W sprawie sygnału SAT/RTV należy kontaktować się z Panią Marią Wojtasik z Bx, tel. 514-969-604.
Zgłaszałem brak sygnału (notabene kolejny raz) 2 października. 4 października była u mnie w mieszkaniu osoba, która potwierdziła, że problem jest gdzieś "na zewnątrz lokalu". Musieli coś poprawić, bo wczoraj było kolejne sprawdzenie - sygnał i TV naziemnej i SAT już jest.
Brak telewizji / niepodłączona instalacja telewizyjna w bloku Orlińskiego 10
Re: Brak telewizji / niepodłączona instalacja telewizyjna w bloku Orlińskiego 10
Ile czasu ma Budimex na usuniecie usterki zgłoszonej po odbiorze? Ponad miesiąc temu zgłosiłam, ze nie ma u mnie synalu tv naziemnej i pomimo licznych telefonów do tej pory nie zostało to poprawione. Czy nie minął już jakiś przewidziany prawem termin usunięcia usterki i gdzie należy to zgłosić?
Re: Brak telewizji / niepodłączona instalacja telewizyjna w bloku Orlińskiego 10
Czy w klatce B komus dziala TV z anteny zbiorczej? U mnie cos nie wykrywa sygnalu.
Podłączam się pod temat klatka E raz znalazło mi 3 kanały w wątpliwej jakości później nic... czy u Państwa jest podobnie ?
U mnie juz dziala (klatka B). Problem byl po mojej stronie - mialem niepodlaczone kable w skrzynce.
Witam,
Od niedawna zaczalem korzystac z tv i o moje zdziwienie odrazu pojawil sie problem z sygnalem z anteny sat. Mieszkam na orlinskiego 10 e i teraz pytanie do was, czy tez mieliscie taki problem? Rozmawialem z moim dostawca telewizji satelitarnej i uznal ze to wina dekodera albo anteny i tyle mi powiedzial. W skrzynce mam kilka kabli antenowych wiecej i nie wiem czy to w ich podlaczeniu jest problem. Z zarzadca budynku gadalem i powiedzial ze wszystko powinno dzialac.
Od niedawna zaczalem korzystac z tv i o moje zdziwienie odrazu pojawil sie problem z sygnalem z anteny sat. Mieszkam na orlinskiego 10 e i teraz pytanie do was, czy tez mieliscie taki problem? Rozmawialem z moim dostawca telewizji satelitarnej i uznal ze to wina dekodera albo anteny i tyle mi powiedzial. W skrzynce mam kilka kabli antenowych wiecej i nie wiem czy to w ich podlaczeniu jest problem. Z zarzadca budynku gadalem i powiedzial ze wszystko powinno dzialac.

Warto zgłaszać takie rzeczy i naprawiać usterki, zanim ludzie zaczną montować na elewacji / balkonach anteny satelitarne 

U mnie w klatce E jest tak. Jest jakoś, jest siła. 24 godziny pózniej. Nie ma na wskaźnikach w dekoderze nic. Skrzynka multimedialna - wykręcenie dwóch kalbli z rozdzielacza. Wraca wszytsko. 24 godziny pózniej - powtórka.

Wróć do „Orlińskiego 10 (etap V) – forum mieszkańców budynku”