluz chodnika ustalajac strefe bo przeciesz tir by tam przejechal ale mozna sasiadom uprzykrzyc zycie to czemu tego nie zrobic? Tak ze do tych co nie maja wykupionego miejsca do parkowania moja propozycja jest taka ze trzeba napisac do zarzadcy i wprowadzic ZAKAZ WJAZDU DO GARAZU Z INSTALACJA GAZOWA. W bardzo duzej ilosci blokow w krakowie taki zakaz jest wprowadzony i w galeriach handlowych tez jest wprowadzony tak ze u nas tez takie cos pasuje wprowadzic bo to chodzi o nasze bezpieczenstwo. A do tych co maja wykupione miejsca do parkowania to proponuje zejsc na ziemie bo wy macie tutaj mieszkanie z miejscem postojowym w bloku a nie ogrodzona posesje z domem tak jak to pewnie mieliscie z kad przyszliscie... Pozdrawiam :)

Piotrekkk

Postautor: Piotrekkk » 23 sty 2019, 15:31

JaRoKrk, absolutnie masz racje, że powinien być zakaz wjazdu do garażu z instalacja gazowa. Właściciele komórek i hali garażowej sa jedynymi właścicielami garażu i jeżeli zechca to moga uniemożliwić przechodzenie innym z klatki do klatki przez hale garażowa. Maja do tego pełne prawo. Im mniej osób korzysta z hali tym mniejsze prawdopodobieństwo, że coś zostanie zepsute. Analogicznie jest z bramkami do bloku. (Żeby nie było nie popieram utrudniania sobie życia). Ale zgadzam się w pełni że powinna zostać wprowadzona strefa zamieszkania na osiedlu. Każdy przed kupnem wiedział co kupuje nie było mowy o parkowaniu na cwaniaka. Aktualnie żeby wjechać do hali garażowej w blokach trzeba się przeciskać między autami bo droga teoretycznie nie jednokierunkowa taka właśnie jest. Problem w tym, że wjazd jak i wyjazd do hali garażowej to ta sama droga. Każde skrzyżowanie jest zastawione autami i stwarza to niebezpieczeństwo. Więc to nie osoby posiadajace miejsca parkingowe utrudniaja innym życie lecz odwrotnie.

gucio

Postautor: gucio » 23 sty 2019, 16:15

JaRoKrk pisze:Jak widac ci co kupili MIEJSCE POSTOJOWE w garazu ( to nie garaz zamkniety przypominam) mysla caly czas ze cala hala garazu nalezy tylko i wylacznie do nich , niestety tak nie jest . Jest to hala pod blokiem, nie jest ona zamknieta na klucz i kazdy tam moze wchodzic i jak chcesz przejsc z klatki do klatki garazem to przechodz bez zastanawiania sie . Ci co maja miejsca w garazu chcieli by pewnie zebys do nich zadzwonil i spytal czy dadza ci zgode na przejscie garazem :) z tych komentarzy wnioskuje ze ludzie w bloku nie chca zyc w zgodzie i szukaja sobie caly czas problemów. Tutaj maja problem ze ktos wjechal nie na ich miejsce do garazu, zaraz znowu problem ze nie mozna nawet z klatki do klatki przejac garazem co to jest smieszne :) potem stwierdzaja ze oni maja miejsca w garazu to trzeba usunac auta wzdluz chodnika ustalajac strefe bo przeciesz tir by tam przejechal ale mozna sasiadom uprzykrzyc zycie to czemu tego nie zrobic? Tak ze do tych co nie maja wykupionego miejsca do parkowania moja propozycja jest taka ze trzeba napisac do zarzadcy i wprowadzic ZAKAZ WJAZDU DO GARAZU Z INSTALACJA GAZOWA. W bardzo duzej ilosci blokow w krakowie taki zakaz jest wprowadzony i w galeriach handlowych tez jest wprowadzony tak ze u nas tez takie cos pasuje wprowadzic bo to chodzi o nasze bezpieczenstwo. A do tych co maja wykupione miejsca do parkowania to proponuje zejsc na ziemie bo wy macie tutaj mieszkanie z miejscem postojowym w bloku a nie ogrodzona posesje z domem tak jak to pewnie mieliscie z kad przyszliscie... Pozdrawiam :)

