Przyszli mieszkańcy inwestycji Orlińskiego 10

Forum dla osób, które kupują mieszkanie w budynku Orlińskiego 10 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Czlowiekzlasu

Re: Przyszli mieszkańcy inwestycji Orlińskiego 10

Postautor: Czlowiekzlasu » 03 maja 2016, 8:27

Aicio to chwała ci za to że się z nimi dogadujesz, a na myśli mam to że brak możliwość wykonania zmian lokatorskich,brak możliwości oglądnięcia lokalu na etapie ponad 60% ukończonej inwestycji, na pytanie o przewidywany koszt utrzymania mieszkania brak informacji.

Nic nie wiedzą poza cena mieszkania, oczywiście po zweryfikowaniu w komputerze

Wkoncu kupujemy mieszkanie za niezła kasę, a oni ludzi traktują jak sprzedawca w piekarni!
Pzdr

aiclO

Postautor: aiclO » 03 maja 2016, 21:21

Co do braku możliwości zmian- cóż, to było wiadome już na etapie kupna, nie ma się do czego przyczepić. Tak to każdy chciałby coś sobie zmienić i wcale im się nie dziwię, że tak postanowili. To nie za taką kwotę za metr takie bajery;-) i gwarancję szlag by trafił, nawet szukając innych argumentów- właściwie po co je wymieniać, przecież takie było ustalenie, wiedziałeś co bierzesz.
Co do możliwości oglądania- nie słyszałam, żeby można było sobie chodzić po budowie gdziekolwiek. Patrząc z perspektywy budowlańca- całkiem racjonalne rozwiązanie. Wiadomo, że by się chciało, ale ich obowiązują przepisy.
Rozumiem chęci i poczucie 'jako właścicielowi mi się należy' itd, ale tutaj wchodzi szersza perspektywa.

ragandbones

Postautor: ragandbones » 16 lis 2016, 0:59

Czesc :)

MAT.

Postautor: MAT. » 25 lip 2017, 23:08

Orlińskiego 10: witam!

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”