Garaż podziemny Orlińskiego 10 - kupno miejsca postojowego

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Czlowiekzlasu

Garaż podziemny Orlińskiego 10 - kupno miejsca postojowego

Postautor: Czlowiekzlasu » 14 gru 2015, 9:47

Witam,
Czy ktoś z Państwa zakupił owe miejsce podziemne bądź zamierza zakupić ?

masterkrk

Re: Garaż podziemny Orlińskiego 10 - kupno miejsca postojowego

Postautor: masterkrk » 14 gru 2015, 21:14

cena trochę odstrasza, 50 tyś. ;)

Tomassi

Postautor: Tomassi » 03 sty 2016, 19:40

Witam.

Ja mam kupione miejsce postojowe w garażu podziemnym. Masz jakieś pytania ??

kemper

Postautor: kemper » 04 sty 2016, 13:25

Ja skorzystam z możliwości pytania, orientujesz się czy dla osób nie posiadających miejsc postojowych w garażu podziemnym również będzie przewidziany pilot do bramy garażowej? Ma to swoje plusy i minusy gdyż wiele osób skorzysta dla np. szybkiego rozładunku gdzie nie jest narażony na warunki atmosferyczne natomiast gorzej jak miejsca wykupione zostaną zajęte przez osoby, które nie wykupiły sobie miejsc.

Atena

Postautor: Atena » 04 sty 2016, 17:16

Osoby bez miejsc w garażu nie będą miały pilota.

masterkrk

Postautor: masterkrk » 19 sty 2016, 20:39

ale z tego co mówił deweloper będzie możliwość dorobienia / dokupienia na własny koszt. Tak przynajmniej mi obiecywano bo mam komórkę lokatorką w garażu do którego będę chciał się dostać rowerem czy z jakimiś innymi większymi gabarytami :mrgreen:

Kala

Postautor: Kala » 22 sty 2016, 22:46

masterkrk pisze:ale z tego co mówił deweloper będzie możliwość dorobienia / dokupienia na własny koszt. Tak przynajmniej mi obiecywano bo mam komórkę lokatorką w garażu do którego będę chciał się dostać rowerem czy z jakimiś innymi większymi gabarytami :mrgreen:

zjedziesz windą :) dla mnie nie do pomyślenia jest wjazd samochodem do garażu osób, które nie mają wykupionego miejsca no bo niby gdzie zaparkują choć by nawet na te 5 minut? Nie wyobrażam sobie sytuacji, że ktoś zajmuje moje miejsce postojowe bo np chce iść zanieść zakupy bo deszcz pada na zewnątrz...

Tomi

Postautor: Tomi » 23 sty 2016, 10:53

Według mnie osoby posiadające schowki bądź też komórki lokatorskie również powinny mieć dostęp do wjazdu przez bramę garażowa aby schować coś wielkogabarytowego. Chodzi tutaj o używanie części wspólnej za którą oni również płacą posiadając schowek w garażu.

Kala

Postautor: Kala » 23 sty 2016, 12:58

Tomi pisze:Według mnie osoby posiadające schowki bądź też komórki lokatorskie również powinny mieć dostęp do wjazdu przez bramę garażowa aby schować coś wielkogabarytowego. Chodzi tutaj o używanie części wspólnej za którą oni również płacą posiadając schowek w garażu.

No ok masz pilot do bramy i co zamierasz? Wjechać samochodem i zająć czyjeś miejsce bądź zablokować przejazd w hali garażowej? Przecież wejście do hali jest również od strony wind i klatki schodowej nie tylko przez bramę garażową. Dla mnie rzeczą oczywistą jest, że jak NIE posiadasz wykupionego miejsca postojowego w hali garażowej to samochodem nie masz do niej wstępu.

wojtekf

Postautor: wojtekf » 23 sty 2016, 13:00

Nie trzeba wjeżdżać, można wnieść do klatki i zjechać windą :!:
Popieram cię @Kala w 100%

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”