Radzę się dobrze dowiedzieć do kogo należy hala garażowa i wtedy coś pisać. . .
I jeszcze proszę sobie sprawdzić czy macie Państwo w swoich płatnościach comiesięcznych opłaty za użytkowanie i korzystanie z hali . . . Jeśli nie to jesteście jak kasztany na jabłoni . . . :-)

Kamillo

Postautor: Kamillo » 23 sty 2019, 18:36

Gucio - pewnie Ci to przez myśl nie przeszło ale, mogę posiadać np dwa mieszkania w bloku, albo mieć znajomych w klatce obok i fajnie wtedy przejść podziemią bez ubierania się w taką pogodę :) nadal uwazasz ze mam coś nie tak z głową czy po prostu masz małą wyobraznie ?:)

Polpol

Postautor: Polpol » 23 sty 2019, 19:09

Kamillo pisze:Gucio - pewnie Ci to przez myśl nie przeszło ale, mogę posiadać np dwa mieszkania w bloku, albo mieć znajomych w klatce obok i fajnie wtedy przejść podziemią bez ubierania się w taką pogodę :) nadal uwazasz ze mam coś nie tak z głową czy po prostu masz małą wyobraznie ?:)

Kamillo możesz mieć i całą klatkę swoją. Jak nie masz udziału w hali to mogą ją właściciele zamknąć tak jak robią tow innych blokach. Hala to tak jakby mieszkanie tyle że ma wielu właścicieli.

JaRoKrk pisze:Jak widac ci co kupili MIEJSCE POSTOJOWE w garazu ( to nie garaz zamkniety przypominam) mysla caly czas ze cala hala garazu nalezy tylko i wylacznie do nich , niestety tak nie jest

Własnie że jest - nie mylą się

JaRoKrk pisze: Jest to hala pod blokiem, nie jest ona zamknieta na klucz i kazdy tam moze wchodzic i jak chcesz przejsc z klatki do klatki garazem to przechodz bez zastanawiania sie .

Kwestia czasu

JaRoKrk pisze: Ci co maja miejsca w garazu chcieli by pewnie zebys do nich zadzwonil i spytal czy dadza ci zgode na przejscie garazem :) z tych komentarzy wnioskuje ze ludzie w bloku nie chca zyc w zgodzie i szukaja sobie caly czas problemów. Tutaj maja problem ze ktos wjechal nie na ich miejsce do garazu, zaraz znowu problem ze nie mozna nawet z klatki do klatki przejac garazem co to jest smieszne :)

A czy przez twoje mieszkanie mogę na twoj balkon przejść bo mam bliżej z balkonu na balkon niż klatką? - Twoja zgoda jest mi potrzebna czy zostawisz otwarte drzwi abym mógł przejść?

JaRoKrk pisze: potem stwierdzaja ze oni maja miejsca w garazu to trzeba usunac auta wzdluz chodnika ustalajac strefe bo przeciesz tir by tam przejechal ale mozna sasiadom uprzykrzyc zycie to czemu tego nie zrobic?

Skad masz takie dane? udostepnisz?

JaRoKrk pisze: Tak ze do tych co nie maja wykupionego miejsca do parkowania moja propozycja jest taka ze trzeba napisac do zarzadcy i wprowadzic ZAKAZ WJAZDU DO GARAZU Z INSTALACJA GAZOWA. W bardzo duzej ilosci blokow w krakowie taki zakaz jest wprowadzony i w galeriach handlowych tez jest wprowadzony tak ze u nas tez takie cos pasuje wprowadzic bo to chodzi o nasze bezpieczenstwo.

Widać że nie masz pojęcia o tym ograniczeni. nasze bloki są wyposażone w system pozwalajacy na wjazd samochodów z instalacją gazową. wszytkie nowe bloki są w nią wyposażone wiec nie widzę sensu generowania kosztu kolejnych znaków

JaRoKrk pisze: A do tych co maja wykupione miejsca do parkowania to proponuje zejsc na ziemie bo wy macie tutaj mieszkanie z miejscem postojowym w bloku a nie ogrodzona posesje z domem tak jak to pewnie mieliscie z kad przyszliscie... Pozdrawiam :)

Zgadza się ze to nie posesja z domem ale to nie znaczy że można robić co się chce u sąsiada w domu.

gucio

Postautor: gucio » 24 sty 2019, 1:48

Kamillo pisze:Gucio - pewnie Ci to przez myśl nie przeszło ale, mogę posiadać np dwa mieszkania w bloku, albo mieć znajomych w klatce obok i fajnie wtedy przejść podziemią bez ubierania się w taką pogodę :) nadal uwazasz ze mam coś nie tak z głową czy po prostu masz małą wyobraznie ?:)

Kamilo ale ja się bardzo cieszę że masz dwa albo nawet osiem mieszkań w bloku bo od razu widać że jesteś na wysokim poziomie statusu społecznego ale nie zmienia to dalej faktu że jeśli nie masz wykupionego miejsca w hali garażowej to nie powinieneś tam łazić. Ja rozumiem na przykład że chcesz się pochwalić znajomym rodzinie jak wygląda podziemie Twojego królestwa ale to jest tylko ta kwestia reszta to tak jakby ktoś przechodził Ci do sąsiada przez twój ogródek i twierdził że tędy ma bliżej bo nie będzie chodził na około i uważa że to też jest część jego bloku bo jest ogrodzona i liczona do powierzchni bloku.
Zresztą to jest kwestia właścicieli hali jak się Wam godzą żeby łazić to w czym problem . . . Ale nie sądzę żeby się zgodził . . . Pożyjemy , zobaczycie :-)
Miłego wieczoru

jasiek

Postautor: jasiek » 24 sty 2019, 10:59

Zmiencie zamek do drzwi i koniec. Klucze zarządca rozda tym co mają miejsca, schowki w hali. W Orlińskiego 4 tak funkcjonuje i wszelkie spory się zakończyły od tej pory, a koszt wymiany nie jest duży. Zarządca powinien bez problemu to zrobić.

Fiszka

Postautor: Fiszka » 24 sty 2019, 13:39

Zanim na dobre zaczniecie mieszkać, to się słownie pozabijacie :) W Orlińskiego 4 garaż jest zamknięty i dostęp do niego mają tylko posiadający komórki lokatorskie czy miejsca parkingowe. Nikt na nikogo z tego powodu nie warczy i nie ma pretensji. Zamiast tracić energię na spory spróbujcie się dogadać.

Czlowiekzlasu

Postautor: Czlowiekzlasu » 24 sty 2019, 18:48

Jak właściciele mają się dogadać jak społeczeństwo niby wykształcone, mądre inteligentne...a czytać ze zrozumieniem nie potrafi?

Do nowych osób która bronią tych co parkują nielegalnie w hali garażowej....proszę przeczytać 3x temat postu. A nie smarować czym się da włascicieli miejsc i zmieniać temat...

Do właścicieli miejsc, jeżeli widzimy kogoś obcego kto parkuje zwracajmy mu uwagę..

Jarokrk poczekaj do momentu kiedy straż pożarna przyjedzie i z AVIA5 będzie interweniować do klatki O10B to się przekonasz może o czym ludzie tutaj piszą.(dla Ciebie miejsca jest tyle że rolnik kombajnem by przejechał-strażak nie będzie ryzykował uszkodzenia mienia)

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”